Komentari za tekst "Ishrana beba: Šta i koliko u prvih godinu dana?"

Komentara
226
Ostavite komentar
U trecem mesecu sam ostala bez mleka, beba je pila bebelac,sada joj dajem kravlje mleko kupljeno na pijaci,beba u sustini moze da predje na obicno mleko,jer do sada vec jede kasice.... Moja beba ima 6 meseci.
Veliki pozdrav, nadam se da ce nekl moci da mi pomogne. 😊
Moja beba ima punih 5 meseci, dojim je, a sa 4 meseca smo polako krenuli sa kasicama. Ona je to jako lepo prihvatila, obozava voce, tako da sad jede zitarice i voce ujutro, a povrce kasno poslijepodne. Mene zabronjava da li je mozda previse dva kruta obroka za bebu od 5 meseci, jee sam joj izbacila dva mlecna, odn dva podoja. Hvala svima
Ako je dobro mleko i beba napreduje treba tek sa 5,5 ili 6 meseci krenuti sa uvodjenjem hrane, ne znam zasto zurite... Celi zivot ce jesti i celi zivot ce hodati... nema potrebe da se zuri ni sa cim...
Pozdrav,
Mame,imam pitanje.
Bebac ce za par dana 10meseci. Napredna je. Brzi puzac,hoda uz namestaj,stoji samostalno,jede sve sto treba. Ima 6 zubica. Sisa. Do 6og meseca je spavala celu noc. I sada ume da se desi,pogotovo kad je tmurno vreme. Medjutim,vecinski se budi bar 2x. Primenjivali smo ovu metodu i delovala je,ali svaki put toliko place da vise zaista nisam sigurna da je to ok za nju? http://mamaitata.rs/naucite-dete-da-samo-zaspi-i-prespava-celu-noc/
Da li je to spomenuta metoda iz knjige slicnog naziva?
Inace,krenula je u obdaniste i bez problema tamo zaspi.
I mene isto zanima. Isto 10mj. Isto od 6.se budi a do tad je spavao lepo. Kod njega ova metoda upali , i to posle 3-4dana max, ali ako samo jednu noc popustim kad raste zubic ili je nosic zapusen, ili kad pije sirup npr, kao da smo sav trud bacili u vodu i posle je jos teze.
Mame, molim vas dajte svoj komentar. Moja bebica ima 7,5 meseci i svake noci se budi oko 1h place, smiri je mleko (adapt), tako isto oko 4h pa oko 7h.
A obroci su nam ovakvi. Oko 10h vocna kasa, 13h povrcna kasa sa mesom-par puta nedeljno, 16h vocna kasa, 20h zit-mlecna kasa kupljena-frutolino ili mleko i plazma. Izmedju tih obroka obavezno mleko (adapt). Zaspi oko 21-22h uz mleko. Ne znam zasto ne prespava celu noc nego se budi. Inace, racunala sam, za 24h ona popije ukupno oko 900ml mleka. Pisite gde gresim. Hvala!
Bebi od 8 meseci dajete nutelu i pastetu??? Nemam reci... Da li ste procitali mozda sta sve sadrze ti proizvodi i da li stvarno mislite da je to dobro za vasu bebu?
Nasa beba ima 8 meseci spava celu noc.Kada se ujutru probudi oko pola deset popije mleko oko podneva jede vocnu kasicu oko tri ja joj pravim slanu kasicu sa junetinom ili piletinom krompir sangarepica,sledeci obrok to jes uzina oko pola sest (ona vec jede nutelu namazanu na hlebic)i na kraju mleko.Uveli smo joj pastetu i jogurt
Garantujem da su zubići! Primenjivati metode iz knjige, koje zahtevaju da beba puno plače, po mom mišljenju nisu dobre, u takvim momentima kada bebu boli. A nicanje zubića za neke bebe ume biti veoma bolno. Moja beba se od rodjenja budila noću. A kad su nikli prvi zubići sa 4 meseca, zurka je tek počela. Po 10 puta se budila. Nicali su jedan za drugim. Tako da mislim da nije gladna. Da je nešto ne muči, ne bi se budila...
Verovatno zubići...
Beba nije gladna nego ima problem sa spavanjem. Preporucujem knjigu "Naucite dete da spava i prespava celu noc". Ja sam je kupila i krecem u akciju. I moja beba lepo rucka ali se budi jer ne ume sama da se uspava.
Pozdrav!
Moja beba ima puna 6 meseca. Ujutru ide podoj, pa dirucak zitarica, pa rucak povrce, zatim formula, onda mu dam neku vocnu kasicu, potom formula i pred spavanje formula. Budi se nocu i tada sisa, ne mnogo. Formulu popije ne vise od 120 ml i plasim se da mu nije malo. A mog mleka nema dovoljno. Da li gresim negde?
Unapred hvala.
Mislim da ti ne treba dorucak, nego vecera (zitarice) + u rucak obavezno meso! Sto se tice formule - kad god ponudis bebi siku, mleko ce doci. Fosiraj par dana i sama ces videti. Ne postoji mama koja ima malo ili puno mleka, vec samo prirodan ciklus ponude i potraznje mleka! Veruj mi, ako ne verujes - probaj :-)
A sto se tice budjenja - knjiga "Kako da nucite dete da spava.."
Srecno!
Izbaci formulu, stavi bebu na dojku, pa ce tvog biti dovoljno.
Gore pise narandze u 9.mesecu, dole posle 1.rodjendana...
Pozdrav mamama i bebama. Daj te im da jedu. Beba koja punooo pojede za jedan obrok a ostatak dana samo sisa zar ne prepoznajete da je to znak da mu treba jos hrane. Slobodno neka jedu jer vec su veliki. Moj bebac ima 9,5 mes ujutru sika pa dorucak zitarice sa vocem, posle podoj pa rucak meso ili zumance sa povrcem, takodje jede pirinac sa mesom i povrcem, popodne sokic mu cedim ali dam mu oko 120ml, vecera je palenta sa jogurtom ili pavlakom, palenta sa povrcem i pavlakom... I pted spavanje sisa...spava celu noc od 21h-8 h bez budjenja i sisanja,napravite neki ritam jer bebe to vole, mora da postoji neki red, malo navike i sve je lakse.pozdrav svima
I kod nas je vrlo slican raspored, samo sto pre podne imamo vocnu uzinu a popodne podoj. Na koliko sati su vam obroci?
mi imamo 4 i po meseca i samo smo sikili ali bebac je poceo da odbija siku sa 4meseca ,formulu nije hteo ni da lizne.bila sam prinudjena da uvodim kasice.njih je super prihvatila.opet sam pokusala sa formulom i odjednom osip,alergicna na kravlje mleko.sad i dalje odbija da sisa,izmlazam se ona nece...i ja vise ne znam sta da radim sa detetom kako da joj pomognem sta da radim da nije gladna..
Danijela,imamo slican problem,beba ima 3,5 mjeseca i sa dva mjeseca je pocela da odbija da sisa a sad vec i adaptirano mlijeko. Iako imam mlijeka nekad se izmlazam a nekad dohranim sa aptmilom,to me tako iscrpljuje ,jedini nacin da je natjeram da jede je da je uspavam pa tek onda u snu da je nahranim...Konsultovala sam pedijatra i kaze da je moja beba hiperaktivna i da nema vremena da jede,da budwm strpljiva i uporna dok ne uvedemo cvrstu hranu..
Moja bebica puni 10 meseci za nekoliko dana. Sve voli da klopa, a i dalje siki, s tim da moramo i dohranu da dodajemo.
Moj predlog za veceru ili dorucak: izuzetno zdrava heljda, skuvana onako cela u zrnu na vodi, pa dodate ili mlecne proizvode(kis.mleko, jogurt, pavlaku), moja najvise voli uz pavlaku ili dodate vockice (obarene ili sveze), kruske, jabuke, sljive, bteskve i cimet (dobar za imunitet). Naravno ako vasi bebci vole pasirano onda pasirano, ako ne, moze i samo malo izgnjeckano.
Osim heljde jako je zdrav i proso. Na isti nacin se moze pripremati, ili uz voce ili mlecne proizvode.
Mislim da je o kolicini bezveze govoriti, jer svaki bebac ima drugaciji apetit.
Pozdrav svim bebcima😀
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »