Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
hallo :) ja sam u 28 nedelji-trudnoce,u zadnje vreme cesto imam grceve u nugu, i osecaj kao da me zeludac boli,kao da hocu da povracam a ne mogu... pozz
Donat pijte :) mene spasio od grceva
imam i ja grceve i to cas u jednoj cas u drugoj nozi,ponekad me probudi nocu...
Postovane, da li se neko susreo sa uvećanim moždanim komorama kod bebe( dečaka) 9 mm u trudnoći? Da li je sve bilo ok sa bebom nakon porođaja? Hvala

Red bi bio da vam ulijem bar malo nade pošto je kod nas na zadnjoj kontroli sve ok na mozgu. Doktori moraju iz svih uglova da urade uz glave da bi se došlo do tačnih procena i uz glave. Kada sam se porodila zahtevala sam uz u porodilištu i tada je doktorka pedijatar bila u šoku jer ništa od toga nije bilo kod bebe, ali je za svaki slučaj rekla da uradimo za mesec dana još jednu kontrolu i HVALA BOGU sve je ok. Radili smo je na Institutu za neonatologiju i nema potrebe više ikad da dođemo. Želim vam svima sve najbolje, i da i kod vaših beba ne pronađu ništa od onoga što su vam u trudnoći ginekolozi pričali. Srdačan pozdrav!
Moja beba, takodje decak, ima uvecane prednje mozdane komore. 10-11mm. Sad sam u 27oj nedelji. U 21oj je bilo oko 9,5mm. Treba redovno da pratim ali ne znam sta se desava ako "ne dodje na svoje" do kraja trudnoce. Cula sam da decaci uglavnom imaju takva uvecanja.
Pozdrav, Tanja. Moj sestrić je rođen sa cistama. Sestri kada su rekli, nije bila živa kao i mi sa njom. Uglavnom, do prve kontrole, ciste su se smanjile, nakon druge su joj rekli da je sve ok i da više ni ne mora da se prati. Znam da je preteško, ali pokušaj da misliš pozitivno i veruj da će se smanjiti i nestati.
Pozdrav Tanja, nama se smanjila komora i sad čekam svaki dan da se porodim, javljam se da znaš... ono što mogu da ti kažem je da sam jela mnooogggooo oraha i od kontrole do kontrole se komora smanjivala😉 Uteha je da su mi 3 različita doktora rekla da to ne ostavlja nikakve posledice ako ne raste! Koja si nedelja i kog ti je pola beba?
Pozdrav Sandra.
I moja beba je u slicnoj situaciji...cisterna magna 9.8-10.3 mm, cak je jedna dr. nasla i 11.7 mm. Ne znam vise kako da razmisljam, salju nas na magnetnu rezonancu. :( Kakva je sada situacija kod tebe?
I da li je jos neko imao slicno iskustvo?
Hvala
Hvala.
Sve do 10 mm je normalno
Cao svima , ja sam u 28 nedjelji trudnoće i počela sam evo već nedelju dana dobijati neko stezanje u stomaku,i jako pritiskanje u donjem delu ,ponekad imam osjećaj ko da će beba da mi ispadne, mada na zadnjoj kontroli reko mi je gin. Da san se otvorila 1prst i da moram strogo mirovati . Dobila sam i lekove utrogestan ,al čim ih popijem nemogu stajat na nogama imam vrtoglavice i samo bi spavala ...to me malo zabrinjava ,a i danas osjetila sam kako mi se koči leva noga pa se pitam dal su to varalice ili bas bolovi ?!😑Bas se osjećam u ovoj trudnoći grozno od početka i ako mi je treća
Utrogestan tablete imaju te nuspojave, zato ih nemoj piti već ih stavljaj vaginalno. Na taj način će imati i bolje dejstvo.
Da Jos uvek Imam te bolove , bila sam vec 3 put u bolnici , pijem i Dalje lekove , utrogestan moram pit još nedelju dana jer sam već u 34 nedelji ,a dobila sam još jedne lekove Adalat se zovu , pa mi jako nizak pritisak od njih ...uglavnom užasno se osjećam ,jedva čekam da se porodim ,jer se jednostavno osjećam kao da sam invalid Nemogu ništa Radit samo ležim i spavam skoroz sam kao ošamućena od lekova. Ali i to će nadam se ubrzo sve proći 😉 . A dali je tebi bolje od utrogestan ?
I ja imam to stezanje,to su kontrakcije, meni je doktorka takodje prepisala utrogestan ali da ih stavljam vaginalno.. Kako se sad osecas? Imas li ih kos uvek?
Meni je beba karlično i imam isto kao i ti bolove ponekad u donjem delu stomaka,a koci mi se cela leva strana od kako stavljam utrogestan. Ne znam da li je to od utrogestana ili ne,ali od kako sam počela sa primenom imam taj problem. Moraš što više mirovati,nemoj ništa dizati teško i saginjati se jer ćeš imati još veće bolove,bar je meni tako dr.rekao.Pozdrav
zdravo svima! 27 nedelja sam + 3 , od juče ujutru su mi počeli problemi sa želudcem tako da nisam mogla da spavam pola noći misleći da me želudac boli od gladi. Ujutru sam imala proliv i povraćanje, i to me je uplašilo pa sam pozvala svog doktora da pitam šta da radim. Dao mi je da kupim neki probiotik i tablete za sisanje kao za želudac. bolje mi je od probiotika ali i dalje imam mučnine i malaksala sam. pomoć? ima li neko iskustva?
da, bebu osećam sve vreme ali malo jedem. pozz
Cao svima,ja imam jake bolove u stomaku i to samo ujutru kad se probudim jedva ustanem iz kreveta i tako sve dok ne krenem da se krecem,a isto je i tokom noci kada treba da se okrenem sa jedne strane na drugu bas boli,ako neka od vas ima obijasnjenje ili savet dobro bi mi doslo jer mi je prva trudnoca a i dosta sam mlada,pozic 😘
Zdravo da li si resila problem i kako? Imam iste simptome?😯
Draga Kristina, da li su ti prosli bolovi? Imam iste simptome
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »