Komentari za tekst "Vaša 16. nedelja trudnoće"

Komentara
2436
Ostavite komentar
Tri meseca pre trudnoće bi trebala da piješ folnu kiselinu i obavezno prva tri meseca trudnoće, ali možeš umesto folne uzeti Elevit, jer je u njemu i folna i sve to drugo što ti treba, uključujući i gvožđe. Živim u inostranstvu i baš se čudim što masu komentara pročitam na ovom sajtu da vam doktor nije preporučio ni folnu niti nešto drugo. Folne niko nema dovoljno sem ako ne jede dnevno kilo zelene salate ili 700 grama spanaća.
Kako se "oseca"? 😞 Ja nisam nista primetila..
pijem ih ja jer mi je doktorka preporucila,bez brige,moze samo da pomogne tebi i bebi...❤❤❤ meni se samo omega oseca posle nekih pola sata nakon sto je popijem,ali sve to prodje ...pozz
Cao mame, nije nista strasno raditi testove. Ja sam radila i sve je u redu , imam jos uvek mucnine 16 sam nedelja. Kazu da nosim decaka,ali jos uvek ne verujem doktorima i oni znaju da pogrese posto je mala trudnoca. Imam kontrakcije pa treba da koristim utrogestan kupila sam,ali pokusavam vise da mirujem. Pa ne znam da li mozda znate da li to moze da prestane ako ne uzimam utrogestan? Posto mi je ovo prva trudnoca i sve mi je bau i sve me zanima.
Ne bi trebalo da prestanes sa utrogestanom jer je to hormon koji stiti trudnocu
Sanya, ja sam tek sad punih 16 nedelja, a u 14+1 sam prokrvarila zbog hematoma, Bogu hvala, beba je dobro, za par dana cemo na kontrolu. Ja sam pila Utrogestan 7 dana pa su mi promenili na Duphaston + naravno mirovanje.
Interesuje me tvoje dalje iskustvo, jesi li i kasnije krvarila tj "cistila" se (kako su mi doktori u bolnici objasnili dok sam im vadila reci iz usta). Malo sam nestrpljiva sto se tice kontrole, jedva cekam UZ da vidim bebu. I da postavim 1001 pitanje, ne izlazim iz ordinacije dok mi sve ne odgovore
Kod tako ranih kontrakcija meni je lekar preporučivao Mg365. I prestalo je. Ali sam ga pila do kraja trudnoće.
Ja sam danas usla u 16tu nedelju, imala hematom koji je pukao, pa kontrakcije beba nisko, evo vec 3 nedelje koristim utrogestan i strogo mirovanje, za dve nedelje kontrola...
Dame pise mi da sam 16. nedelja. Buni me sad jesam li ja trudna punih 16 i usla sam u 17. nedelju ili je pocetak 16. nedelje?
Ja racunam ako vam pise npr 16 +2 dana, onda ste prosli 16tu nedelju i dva dana ste u 17 nedelji.
Pocetak si 16te nedelje ;-)
Cao drage mame...:-) ja imam ceru napunila osam meseci i sa njom kao ni sa owom bebom nisam imala nikakwe probleme niti sam radila ikakwe testowe niti cu.... Cerkica mi je zdrawa ziwaxna jaka nema mira nadam se da ce i owa beba biti takwa ;-) inace sam 16ta nedelja sada. Ljubim was swe punoooo!!!!! :-)
Cao drage mame i one buduce :) Moze li neko da mi pomogne? Ne mogu da se otresem od candide a 4-ti sam mesec i doktorka mi je prepisala nistatin vaginalete ali pravili su mi u apoteci. Na pocetku trudnoce mi je zabranila da ih pijem a sada opet prepisala. I u apoteci su mi rekli da one nisu pozeljne u trudnoci. Da li ih je neka od vas koristila?
Ja sam koristila Nistatin mast i pomogla mi je. Ginekolog mi je rekao da nema uticaj na trudnicu
Ja sam dugo dugo imala kandidu i dok nisam bila godinu dana na strogoj dijeti nista seceri nita brasno nista sto izaziva kandidu bas nista...samo boce i povrce i izlecila sam je...☺
sa srecom...pila sam takodje i caj protiv kandide Josip Pancic...ali on nazalost ne sme u trudnoci...a imala sam kandidu od svoje 19te godine pa sve do sad...😕 dok nisam uvela dijetu nista 😕
to je moj savet...
jela sam heljdin hleb mesila sama, jela sam naprimer mafine pravila sam ih od crne cokolade u zutog secera sa inegralbim brasnom...i samo piletinu...
U trudnoci se ne smeju koristiti nikakvi irigatori!!!!! A i soda bikarbona je štetna za bebu! Ukucajte na google pa proverite ili pitajte doktora.
Hvala na savetima, primenicu jos danas :D :*
Sme li irigatorom da se ispira?
Uzmi u casu mlaku vodu i sipaj kasikicu sode bikarbone. Ispiraj tim dva tri puta dnevno. Ja sam imala tu muku i sad sam expert ;-)
Mozes i svako vece da ispiras cajem od zalfije ali soda mi je najvise pomogla. Inace, gledaj sto cesce da budes bez gaca jer kandida umore na suvom i hladnijem tako da siri noge pa muz malo pirka cisto da ohladi :-)
Salu na stranu, skidaj gace i nocu nemoj da ih nosis nikako! po mogucstvu nosi spavacicu...
Cao Ana, ma ovo traje mesecima ne znam vise sta da radim, mada doktorka kaze da nece skoditi bebi i dala mi je i laktodzin pa videcemo :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »