Komentari za tekst "Lepo i korisno: Vežbanje fine motorike uz farbanje jaja"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ideji za jaja mogu da obogatim sa ljuske od starog kromida (luka ) stavite ih u carapu i kuhajte ih u boji .Jaja ce biti sarena
Hristos vaskrse ! Moj sin je jos mali pa i nezna, ali ja jaja oduvek farbam u crvenu boju to mi je nekako obicaj u porodici, a sto se ukrasavanja tice koristim biljke i voskom sam probala, ali ovde stvarno ima orginalnih ideja koja koriste. Uzivam u ovim praznicima odmah podetinjim.
Ja sam prošle godine ukrašavala jaja selotepom tj lepljivom trakom ali sam sama smislila tehniku tj GUŽVALA SAM TRAKU I TAKO LEPILA pa je negde boja dolazila do jaja negde ne i ino bude svo šareni ko trogulići, kockice... probala sam i u dve boje ta su fenomenalna, kome god sam pokazala svi se oduševili... PROBAJTE JEDNOSTAVNO JE A BUDE SUPER...
Vaistinu voskrese.
Mi cemo bojiti u lukovini za braon boju, u kamilici za zutu boju, u spanacu za zelenu boju, u crvenom kupusu za bordo boju, u cvekli za ciklama boju, a sare cemo naparaviti od biljaka i zalepiti cemo nekoliko slicica.
Nadam se da ce nam uspeti sve.Ne zna se ko vise uziva dok sve ovo pravimo, moja mala kcerka ili ja :)
Najlepsih nekoliko jaja odnesemo u crkvu.
moguće je šaranje sa šarenim salvetama ali da se umesto belanca koristi pomešano brašno sa vodom.služi kao lepilo,sigurno je i provereno.da bi sličica bila sjajnija premaže se tankim slojem ulja.
Ne znam da li ste probali, ali ako imate imalo nadarenosti za crtanje , možete da izvodite i prelijepe kreacije i sa pravim topljenim voskom i tzv. perom za crtanje voskom. Na sviježa jaja izvlačite linije i šarate voskom vaše univerzalne kreacije i potom kuvate u lukovini .Vjerujte mi dobiće te najorginalnija, unikatna vaskršnja jaja. HRISTOS VOSKRESE!
Vaistinu voskrese ! Ja cu ove godine da probam jednostavnu tehniku ukrasavanja a veoma efektnu. Na skuvano jaje se svezim belancetom zalepi sarena salveta a moze i kombinacija vise razlicitih salveta. Ova tehnika je zgodna i za mladju decu - nema prljanja a mogu da se prave razni kolazi.
Ja ipak najviše volim lukovinu i šaranje biljkama - prirodn, zdravo, a lepo! :) Naravno deca preferiraju sličice, "gaće", veštačke boje-samo da bude što šarenije i drečavije. Obzirom da je Uskrs i velika radost za naše mališane treba im udovoljiti! Hristos voskrese!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »