Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
zdravo drage mame, mi punimo 6
meseci za 12 dana i jedemó svašta nešto...griz, palentu, svo voće, povrće, junetinu i piletinu, čak sam ubacila i keks bevitu ponekad u voće. sve smo super prihvatili i sada pijemo dohranu ujutru, u toku noći jednom i uveče pred spavanje. od kako se rodio je ranoranilac, leže oko 20i30h i u 6i30, 7h se budi, stim da oko 2h ujutru pije mleko. e sad u nedoumici sam za kravlje mleko, uvela bi mu ali su mišljenja baš podeljena. neznam kakva su vaša iskustva sa tim, da li ga je neko već uveo? pozdrav
Osluskujte svoje dijete i pustite ostale mame koje se cude Vasem postu. Zena je pitala za misljenje o kravljem mlijeku a ne o tome sto je uvela dohranu prije 6og mjeseca. Njena beba - njena stvar. Sto se tice kravljeg mlijeka, ja mojoj bebi samo spremim griz sa njom ili eventualno Lino keks a za mlijecni obrok koristim Bebelac. Tesko im pada kravlje mlijeko u svakom obroku.
Bebe ne treba da jedu nemlecnu hranu pre 6. meseca jer nemaju sve enzime potrebne za varenje iste. I to je poslednja preporuka Svetske zdravstvene organizacije. Znaci tek sa napunjenih 6 meseci. Moze se poceti i mali ranije ali cisto kao igra, a ne da se pre navrsenih meseci uvede sve u ishranu. Zivotinjski proteini su stvarno nepotrebni. Gde se zurite, internet je pun losih slucajeva uvodjenja cvrste hrane previse rano.
OMG 😯
moj bebac za 9dana puni 6meseci. pre par dana poceo je mnogo vise da prica. Prosto da brblja. Uzivam da ga slusam, pricam mu i da se svadjam sa njim. Mnogo je zivahan i brz. Okrece se kao munja. Hvala Bogu lepo prespava celu noc. Od 21h vec spava,pa do 6-7, onda pije mleko i nastavi do 10h. Kada se probudi rucka kasicu-uglavnom "slanu" povrce. Mnogo voli da jede kase. A popodne vocnu, ili pirincanu, kako-kad menjamo ponekad.
A sto se tice mleka, planiram da pokusam sa kravljim mlekom od 6 meseci. Ako prihvati. Znam da su misljenja podeljena. Cenim svacije, ali svako cini onako kako smatra da je za njegovo dete najbolje. Pa tako i ja.
Pozdrav
Pozdrav drage mame....par saveta ako mozete da mi date....za 4 dana puno sest meseci pre par dana smo prestali sa aptamilom i krenuli sa kravljim mlekom"kravica D3"...naravno uveli smo i belo meso i dzigericu pilecu...juce smo imali savetovaliste i doktorka me je lepo izgrdila sto smo uveli kravlje mleko i kako aptamil treba do 12-og meseca da koristimo...takodje me je izgrdila i za belo meso i dzigericu jer uopste nije hranljivo i nema niceg zdravog u belom mesu i pilecoj dzigerici nego da predjemo odmah na junetinu.Dete mi je lepo prihvatilo i mleko i meso,hvala bogu ima 8340 kg i 69 je dugacak....pa ako neka moze da mi kaze i svoje misljenje....veliki ljubac od mame i Luke!!!
Suzana,AD mleko nije hemija vec kravlje mleko adaptirano da ne opterecuje organizam bebe kao sto to cini cisto kravlje mleko.
A sta je sa onim da ista ta dzigerica radi kao filter, zadrzava mnogo vise stetnih supstanci? Kakvo gvozdje, kakvi bakraci. Postoje i drugi izvori minerala a ne samo dziga, pa dziga. To ne treba da jedu ni odrasli a kamoli bebe.
moja doktorica je meni rekla da moze pilece belo i dzigerica od sest meseci... tako da nemoj uopste da se opterecujes,kravlje kazu da ne bi trebalo pre sest meseci iskljucivo samo zbog bubrega ali isto tako mi je doktorica rekla da ako ne mogu vise da kupujem dohranu da slobodno mogu da predjem na kravlje,ali smo mi ipak jos uvek na bebelaku... cekacu do sedmog meseca posto lepo napreduje... a ti sve sto mislis slobodno daj... svaka beba je za sebe... izvinjavam se na poduzem odgovoru...:-)
Evo malo cinjenica o dzigerici: sadrži visok nivo holesterola, vitamine A, C, B6 i B12 i bakar, gvožđe, magnezijum, niacin i cink. Sve u svemu,treba je jesti ali i ne preterivati.Bebama se uvodi u ishranu zbog gvozdja najvise.A sto se tice belog mesa,tj.piletine,bolje je davati meso blize kosti (batak,karabatak) jer je crvenije i samim tim sadrzi vise gvozdja.Mada piletina generalno nije bas velik izvor gvozdja ,zato su bolja crvenija mesa poput teletine i junetine.Ali treba jesti i piletinu.I naravno,zeleno povrce takodje sadrzi gvozdje ali ljudski organizam bolje apsorbuje Fe iz mesa i dobija vecu kolicinu.Zumance takodje sadrzi Fe i kada se jede ne jede se meso.Sve u svemu,bebe prvih 6 meseci crpe svoje zalihe gvozdja a onda je ono veoma potrebno.Zato je bitno meso,zeleno povrce i zumance u bebinoj ishrani.A o kravljem mleku ne bih komentarisala.Ko zeli neka uvede,ko ne zeli ne mora.Ja licno necu pre prve godine.
Molim Vas samo da mi objasnite cemu zurba i zasto opterecujete tako mali stomacic svim tim? Ukucajte na internetu ako nemate neku bolju literaturu i biblioteku u blizini "Zasto ne kravlje mleko " i nacicete mnogo veoma dobrih objasnjenja. Verujem da Vam je zdravlje Vaseg andjela najbitnije te Vam iz tog razloga savetujem da prekinete sa kravljim mlekom. Dzigerica nema nista vazno za bebu, ona preradjuje toksine u organizmu zivotinje..znaci da ih skuplja i kako onda moze biti dobra? Jedino sto ona ima je vit C koji dete moze dobiti iz mnogih drugih kvalitetnih namirnica. Sve najbolje.
naprotiv meni je pedijatar rekao da sa 5 ipo meseci probam dati bebi kravlje mleko,to je sada po novom (a mislim da je zdravije od adaptirane formule to je samo hemija) a sto se tice piletine i djigerice nisi pogresila.Moja beba jede sve zivo i krompir,sangarepicu,piletinu,tikvice,jabuku,breskvu,krusku,rizu....mislim da treba dete uciti na sve ali postepeno uvoditi namirnice u slucaju da dodje do alergije da znao od cega je.
Drage mame, moja beba je bila mirna, uvek nasmejana, ne znam da li je 5x zaplakala za 5meseci...spavala je po celu noc i onda se to odjednom promenilo...sada zaspi u devet i budi se non-stop vristeci. .inace ima 6 meseci...ima li neko slican slucaj i savet sta raditi... hvala unapred...pozdrav
Zubi. Proćiće.
Je l' primio mozda neku vakcinu?
mi imamo sada ovaj problem. ne znam šta da radim. Da li se kod vas stanje promijenilo, koliko je trajalo i jeste li nešto poduzimali ili je prošlo samo od sebe? veliki pozdrav
Zubi je muce. To je period, proci ce.
Cao mame, da li vase bebe imaju temperaturu zbog zubica? 😕
Moja beba ima temp ne prelazi 38.. Ali povremeno,nadam se brzo zubicu da je ne muci vise..
Hvala Bogu, nemamo tih problema. Pre tri nedelje su nam izašle donje jedinice. Pojačano balavi i malo je nervoznija... kakva je kod vas situacija?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »