Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Zdravo mame.Moja beba ima 4.5 mesci i 6 700 grama.Pocela je da se okrece sa ledja na stomak i to non stop.Ali..kada se okrene glava joj je podignuta svo vreme,ne dodiruje jastucic .Nikada ne spusti glavu da lepo legne na stomak.Izdrzi tako nekoliko minuta i pocne da cvili.Ja joj sama spustim glavicu na jastuk a ona jos vise place i podize glavu.Sta mislite o tome?!
i treba da joj bude podignuta glavica kad je na stomaku, da gleda i prati, to je dobro. moje kumce ide na vezbice bas zato sto nije drzala podignutu glavu kada se okrene na stomak jer nije imala snage. nista se ne opterecujte, pustite bebicu da se okrece, vi ispravljate njen polozaj i pokrete i sto cesce na krevetu da ima prostora da se okrece. da je neki problem, pedijatar bi primetio.
kada bebi postane naporno u tom polozaju, stavi vam do znanja, stenje ili negoduje, tada je vratite na ledja ako ne ume sama. vremenom ce ojacati i moci ce duze u tom polozaju. pozdrav!
Pozdrav!Koliko traje izbijanje zubica?Desni su joj nateceni i vidim da je nervozna zbog toga ali jos uvek nista,pa me zani!aju vasa iskustva.
Pozdrav mame!Moze neki savet kako da malenoj izbacim nocni obrok,hranim je adaptiranim mlekom,budi se svako vece oko dva pa u pet??Ima punih 5meseci.Hvala
Jao pa to si trebala ranije ukinuti, mozes se posavetovati sa pedijatrom...
Izvacila sam tako sto kad god bi se probudio tokom noći davala bih vodu,popije vodicu,dudu i nastavi da spava...
Nemlecni obrok ne treba davati uvece, vec u toku dana, najbolje oko podne. Bebîn sistem za varanje jos uvek nije u potpunosti razvijen i ne treba ga opterecivati (zarad duzeg spavanja nocu).
Moj malisan je na kombinaciji sisanja i adaptiranog mleka. Dosta rano je poceo spavati celu noc, mozda vec sa mesec dana. Ja praktikujem uvece dohranu jer se sporje vari pa je dete samim tim duze sito. Sada smo na 210ml i spavamo od 21:30 do 5-5:30.
I moja beba se budi u 2 i u 5h. Sisa. Dajem joj jednom dnevno kasicu (sama spremam), krompir, mrkvu, tikvicu i rizu, ali se uvek standardno budi u 2 i u 5h
I moj sin je tako. Ali sad mu dajem kasice, sargarepu, tikvicu, krompir, popodne i uvece vockicu neku. Sama pravim. Bareno. I od tad se ne budi nocu :)
Mi danju nekada ruckimo na flaasicu, a nocu jos uvijek sikimo..I ja bih nelako pokusala da izbacimo taj nocni obrok..
Drage mame, evo i mi da se javimo. Moja beba ima 5 meseci i 2 dana. Teska je 7200gr i dugacka 75cm. Pije adaptirano mleko i za rucak ima slanu kasicu. Izasao joj je jedan zubic, sada i drugi izlazi. Bas je vesela i nasmejana beba, stavljam je u kolicima u polusedecem polozaju, kao neki nagib, i ne buni se. Sta vise, prija joj da gleda okolinu, a ne da lezi. Zanima me da li mogu u ad mleku da joj jedan obrok pomesam sa nekim mlevenim bebi keksom ili ne? pozdrav
U keksu ima dosta secera, mozda da probas sa pirincanim pahuljicama, npr. Milupine, mi ih bas volimo.
Moja beba je iskljucivo dojena, ima 6300 i juce je napunila 5. Skolski napreduje sto me čini jako srecnom :) Protivila sam se davanju nemlecne hrane pre 6.meseca ali vidim da jako brzo ogladni te sam joj jedan uvela, naravno i pedijatar je dao zeleno svetlo. Malo sam razocarana zbog toga ali dobro..
Moj Lazar ima 11kg samo ga dojim,jos nismo uvodili nista,zbog kilaze :)
Pozdrav svima, moj bebac je juce napunio 5 meseci, od 4.smo poceli sa Milupinom kasicom, sad jede i povrce za rucak. Posto smo ukinuli nocni obrok, ostalo nam je 5 obroka - tri mlecna i dva nemlecna. Cetvrti mlecni nemam gde da smestim, pa se pitam da li je to ok za njegov uzrast? Jako lepo reaguje na kasice, pojede 160-180g povrcne kase za rucak i mnogo mu se svidja. Samo se bojim da nisam prebrzo smanjila mlecne obroke. Inace, dojim ga uz dohranu Aptamil, tako vec od 3. nedelje. Kakva su vasa iskustva sa nemlecnom hranom?
Isto je i kod nas. Mi smo sa 4 krenuli sa zitaticama, pa sa povrcem. I mene sad brine sto pije samo 3 puta po 180 ml Humane i ima 2 obroka (jedan sa povrcem i jedan zitarice)
Da nije to malo mleka?
Ima oko 7 kg, ne znam tacno za 10 dana idemo na kontroli.
Primijetila sam da većina vas piše o bebama koje su već napunile 5 mjeseci. Mislim to je ok, ne osudjujem nikoga ali želim da skrenem pažnju da radite pogrešno. To je za bebe koje su napunile 4 mjeseca i ulaze u 5 mjesec. Tako da neke mame to neće primijetiti, a tražit ce savjet za svoju bebu.
Pozdrav svim mamama!
Peti mesec prva nedelja - odnosi se na puna cetiri medeca i prvu nedelju petog meseca. Dakle, pocetak petog meseca je u pitanju, a ne sestog. Da je put peti pisalo bi - sesti mesec prva nedelja. Poz
Za bebe sa punih 5meseci . Tj za bebe koje su u 6 mesecu.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »