Komentari za tekst "Otvaranje porodiljskog bolovanja"

Komentara
107
Ostavite komentar
Da li neko može da mi objasni da li primam 100% od države ako sam prijavljena 3.jula a termin mi je 9.januar? Porodiljsko otvaram 28dana pre termina. Trudničko da li moram da otvorim ili mogu samo porodiljsko? Moram da znam pre nego odem kod ginekologa da se dogovorim sa njim pa me zanima da li mi fali neki dan za primanje 100%?
Do otvaranja porodiljskog, a ono se otvara 45 dana pre termina ako ne radite za vreme trudnoce ili 28 dana ako radite celu trudnocu
Mene zanima kako se računaju ti meseci: do 3 je 30%, do 6 je 60%, a preko 6 je 100%. Da li se ti meseci računaju do otvaranja trudničkog ili porodiljskog? Da napomenem, nemam radni staž pre ovog posla unazad 12 meseci.
Fali Vam skoro mesec dana za 100% nadoknade. Porodiljsko otvarate 11og decembra, a tada nemate punih 6 meseci staza vec 5 meseci i 8 dana...
Cao,imam pitanje jedno..na porodiljskom sam,u maju sam trebala da pocnem da radim,ali ja sam ostala trudna...sta dalje i kako...zna li neko nesto da mi kaze
Otvaraš trudničko!
i mene to zanima hehe 😊
Imam agenciju i pausalac sam pa jurim za roditeljski dodatak ova dva papira ali ne znam gde da ih izvadim, pa ako mi neko moze pomoci:
• potvrdu Fonda PIO samostalnih delatnosti od kada ste uplaćivali doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje
• potvrdu Fonda PIO samostalnih delatnosti o mesečnoj osnovici na koju ste uplaćivali doprinose

Bila sam i u poreskoj upravi i u PIO fondu i niko nije mogao da mi izda potvrde. Jel zna neko o čemu se radi, hvala.
u Loncarskoj Novi Sad ili Beograd Nemanjina Fond za smostalnu delatnost.
Moze li pomoć ako radim 4 meseca i potpišem novi ugovor od 3 meseca i i odmah otvorim porodiljsko imam li pravo na samo 30% od zarade jer ću u kontinuitetu raditi 4-5 meseci?Ili bi imala pravo na 60%zarade?
zanima me da li imam pravo na trudnicko i porodiljsko bolovanje iako imam ugovor o privremenim i povremenim poslovima preko omladinske zadruge (zdravstvenu knjizicu overavam kao nezaposlena)
Da li je obavezno da se porodiljsko otvori 28 dana pre termina? falice mi 6 dana za 28 i gubim 100% jer navodno doktorka ne sme da mi vrati termin 7 dana. 6 medeci navrsavam 16. decembra a ona mi otvara porodiljsko 11.
Da li neko može da mi kaže ako sam prijavljena na posao 3.jula a porodiljsko otvorim 28 dana pre termina porodjaja( termin mi je 9.januar) da li spadam onda da imam 6meseci ili nemam kako bih primala posle 100% od države? Hitno mi je hvala
Da li meze neko da mi objasni sta znaci "falice mi 6 dana za 28 i gubim 100%?". U zakonu kaze da se regularno porodiljsko moze otvoriti od 45dana pre do 28 dana pre termina porodjaja. Hvala.
Iskrena da budem mislim da je to do vaseg lekara. Ja sam pre dva dana prosla komisiju i predala za porodiljsko bolovanje, a doktor mi je pomerio termin za dve nedelje kako bih bila u mogucnosti da primam svoj novac 100% . Niti mi je neko nesto rekao na komisiji niti u knjigovotstvu, niti birou.
Imam isti problem,fali mi dva dana...
Cao,radila sam u firmi 2 godi
ne a onda su me prebacili u agenciju za privremeno zaposljavanje da mi ne bi urucili ugovor za stalno iako sam u istoj firmi ,ali sad ce dvije godine kako sam na agenciju a sada sam na trudnickom a porodiljsko otvaram za nekih 20tak dana , sta dalje? imaju li pravo da me vrate u firmu i daju ugovor za stalno ili sta je vec agencija duzna prema meni?
interesuje me,prvu bebu sam izgubila ,tj porodila se beba bila ziva,deset dana ...ja kao sam svoj poslodavac sam imala pravo samo na tri meseci pprodiljskog bolovanja(godina 2011)!drugu bebu sam dobila 2014 koristila godinu dana porodiljskog bolovanja,i sad 2016dobila trecu bebu! Koliko cu imati pravo na porodiljsko odsustvo?I sta ce mi biti porebno od papira ?
Ja imam 2deteta i izmedju ta 2 porodjaja sam izgubila bebu u 9tom mesecu.Trenutno sam na porodiljskom odsustvu za drugo dete koje ce trajati godinu dana.Interesuje me da li bi trebalo uzeti u obzir i gore pomenutu trudnocu,jer to nije bio spontani pobacaj.Kazu mi pojedinci da je trebalo da mi otvore porodiljsko na 2godine.I ne znam sta je po zakonu
Da li se u obaveznih 28 dana trudnickog bolovanja racunaju samo radni dani ili i dani vikenda?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»