Komentari za tekst "Dečak iz Leskovca progovorio na engleskom"

Komentara
5
Ostavite komentar
Nije da ikoga osuđujem, ali, koliko je sati dnevno moralo to dete da provodi pred TV-om? Mi živimo u Belgiji, i moji sinovi pričaju i francuski i srpski (mladji ima 3 veći 6), ali i oni znaju kad sa kim mogu koji jezik, i poprilično dobro razdvajaju jedan od drugog... Neznam. Baš mi je žao ovog deteta.
Moj suprug tecno govori engleski a u zivotu ga nije ucio nigde, sve sto zna zna iz filmova ( imali su videoteku kada je bio tinejdzer) sada ga svakodnevno koristi u poslu... Ne slazem se da se strani jezik uci u skoli prvenstveno, iskreno ni ja licno nisam naucila engleski zahvaljujuci skoli....
Glupost! A sta je sa decom koja zive u visejezicnim sredinama? Pricaju kod kuce jedan ili dva jezika, u skoli treci... Jel' i njih treba slati na posmatranje? Koji od 2-3 jezika se njima smatra maternji, pa da se zabrinemo ako prvo progovore neki drugi?
Moj stariji sin je progovorio prvo na engleskom, u isto vreme je razumeo Srpski jezik ali je komunicirao na engleskom. Posle je počeo da ubacuje i srpske reči u razgovor. Za kratko vreme se prebacio skroz na maternji jezik, a engleski savršeno govori i razume. Evo i mlađe dete, ćerkica je progovara prvo na engleskom. Meni to lično ne smeta, kao ni njima u razvoju i socijalizaciji, čak je za pohvalu da tako mali od rođenja govore dva jezika. Ne vidim da je problem kad deca u Srbiji prvo progovore na Mađarskom, a uporedo i Srpski govore i razumeju. Ovo je isto samo što je engleski u pitanju.
koliko je ovo dete bilo pred Tv-om da mi je znati...!?
i moja deca povremeno pogledaju po koji crtić ali ovo mi je pomalo neverovatno...
ne sumnjam da ce se sve resiti i izaci na dobro , naravno srećno!
ali roditelji dragi, oko mene ste.. nemojte se ponositi sto vaša divna deca razbijaju engleski sa 2 , 3 godine.... vi ih licno niste ucili tome nego su vasa draga deca bdila nad tv-om i crtanima.... koliko sati dnevno, bas me zanima.. nemojte se ponositi takvim stvarima, molim vas!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »