Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Nama je pomogla Sudokrema!
ja mojoj bebi, po preporuci, mazem obican pantenol i odlican je... posle kupanja u tankom sloju ili preko dana mu nakvasim vaticu i preprisem lice pa onda mu namazem..
caoo moja beba sad puni 5 meseci jako je vesela i razigrana. uglavnoom kako da ga nateram da se sam pocne zabavljati,ne zeli ni min da ostane sam cim sam se odmakla zaplace ne mogu nista da uradim po kuci.. inace smo poceli s kasicama i fino napredujemo,na AD smo kao i kod mnogih nece da popije vise od 150 ml na baby lovu smo..i prekonoci se budi 2-3 puta,al kad se probudi u 4-5h ujutru nema vise spavanja do 9 h pa tako da onda moram ustanati rano i celi dan sam na nogama,ne zalim se al me zanima ima li tko savet kako da to promeni. izvinjavam se na dugackom postu
Umotas bebici ruke u cebe kad je pokrivas... nece se buditi cesto,a nece moci ni oci da trlja. Mozda ce se buniti prvih par dana ali posle ce da prihvati :)
i ja sam imala slican problem pa sam pocela da je stavljam u njihalicu,zakacim joj razne zvecke pa sa sobom u kuhinju...u pocetku sam joj stalno pevala pricala dok spremam rucak...pa sve manje i sada je super...nekada se buni ali dok me vidi i cuje sve je super...nadam se da cete uspeti uz mnogo strpljenja!😉
Moja beba ima 4 meseca i 3 nedelje ima problema sa spavanjem. Uvece je oko pola 8, 8 okupamo, mleko, i uspavljivanje, tako da joj drzimo rutinu. Ali to uspavljivanje zna da traje i po 2 sata. Kad bi zaspala, probudila bi se nakon 10 minuta uz trljanje ociju...onda ponovo uspavljivanje i zaspi brzo, s tim sto se ponovo budi opet sa trljanjem ociju, i naravno posle par minuta. I tako celu noc, nekad sastavi sat vremena do ponoci pa opet. Do 3. meseca je bila super bebica, budila se da jede i odmah nastavi. A to trljanje ociju i cesto budjenje ne znam sta predstavlja. Preko dana isto kratko spava, 2 ili 3x po 15 -30 min. Ima li neko slican problem? Nije meni tesko, nego mi zao nje sto ne spava mirno :(
Meni je pomoglo to što smo u šetnju išli dva puta dnevno. Em lepo spava u šetnji,em lepo spava noću. Opije ga svež vazduh.
Proslo je dosta vremena od tog komentara :)
Moja „beba“ uskoro puni tri godine hehe
A budila se non stop sve dok je sikila. 23 meseca je sikila i to je bila prosto navika, uteha, uspavanka jer dudu nikako nike htela :) kad smo prestali da sikimo, bilo je tesko i za mene i nju jedno par dana/noci, ali zato posle toga su ubrzo dosle i prve prespavane noci :)
Sad imam drugu malu budilicu :D
Hocete da Vas utesim? :D
Od ovog komentara je proslo 8 meseci...moja beba sada ima 14 meseci i i dalje se budi :/
Ja mislim da je zbog navike, jer je i dalje dojim, dudu nikad nije htela i cika joj sluzi umesto toga. Cisto da povuce, da se uspava :/ i tako 10x tokom noci.
Isti problem imam i ja sa bebom sad ce 5 meseci da napuni, posle kupanja spava sat vremena i onda se budi na svakih 10 min, stalno vrtri glavom i to je probudi i tako celu noc se vrtimo krevetac, kolica , pa kod mene u krevet dok ne svane sve isto u krug i zaspe tek u 8 ujutru tako od rodjenja 😕
Nas su gasovi mucili pre kasice, mada skoro smo tek poceli, pre neki dan. Onda opet. Opet je postala nervoznija. 3 noci slabo spava, budi se placuci, nemirno spava. Preko dana vodimo borbu zbog kenjkavosti i nervoze :)
Pedijatar mi je doduse rekao prvi put kad sam pitala za to da je budjenje nocu sistem nagadjanja. Moze biti da prezivljava u snu dan (ako je neko dolazio u goste, ako smo bili negde, ukoliko je dan bio ispunjeniji nego obicno) ili pak gladna, zedna, muci stomak. Tako da mi samo ostaje da nagadjam :( Par dana lepo spava, oar dana se budi stalno i nervoznija je. Zubici je muce u naletima. Sta vi korisite za zubice?
Mi mama natura tablete, dentokind. Pomagale su joj kad su je mucili. Pa se smiri neko vreme pa onda ne dajem.
Smirice se misici, naspavace se oni, pa i mi sa njima kad ih popusti sve sto ih muci :) Pozdrav!
Kod nas ta faza traje vec dva meseca... zato sam i pocela da se sekiram. Mozda su i gasovi, mada je pocelo pre nego sto smo uveli kasice, a grcici vec bili nestali. Pedijatar prepisuje na zubice.
Ona se samo probudi, i kad je uzmem, stavim je da sisa i zaspi za 5 minuta. Inace, na siki se uspavljujemo. Sinoc mi je po prvi put, otkako je pocelo to budjenje, sastavila skoro 2 sata. Onda ponovo budjenje, uzmem je, uspava se, spustim u krevetic i posle 10 minuta ponovo...tako u nedogled. :( Preko dana samo kenka jer je pospana :(
Nadajmo se da je sve to faza, i da ce proci. Da nasi misici mirno i lepo spavkaju ❤️
Inace je napredna beba...smeje se ( dok je ne stigne umor 😁), aktivna...
okice trlja kad god je umorna. tako da pretpostavljam vasa beba trlja okice stalno jer joj se spava. umorna je i neispavana zato sto se cesto budi nocu i malo spava preko dana... ali ja bih rekla da je to faza ako je sve ostalo u redu. mi smo bar slicnu fazu prosli i upali u neki zacarani krug neispavanosti i nervoze, ali sve je proslo... proverite da li bebu nesto muci, smeta... nama su to bili gasovi kako je presla na kasice... proci ce sve :)
Mi smo imali tu fazu na polovini treceg meseca. Dnevno spavanje se svodilo na tri dremke po 15 minuta. uvece je dugo uspavljivala, budila se stalno placuci, medjutim neke 2 nedelje je to trajalo. Ali njoj su tada prolazili grcici, poceli da muce zubici i poklopilo se. Sada mesec dana kasnije, bolje spava preko dana, lakse je uspavam uvece, ali se i dalje budi nocu. Nekad samo da jede i odmah nastavi, nekad medjutim vidim da je nesto muci. I meni je zao samo njih, mi cemo izdrzati.
Koliko sam ja informisana da trljaju okice i usi hoce kad nicu zubici. Tada se i ritam spavanja poremeti i nervoznije su. Naglo se menjaju i rastu... Nikakav problem inace nemamo, nego jednostavno je muci neso u fazama- da li zubici, gasovi...
Da li vase bebe jedu manje nego sto su jele? Moja beba je jela 180 ml na 3 sata,sad 120 jedva 150 ml...ne znam sta je problem 😟
Isto, isto... Muku mucimo
I kod nas je ista situacija. Mada su nama krenuli i zubići, pa mislim da i to ima veze.
I kod nas isto tako. :/
Ћао мамеее, ми 15. новембра пунимо 5 месеци, сисамо, једну и по кашицу дневно и + дохраница 150 мл само пред спавање, али се будим ноћу баш често, ваљда нас муче зубићи пошто већ имамо један.. И лепо напрефујемо, што је најбитније.. Све у свему, желимо свима све најбоље и шаљемо љубаав..💋❤
i mi 15. novembra punimo 5 meseci :) jako smo srecni sto smo se rodili isti dan kad i nas drugar Igi i sto sam ga ja prva ogrebucnula! :))
Mica i Dusica ❤
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »