Komentari za tekst "Dr Dragan Stajić: Kako učestvovati u porođaju?"

Komentara
8
Ostavite komentar
Ja sam delimično zadovoljna Betanijom. Porodila sam se u septembru 2016. Higijena i hrana ok. Soba je bila dvokrevetna, čista, ali nedostajao je dobar deo maltera na jednom zidu. Imala sam sreće pa je kupatilo funkcionisalo, ali u drugim sobama nije, pa su porodilje dolazile tu. Nije bilo gužve, jedino što je bilo žena koje puno krvare i boli ih rana od epiziotomije, a moraju da pređu veću razdaljinu kako bi došle do kupatila. Verujem da njima baš i nije bilo ok. Moja zamerka je nefunkcionisanje bebi friendly programa kako treba. Mene ne interesuje da li ima malo ili dovoljno pedijatrijskih sestara. Ako ih nema dovoljno i ako nisu zbog toga u stanju da se posvete porodilji oko dojenja, neka ukinu program, jer svrha tog programa je upravo podsticaj dojenja. Nekome to ide brže i lakše i bez tuđe pomoći, a nekome ne. Zašto se inače i govori o tehnikama dojenja i da beba ne sisa jer je tehnika loša? Osoblje je bilo kako ko. Bilo je i ljubaznih i korektnih, ali i neljubaznih i drskih. Moja sreća što su takvi išli u paru, pa su ovi ljubazni gestovima uticali na ove neljubazne da se smire. Ukoliko je problem što trudnica dođe suviše rano i kontrakcije nisu na 2 min, već na 10, 5 min, što je odmah prikačite na indukciju? Zašto ne sačekate da kontrakcije počnu na 2 min bez indukcije, ukoliko naravno nema indikacija za indukciju? Nemoguće da je svim ženama kojima beba još ne viri iz porođajnog kanala potrebna indukcija.
Ja sam prezadovoljna betanijom! Što sobama kupatilom hranom a posebno osobljem! Žene ja neznam šta vi očekujete? Mislim da su pojedine mame jako razmažene! Nije to hotel! A mislim da one što tako pričaju o betaniji nikada nisu ni namirisale hotel a kamoli ušle u njega! Izvinjavam se ali nemogu više da ćutim!
To sto vi zovete krevetac jesu kadice za kupanje beba, a koje oni koriste kao krevece. Nesto ne verujem da se sobe drasticno razlikuju a ova u kojoj sam ja bila je blago receno katastrofa.
jedva cete cekati da dodjete kuci jer u bolnici nema spavanja.
Ja sam bas dobro spavala u bolnici. Bas sam bila umorna i iscrpljena.
Porodila sam se 1.marta ove godine u Betaniji i baby friendly odeljenje nije ni nalik ovom sa slike.
Niste bile u istim sobama. Ima raznih. Ja sam bila dva puta u Betaniji i sobe su razlicite po komforu.
Moja soba početkom aprila je bila slična ovoj na fotografiji. Posteljina je bila bela, krevetac za bebu drugačiji - nisu rešetkice, nego plastika i nismo imali vagu. Sve ostale elemente sam imala u sobi - takvo osvetljenje, krevete, ormariće...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »