Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Komentari za tekst "Kako da vratite PDV na bebi opremu?"

Komentara
264
Ostavite komentar
Dragani samo da kazem da za Pavlovicevu i ZA OBUCU/ODECU se ne dobija nazad pdv.
nisam stigla da predam u julu da li znate kad je sledeci rok za da se preda pozdrav svim mama
trebalo bi da ima rok 1-15.02.2015.god za prethodnu godinu.
Da li znate kada se predaju dokumenta za bebe rodjene u septembru 2014.? Hvala unapred..
Dali se prijave vrse samo od 01-15.jula za celu godinu? a dali se vraca PDV za pavlovicevu,vlazne maramice,odecu,obucu...
Da li znate kada je sledeci rok da se preda za pdv?
Da li za povracaj pdv-a mora iz firme da se dostavi koliki su prihodi na mesecnom nivou?
Ne treba ;-)
Da li mora iz firme da se dostavi kolika su vam primanja na mesecnom nivou ili moze i bez toga?
Interesuje me kakva su vasa iskustva sa povracajem pdv-a.Meni je svaki put manji iznos od onog koji sam racunala,ali me uvek mrzi da idem i raspravim o cemu se radi..ovog puta cu proveriti jer nisu korektni,poslednji put smo uplatu cekali 4 meseca umesto 4 nedelje i jos dobijemo manji iznos od onog koji je trebalo.Nije mi jasno da li oni ne razumeju sta koja stavka sa racuna predstavlja jer nisu najjasnije obelezene..
Drage mame,
da podelim iskustvo sa vama.
U periodu 1-15.7.2014. sam podnela zahtev po drugi put za povracaj PDV.
Prvi put je sve islo glatko, novac mi je isplacen, sve stavke uvazene. Ulozila sam stvarno dodatni napor da napravim vrlo preglednu tabelu sa brojem fiskalnih isecaka, datumom i objasnjenjem na koju stavku se racun odnosi da bi ljudi koji rade resenje u PU mogli lakse da se snadju u racunima iz TEMPa npr.
Cetiri meseca ja ne dobijam resenje od PU Novi Beograd 2.
Kad god nazovem oni mi usmeno nesto prenesu i izmisljaju razloge zbog kojih mi ne uplacuju novac. Kad trazim resenje i da mi to napisu onda muk i prebacuju me dalje. Ispunjavam sve uslove iz Uputstva za povracaj PDV a po istom tom uputsvu PU je duzna da da odgovor u roku od 30 dana a onda nakon 15 da isti novac i uplati. Ja cekam vise od cetiri meseca. Sve stoji u fijoci i ja ne mogu da se zalim. Zovem razne brojeve telefona za primedbe i opet me upucuju na neke druge ljude. Procitala sam i Prava i obaveze poreskog obveznika (hvala Politika), tamo pise
- zahtevati da mu Poreska uprava pisanim putem odgovori na pitanja postavljena u pisanom obliku, a koja se tiču njegove obaveze. Dakle, ne prihvatajte usmena objašnjenja

- da zahteva da se Poreska uprava i njeni službenici ophode prema njemu sa poštovanjem i uvažavanjem. Interesantno je da zakon nije predvideo da se službenici prema vama inače ponašaju tako, već da to treba da zahtevate.

Ovo je vrlo vazno jer kad vam se sluzbenik i javi tretira vas kao gradjanina drugog reda i ispituje vas kao policijski inspektor kako si i sta kupio detetu. Gde pise da to moze da cini? Ja sam naravno odgovarala vise racunam ajde jos i ovo da ucinim ali to naprosto nije u redu (pitanja poput: Da li je otac deteta vas supruznik?) Mislim gde tu ima veze sa bilo cim? Ti razgovori su trajali i po sat vremena!?
I.... nista!
Cekam na resenje 4 meseca. Ne mogu da se zalim jer sve stoji nekom u fijoci. i samo tako igraju ping-pong sa neduznim ljudima koji samo po zakonu traz novac koji i mpripada. Za bebu!
Zanima me da li se dobija povracaj PDV-a i za stvari kupljene pre rodjenja deteta? Kupili smo kolica pre a negde sam procitala da u zakonu stoji samo za stvari kupljene po rodjenju... Da li neko zna ili ima iskustva sa ovim? Unapred hvala.
U prvoj rečenici teksta piše da može. Ranije to nije bilo moguće, ali sad jeste.
interesuje me posto sam sve na vreme predala i dobila resenje pre mesec dana ,jos nije bilo uplate ,kada bude uplate gde treba podici novac.Ako neko zna neka odg
Po Uputstvu PU oni su duzni da vam dostave resenje u roku od 30 dana od dana predaje zahteva za refundaciju, a nakon 15 dana da isti novac i uplati.
"...Refundirani novac se uplaćuje na račun koji su roditelji, odnosno staratelji, naveli u zahtevu..."
Da li ovo vazi i za Crnu Goru ,jer prvi put cujem da moze pdv da se vrati.
Danas sam opet zvala opstinu Novi Beogad kazu pare sigurno od ponedeljka imali su neki problem sa trezorom,nadam se da je to tacna informacija.
Stvarno su bezobrazni...Novac ce uplatiti kad....ne zna se. Sram ih bilo.
A sta se desava ako opremu kupite van granica nase zemlje?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Najposećene fotke - Trudnoća
 • Super porodica
  5.mesec
  nasa prva beba
  Veliki stomak
 • Jelena
  Ljupka Mitic
  Jelena
  ANASTASIJINA MAMA
 • u parkicu
  Jelena
  5.mesec
Pitanje sreće u životu je stvar izbora, a ne okolnosti. Evo čemu treba decu da naučite na vreme... »
Detinjci, dan kada odrasli simbolično vežu decu, koja se oslobađaju pripremljenim darovima... »