Komentari za tekst "Kako da vratite PDV na bebi opremu?"

Komentara
547
Ostavite komentar
Taj račun ćeš moći da predaš od 01. do 15.01.2016. kada će se vršiti povraćaj PDV-a od 01.07. do 21.12.2015.
Ja trebam da se porodim u Septembru. Gde mogu predati za povracaj PDV-a i kako to funkcijonise i gde se to predaje. Ja sa iz Novog Sada. Hvala vam u napred
Hvala vam puno.
Predaces od 1-15.2.2016 sve sto si skupila
Još jedna informacija - priznaju se samo računi na kojima jasno piše o kojim artiklima je reč: npr. pelene, kašica - na računu mora biti napisano da su pelene, kašica, inače u Poreskoj ne priznaju.
Hvala puno na informaciji Aleksandra.
Nema na čemu, trudim se da pomognem ako znam.
Da li neko kojim slučajem ima sačuvane račune da mu ne trebaju? :-)
Dali neko zna gde se nalazi taj broj računa na fiskalnom računu koji se prepisuje da se napravi spisak brojeva? Hvala.
U levom donjem uglu racuna, pise BI pa broj racuna.
Da li mogu dobiti informaciju od bebca, da li se za blizance računa duplo veća mogućnost naplate pdv od odobrene sume koja za jedno dete na dvogogodišnjem nivou iznosi oko 72.000 din?
Pisete jmbg za oba deteta,tj popunjavate dva obrasca.Tako ja tumacim.Podelite racune i popunite. Srecno.
Dragi roditelji, evo da podelim sa vama svoje iskustvo. Juče sam navela da mislim da mi je priznat manji iznos PDVa nego što sam očekivala i da sumnjam da mi neke artikle nisu priznali. Dvoumila sam se da li da se žalim. Zapravo, bila sam u zabludi, pa ako se ovo desilo još nekom nadam se da će vam moje iskustvo pomoći.

U rešenju mi je zapravo priznat iznos koji je U PARU PDV plaćen na kupljene artikle. Problem je bio moja MATEMATIKA, a ne marka pelena ili činjenica da je autosedište na računu drugačije nazvano. Šta više, priznat mi je povraćaj PDVa i za pamučne pelene – švedske i tetra.

Na sve artikle koje sam kupila PDV je bio u iznosu od 20%, pa sam ja prostom matematikom došla do zaključka da je potrebno da mi se vrati 20% plaćenog novca, odnosno petina. Danas sam razgovarala sa čovekom koji radi obračune PDVa i on mi je rekao da se kod artikala gde je PDV 20% vraća 16,66% plaćenog iznosa (a to je ustvari 20% PDVa). Kada se obračunavaju procenti nema proste plus minus matematike. Takođe, nema favorizovanja određene marke robe. I još mi je rekao da slovo Đ pored artikla označava da je PDV 20% a kada je E, tada je 10%.
Dakle, obračun u rešenju je bio tačan, a to što je dokumentacija predata 02.02.2015., rešenje datirano na 10.03.2015. a dostavljeno 22.06.2015 (a od novca na računu još uvek ništa), to je već druga priča...
E, neka je sa srecom :)
U pravu ste Aleksandra, ali nisam na to obratila pažnju, a imam i račune na kojima su i drugi artikli.
Inače danas mi je izvršena uplata.
Na svakom fiskalnom racunu imate u dinarima koliki je iznos PDV-a.
Mene zanima da li je neko imao iskustva sa racunima da nije priznato ako na fiskalnom pise samo marka adaptiranog mleka a ne stoji mleko za bebe,za to su krive te radnje koje nisu unele pun naziv,zasto mi da ispastamo?
Da li je neko primetio ?
Dragi roditelji, imam pitanje. Iz Niša sam i prva sam predala prvog dana za povraćaj PDVa, februara 2015. Konačno mi je stiglo rešenje i u velikoj dilemi sam da li da se žalim (vredi li cimanja i dodatnih troškova). Naime, iznos priznatog povraćaja je skoro 1500 din manji nego što sam računala prilikom predaje zahteva, a uopšte mi nije jasno šta konkretno mi nije priznato. Sumnjam da nisu priznali račun za autosedište jer na njemu ne stoji da je artikal zapravo autosedište (ali ja sam to navela u onoj listi računa) kao ni pamučne pelene. Ukoliko ovo jesu priznali, da li je moguće da mi nisu priznali račune za pelene Pufies, odnosno da li je moguće da su mi samo priznali proizvođača Pampers (što lično smatram da bi bilo besmisleno da potenciraju jednog proizvođača, malo je to monopolistički, zar ne?).
Da li je neko od vas imao iskustva sa povraćajem PDVa gde su korišćene Pufies pelene?
Da li je neko imao iskustva sa fiskalnim računima na kojima za autosedište stoji samo naziv proizvođača?
Vredi da se zalis mojoj drugarici nisu priznali polovinu iznosa a,to je bilo nekih 6000 din. Naravno da je bila njihova greska. Da se nije zalila ne bi ni dobila. Ja mislim da oni to rade namerno pa ako prodje prodje. Pozdrav
Mi kad smo predali u februaru dobili smo novac posle 2 nedelje :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Najposećene fotke - Trudnoća
 • Super porodica
  5.mesec
  nasa prva beba
  Veliki stomak
 • Ljupka Mitic
  Jelena
  Jelena
  ANASTASIJINA MAMA
 • u parkicu
  Jelena
  moja mala...
  5.mesec
Kako roditelji da reaguju kada im njihovi mališani postave to pitanje? Mogu li svu svoju decu da vole podjednako? »
Ako niste talentovani za likovne umetnosti, ovaj trik će vam pomoći da se zabavite crtajući deci različite figure »