Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
Pozdrav mame, i mi smo usli u 19-u nedelju, bili smo 16-og na kontroli, noc pre kontrole sam osetila malisu, na kontroli nam je fino pokazao da je decak, sve se fino videlo i bez objasnjenja doktora :) Takodje je videla i kontrakciju i rekla da moram da mirujem, pijem utrogestan od 100mg 2x dnevno i ogestan jednom dnevno. Dabl je bio u redu, prva mi je trudnoca, trebam li ici na tripl? Doktorka preporucuje, ali zar se ne radi tripl ako dabl nije u redu, i na kraju amniocinteza ako oba pokazu los rezultat?
Ja sam u prvoj radila tripl, zakasnila za dabl, sad je dabl u redu i nisam tripl radila, ali cu ekspertski uz da radim za desetak dana
Meni doktorica rekla ako je dabl ok da nema potrebe sa se rade ostali nalazi, sem krvi i mokraće svakog mjeseca naravno.
Danas 18+1 ima li jos neka mama problem sa kozom lica? Ja sam puna bubuljica ko neka tinejdzerka a inace imam cisto lice... Bebicu sam osetila u 15-oj nedelji prvi put i od tada mi je zurka u stomaku skoro svakodnevno... Sto se tice pola jos nismi sigurni jer su nam 2 doktora rekla razlicito.... :-) Znacemo pouzdanije kad budemo usli na 4D
I meni je isto katastrofa,isto sam 19ta ned... Ne verujem da bi sada neki tretmani i kreme pomogli pogotovo zbog hormona ali eto pitacu ginekologa radi reda da vidim sta ona kaze ...iscistice se to posle porodjaja ;-)
Cao svima :) evo i nas. Devojka je naprednija za 19 ned. Gimnasticarka nogu na glavu stavlja i piskila na uz :) mrda stalno. Sve je ok od analiza do bebe! Srecno svim buducim mamicama !
Cao drage buduce mamice . 19 sam nedelja i osecam se odlicno, bebu odavno vec osecam i divan je osecaj 😋..... Mozda nebi trebalo da nas zabrinjavaju neke sitnice jer mislim da su normalne u nasem stanju. Jedino ako nema nekih vecih problema. Zelim vam svima lepu i laku trudnocu do kraja i da uzivate u njoj. 😘
Drage trudnice, 19. nedjelja trudnoće i zbog kontrakcija i krvarenja sam baš često na ultrazvuku. Na nekih 10 dana odlazim. Ima li još neka trudnica da ide tako često? Čitam da UZ nije štetan po bebu ali ipak se plašim. :(
Hvala ti :*
Zivim van Srbije, ovde osiguranje placa tri ultrazvuka, medjutim ja sam toliko znatizeljna da kada odem na pregled, svakih 4 nedelja pitam da mi urade ultrazvuk koji sama placa...eto bas juce sam bila i pitala dali je stetno vise puta posto su samo tri odobrena, dr mi je rekla
da nije i naravno uradila jos jedan...tako da po mom misljenju nemoj da brines!!! Sve najlepse zelim ti mirnu i lepu trudnocu, pozdrav!!!
danas popodne me je ubila udarajuci me. lekar kaze da je normalno ali bas ovoliko...
Pozdrav svima! Ja sam juce radila tripl test i negativan je, a bila sam juce i na UZ. Dr vidi pol, ali nece da kaze, navodno im je zabranjeno. Meni i suprugu je pola sata objasnjavala kako izgleda na UZ ako je djevojcica, a kako ako je djecak, da bismo mi sami vidjeli i zakljucili. Medjutim, nismo mogli skontati 😞😊
Zabranjeno! svasta, mislim da svaki roditelj ima pravo da zna koji je pol i da doktor i treba da kaze ali da naglasi kolika je verovatnoca. Meni je doktorica rekla bez problema i to je strpljivo cekala pola sata da se okrene.
Pozdrav ja sam se dosad ugojila 6kg I receno mi je da ne smem na sledecoj kontroli da se ugojim vise od 2kg.Inace 19sam nedelja I saznala sam nosim decaka :)presrecna sam..
Da li je neko radio amniocentezu imam 24 godine i geneticar mi je rekao da uradim zbog rezultata dabl i tripl testa.
ja sam uradila prosli petak, takodje zbog dabl testa. nista nije strasno, samo se pripremi da mirujes, tri dana u krevetu samo do wca a posle tri nedelje bez velikih napora i dizanja terta. Ne znam gde treba da radis intervenciju?? Ja sam radila u decijoj bolnici u NS, daju ti prvo bensedin da ti se malo opusti materica a i ti. posle odlezis tamo pola sata i prepise ti utrogestan i mozes kuci. SRECNO! :-)
pre pet dana mi je radjena amniocenteza. inace pijem utrogestan 1+1+1v zbog zgrcene materice. juce sam imala 120 otkucaja, bila u hitnoj i dali mi inekciju bensedina i infuziju i to se smirilo. Od jutros opet osecam tako neki nemir i srce mi jace lupa. :-( Da li je neko imao slicno iskustvo? Od cega to moze biti, kako ste resili? Da li smem da popijem bar pola bromazepama? Moj ginekolog radi tek u ponedeljak.
Meni je bilo mokro ali samo ujutru posle wc kasnije nista i nije bilo puno cula sam se sa ginekologom nekoliko puta verovatno mi je besika popustila jer da je plodova to bi i preko noci islo... Sutra idem svakako kod ginekologa na kontrolu pa cu videti nadam se da ce sve biti ok a koliko cu uspeti da mirujem ne znam jer mi je svadba za 2 nedelje 😐 Znam zenu koja je odlezala u bolnici 3 dana i posle toga otisla na more 😂
Bitno je da ne krvaris, i nemas bolove i da ti ne curi ta plodova voda. Ja sam se stalno tripovala da mi je mokro i proveravala svaki cas. Ali bitno je sto vise da se opustis. Ja sam preksinoc dobila lupanje srca, puls 120.U hitnoj su mi rekli da je posledica stresa verovatno od toga sto sam strepela svaki cas. Obavezno utrogestan i kreci se samo po kuci, dve tri nedelje, znam da puno zvuci ali meni evo brzo prolazi :-)
Uradila sam amniocentezu pre 3 dana u NS u decijoj bolnici.
Jesu ti rekli mozda kakve pojave posle amnio su normalne? Ja sam zaboravila da pitam 😟
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »