Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
To je isto kao da ste rekli da vise volite da dajete bebi zivo meso umesto pecenog odnosno termicki obradjenog... zdenka, formula jeste od kravljeg mleka ali je izvucena kolicina proteina koja moze da skodi bebi. Imate jaaako jako puno sajtova i tekstova i nasih i na engleskom koji detaljno objasnjavaju uticaj kravljeg mleka jer ko sam ja da vam uopste drzim edukaciju, ali dajem sebi za pravo da Vam iole skrenem paznju.
Moja beba ima 4 meseca i jednu nedelju, u poslednje vreme je bas često poceo da se budi nocu, čak na sta/sat i po. Sisa 2.minuta i nastavi da spava ili otplace malo i zaspi. Inace imamo mali problem sa ekcemom, ne znam da to nije jedan od razloga? Da li se jos nekome tako desavalo?
istooo i kod naas. Do skoro je spavao od 10 do 6-7 ujutru,sad je poceo da se budi na svako tolko.
Kako izgleda ekcem i gde se bebi pojavio?
Pozdrav svim mamama, da li je neka od vas imala problema sa ishialgijom nakon porodjaja i sta vam je pomoglo? Vec 4 meseca imam bolove, na rtg-u sve ok, idem na fizikalne terapije, ali slaba vajda.
Pozdrav. Isti problem sam imala. Meni je joga pomogla, tacnije joga za mame i bebe.. tako da uzivas i ti i bebac :-) ako nisi u mogucnosti da ides na casove joge nadji na yt vezbice. Posle par da
na si kao nova
ja imam diskus herniu, jedino joga pomaže.
Pozdrav drage mame, moj mali ima 4 meseca i 2 nedelje, sa 3 ipo smo prestali sa dojenjem, do tad je super napredovao, skoro duplo od proseka na svakom pregledu.. Tada smo prešli na bebelak i pre nedelju dana na kravlje mleko. Želela sam da ga hranim po jelovniku dr. Velisavljeva, a on je savetovao da se pre čvrste hrane ubaci kravlje mleko kao poslednji obrok. Međutim, to je podrazumevalo da ostali obroci budu dojenje, tako da sam ja, da ga ne bih mučila i mešala mu adaptirano i kravlje mleko, prešla na kravlje.. E sad, treba da počnem sa čvrstom hranom, a nisam baš sigurna sa čim i da li je rano.. Šta vi mislite?
Sve ja to razumem, ali gledam to ovako: Bebe koje su nekada hranjene kravljim mlekom, kada je to bilo preporučivano, danas su odrasle i zdrave, tako da imam bezbroj dokaza da kravlje mleko ne može da šteti. A sada, pošto je tek po novijim istraživanjima rečeno da kravlje mleko ne valja, što znači da nemamo odrasle ljude kao dokaz da je to istraživanje u pravu. Stvar je u tome da se držim onoga sto je već isprobano, jer ne želim da moje dete jednog dana bude dokaz da je to istraživanje da kravlje mleko ne treba da se daje bebi pre godinu dana, bilo greška.
Nevena, od doba kada smo mi hranjeni kravljim mlekom do danas prosle su sigurno 2-3 decenije... medicina je napredovala.. tako da ono sto proteini iz kravljeg mleka cine detetu ostavlja posledice kasnije a da ne pricam o preosetljivosti malisana na laktozu. Stoga, vase dete pije kravlje mleko jer mu vi dajete i sve deluje ok. Ali def da nije zdravo toliko maloj bebi dati da pije ono sto ostavlja posledice na bebine bubrege.
Znam, ali lepo je prihvatio i nema nikakvog lošeg uticaja. Ima normalnu stolicu, ne boli ga stomak, spava celu noć. Dajem mu kravlje mleko već dve nedelje, nema nikakvih problema..
to kazu pedijatri a vecina nas hranjena kravljim mlekom, paaa?
Kravlje mleko se ne preporucuje bebama do 1. godine. Koristite samo adaptirano mleko
Prestali smo sa dojenjem zbog toga što nije hteo da sisa.. Dok god mleko samo curi, on je jeo, a čim mora da se pomuči, počinjao je da plače.. Posle toga sam se izmlazala, ali količina nije bila dovoljna.. Koristim Moju kravicu, pravim mu dvotrećinsko
nije rano, prvo se uvode pirindzane i kukuruzne kase pa onda povrce i na kraju voce... zasto ste prestali sa dojenjem i koje kravlje mleko koristite?
cao mame moja beba ima puna cetri meseca po preporuci pedijatra rekla mi je da mogu da joj dajem kasice u apoteci su mi preporucili milupa pirincanu sta jos smem da joj dam i koliko puta na dan hwala unapred
Prva 3 dana samo pirincana (u vreme buduceg dorucka) a ujutru prvo podoj ili adaptirano, zavisi kako hranite bebicu. Prvi dan 2 kasicice, sutradan 4, pa 6...
Posle 3 dana kada vec pirincana postane obrok, mozete i rucak da date. oko 12-1 zavisi kakav ritam imate, ali ne kasnije od toga za pocetak, da biste pratili reakcije sve dok beba isprobava nove namirnice... pa mozete obariti prvo krompir (3 dana) pa onda sargarepicu (3 dana) i isti princip- prvo 2 kasicice, pa 4, pa 6... (6-8 kasicica se smatra obrokom, svaki dan povecavate)
Pa kad isproba par namirnica, mozete da kombinujete one koje su isprobane
E evo da se javim ovoj mamici koja ceka svoje bebice nazalost nemogu pronaci poruku koju sam pisala i ne vidim njeno ime jer mi je dosla obavjest na e-mail pa ako procita nek joj je sretno,a napisat cu joj svoje iskustvo sa blizancima i ako jos kome treba mozda pomogne,trudnoca bila super uredna uz sve nuspojave od povracanja do manjka zeljeza ali nista strasno uglavnom sve do 34-og tjedna kad sam hospitalizirana radi bolova u ledjima i na pregledu su ustanovili da mi bebice pritiscu bubrezne kanale i bubrezi mi naticu i naravno sve ostale organe 😉 poslali me urologu on predlozio duble j cjevcicu koju sam odbila i uz jos dva napadaja izdrzala do 36-og tjedna naravno u bolnici i pod lijecnickim nadzorom jer bi se prilikom bolova pocela otvarati pa bi mi odmah dali fiziolosku i smirilo bi se uglavnom obavljen hitni carski pod opcom anestezijom bebice zive zdrave uredne i glasne 😉 teske 2100 curica 2550 decko bili u bolnici 4 dana i kuci sve proslo uredu oporavak i sve oko toga djela stvarno bez velikih problema bolilo je ali nista neizdrzivo sad smo stari 4 ipol mjeseca i pravi smo mali zmajevi,svim mamama u iscekivanju sve najbolje pogotovo duplicima 😉😉😉😉
Moj bebac ima 4meseca i 2 nedelje, na kontroli 18.okt imali smo 7.600 i 63cm. Kazu da je super bebica i da bas lepo napreduje :) ja ga samo dojim, danju jede na 3-4h a noc uglavnom prespava ili se jednom probudi :) da li mislite da pocnemo sa crvstom ishranom ili da samo nastavimo dojenje do 6.meseca, malo sam neodlucna da li je potrebno ili da ipak sacekam :)
Trebalo bi polako poceti sa uvodjenjem cvrste hrane, kako bi sve potrebno bilo uvedeno do kraja sestog meseca. Jer njemu jeste dovoljno majcino mleko 6 meseci, ali proces uvodjenja novih namirnica traje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »