Komentari za tekst "Vaša 21. nedelja trudnoće"

Komentara
2422
Ostavite komentar
Draga Marija, ja sam prije nekoliko dana osjetila skoro iste bolove kao one porodjajne, samo su bili malo slabiji. Najprije je pocelo zatezanje po dnu stomaka, a kafa sam otisla u wc, tada sam osjetila ono trzanje neko kao kontrakcije, popraceno tim bolovima. Nakon prespavane noci nisam vise to osjecala i sve se smirilo. Sada sam u 21 sedmici i to je bilo mozda u 20 toj.
Nisi spomenula sta ti se dalje desavalo nakon pucanja vodenjaka? Kako si sad?
Ja sam prošle god u 25 nedelji imala slično iskustvo, samo što sam ja krvarila skoro stalno do tad.. I išla sam kod 3-4 različita dr. i svi su mi rekli da to nije strašno i da se dešava da dosta tridnica ima krvarenja celu trudnocu pa na kraju ipak sve prodje ok... Što kod mene naravno nije bilo tako, jer sam se porodila... Dečak 790gr,odmah prevezen u dečiju bolnicu, ali posle 5 dana borbe i nedaj Boze nikome tako nečega, nije više izdržao.. Kako si ti prošla, bebica? A inače iste simptome sam imala tad, bolove, dok nisam skontala da su kontrakcije, otišla posle 7-8 sati bolnicu, i eto kako se završilo..
zdravo trudnice, ja sam danas usla u 21. nedelju i osecam se odlicno, osim sto ponekad osecam pritisak dole nisko, kao da me pritiska nogicama, nadam se da je to :-0
I meni je isti osecaj. Pre neki dan sam osecala kao da ce da, ne daj Boze, "ispasti". Pritisak je jak, i besika mi je bas slaba. Dala mi je doktorka utrogesten 3× dnevno i odmaranje. Tako da ako ti je bas pritisak jak odmaraj vise i noge podigni malo navise.
Cao za sve mame.Ja sam 21 nedelja...aktivna po ceo dan sa sincicem od 28 meseci...a sada krece i skola cerki,cetvrti smo razred.Sama sam,muz radi.Znaci rucak,ves,ludilo po ceo dan.Koliko je bezbrizna prva trudnoca uhhhh...
Citam karakteristike za 21.nedelju i brine me deo gde kazu " ako vas jako sutira..." ja sam 20+1 blizanacke trudnoce i jos ne osetim bebe...a na UZ sve ok..bila pre par dana...samo ne znam zasto ih ne osetim...😞
Neke bebe su jednostvno po prirodi mirne. U dve trudnoce.sam imala potpuno rzlicito aktivne bebe. Ne sekirajte se. Bebe uzivaju i kuliraju.
Sada ih vec sigurno osecas..ja sam 20-ta nedelja,i ne osecam bebu..mozda nekad kada se bas smirim..ali nista jako..pa sam i ja zabrinuta malo..






Cao mame :-) Bila sam na pregledu pre nedelju dana i sa bebom i sa mnom je sve u redu, doktorica mi je rekla da mi je super trudnoća. Medjutim juče ujutru je poceo da me boli stomak nakon odlaska u wc kao kad treba da dobijem i verovatno sam od straha umislila da me boli mnogo više nego sto me zaista boleo, popustilo je tek uveče i danas ceo dan me pomalo zigne i to kad sednem ili kad piskim. Jel imao neko slicna iskustva?
Isti problem i kod mene. Najvise boli nisko posle wc-a. Prvo me bolela leva a sad desna strana... Doktorka kaze da je beba bas nisko i da je inace sve ok ali vise odmaranja. Ja mislim da je taj bol besika jer pritiska beba. valjda ce sve biti ok...
Imam i ja tih problema,nista strasno. Kupi u zdravoj hrani kandiranu brusnicu i kuvaj caj jednom dnevno par dana i bice bolje ☺
Zene, je l' vam se desavalo kod zubara kad primite anesteziju da vam srce ubrzano lupa i ruke blago drhte, minut dva pa prodje? Je l' to opasno za bebu? Meni se desilo vec drugi put, a pre trudnoce nikada... 21.sam nedelja.
Trudnice treba da traze anestezi
ju bez adrenalina!
Ja sam primolila 10ak snestezija, dok sam radila zube na pocetku trudnoce.Doktor kaze da to nema nikakvih pisledica za bebu, ako se ja osecam dobro.
Pozdrav. Da li je neko imao problem sa jakim bolom tj kontrakcijom? Ako jeste sta vam je lekar prepisao?
Ja sam imala 2 kontrakcije, 3x200mg utrogestana i proslo je :)
Zdravo svima,ja sam u 21 nedelji trudnoce i stomak mi jos uvek nije toliko vidljiv ne znam tacno koliko sam dobila na tezini,mislim da imam 3-4 kg sad vise i strije su pocele da se pojavljuju od 3 meseca ne znma sta da radim nije mi problem sto imam na ledjima ali napred na stomaku me izludjuje koristim Strie ali nesto ne vidim rezultate,da li ima neka druga pomoc oko toga kako ih ne bi dobila jos vise?
Original Pavlovićeva mast, provereno..
sto se mene tice , najbolje je kokosovo ulje. ima ga u zdravoj hrani, i fantasticno je, ja se mazem od glave do pete :-)
Kupite u apoteci Bademovo ili Ricinusovo ulje... Lp
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Evo jedne velike istine o tome šta mame rade sa bebom ceo dan... »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »