Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1599
Ostavite komentar
zdravo drage zenice ☺.. evo i mi smo usli u 8 nedelju. cekamo cetvrtu bebu. osjecam se relativno dobro,osim sto imam problrma sa stolicom i nadutosti.pomalo su i mucnine pocele. pozdrav za sve trudnice i mamice,super ste 😙
Cao svima.bila sam kod dr i potvrdjena je trudnoca.usla sam u 8 nedelju a beta HCG kaze da izmedju 4 i 5 nedelje doduse radila sam test pre 2 nedelje da li je beka imala slicno iskustvo?i da li je normalno da vec u 8 nedelji osecate veliku glad tokom noci
Cao svima!I ja sam usla u osmu nedelju,prva mi je trudnoca,koristim utrogestan dva puta dnevno,vaginalno i folnu kiselinu.Na UZ sve ok,cuje se bebino srce,ali otkako sam pocela koristiti th-u,na dnevnom ulosku u toku dana primetim vise puta,rozikasti trag,ili na papiru,..nista strasno,ali se uvek isprepadam kad vidim.isprimala sam i injekcije progesteron depo,5 kom.na treci dan,i dalje isto.Da li je neka imala slicnih problema,...Pozdrav svima!
Takodje draga.Ja sam primila drugu juce i kao da se stanje poboljsava.Isto tako rozikasto,braonkasto.Pijem utrogestan i f.kiselinu.Mirujem kuci i imam kontrole na nedelju dana.Bebac je dobro.Nadam se mamice da cemo zajedno prevazici ovaj period koji je jako bitan.
Ja sam imala krvarenje u 5.nedelji pa sam primala injekcije i pila utrogestan.Smanjilo mi se kravrenje ali nije prestalo skroz zbog toga ato mi je malo otvoren grlic materice :( Nakon kontrole sam dobila strogo mirovanje i nastavak injekcije i utrogestana i evo danas sam 8.nedelja :) U petak imam kontrolu.Nadam se da ce sve biti ok. Pozdrav
Zdravo,ja sam 8. nedelja trudnoce .. i mogu vam reci da jedino sto osecam od promena je to da mi se jako rano spava u 9 sam vec u krevetu, grudi me uzasno bole i hormoni mi rade pa me je jako lako rasplakati i raspolozenje mi varira. Nemam mucnine uopste sto je super. Bila sam prosle nedelje na ultrazvuku i kada sam cula otkucaje srca bebe rasplakala sam se skroz,predivan osecaj,nisam mogla doci sebi. :))
Takodje,koliko god da spavam malo... :) Mi u cetvrtak imamo prvi pregled,ne mogu docekati!
pozz buduce mamee ☺ 8+3 😊
pomozite mi molim vas kako da ostavim cigarete.. 😯😯😯
inace,nemam mucnine,ne povracam,bebi se cuju otkucajii..jedino sto od simptoma imam to je umor,stalno mi se spavaa 😩😴😴
Slazem se sa Milanom..ne znam odakle kome pravo da osudjuje. Ja sam ostavila cigare prije skoro godinu dana....tacno je da sam citala tu knjigu ali isto tako sam imala puno volje. Moram vam reci da je mnogo lakse nego sto mislite...a to vam kaze neko ko je pusio kutiju dnevno. I jako sam srecna zbog svog uspeha izmedju ostalog jer sam sad 7+5 😊
Nepušač sam, ali smatram da niko nema pravo da se isčuđava sa pušačima, pre svega mislim na one koji žele da ostave, ali im teško ide. Svaka majka želi najbolje svom detetu, a i žena je sama rekla da želi da prestane. Umesto što je osuđujete, dajte joj podršku.
Aleksandra, na blogu kupinica-netp.blogspot.rs možete pronaći besplatnu knjigu "Lak način da ostavite pušenje". Nadam se da će Vam biti od koristi. Pozdrav
Da sto života živim ne mogu shvatiti vas koje pušite u trudnoći, pa se još u 8.nedelji pitaš kako da ostavis pušenje.
Zdravo svima. Ja sam u 8moj nedelji. Do sada bih vec ocekivala mucnine i povracanje, po onome sto cujem i citam. Ali nista..Nije da se zalim naravno :) imam hiljadu drugih simptoma,ali mi je malo cudno da prodjem bez toga, zanima me da li je jos nekome tako?
Ja u prvoj trudnoci nisam imala mucnine, a sad u druroj isto tako. Sve zavisi od zene do zene. ☺ Uzivaj. ☺
Zdravo,
Da li je neko imao problem drhtavice misica u trudnoci?
Svaki put kad spavam bilo popodne ili uvece kad se probudim i hocu da ustanem meni drhte misici po celom telu kao da nemam snage.To traje dok se ne razbudim i posle prodje. Pricala sam sa ginekologom prvo mi kaze da je manjak gvozdja ili magnezijuma a posle da je mozda pad šećera. Pijem vitamine PREMAMA ali ne prolazi. Da li je neko imao slično iskustvo?
Pozdrav,
Ja sam u 8 nedjelji, ja imam tremore(drhtavicu) ali kad popijem šoljicu kafe a nisam jela dovoljno. Trenutno pijem Orthomol natal vitamine u kojima ima gvožđe, cink jod svašta nešto. Nikakvih simptoma nemam tipa mučnina, grčeva, bolova. Jedino sam kao koala mogla bih spavati cijeli dan :) Porazgovaraj sa svojim ginekologom da možda probaš druge vitamine, ove bih svakome preporučila odlični su. I da trebas razlikovati da li ti tijelo podrhtava (tremor) ili imaš grčenje mišića. Sa srećom :)
Ljubi baba malog bebca. za 7 meseci sresce mo se boze zdravlja. nije vazan pol samo da je zdravo.. Ovo je prva trudnoca moje cere. Da znas da te jedva cekamo da te uzmemo u ruke.
Cao svim mamama :) Ja sam usla
u 8. nedelju i nosim blizance :) Ima li neka neki savet za predstojece dane i kako da smanjim mucninu i glavobolju ? :)
Ja imam neverovatne migrene,koje traju bukvalno po 3 dana,pracene mucninama,moja doktorka mi je rekla da slobodno mogu da pijem Paracetamol sirup (ako mi pomaze,jer je veoma slab), i da apsolutno ne steti plodu. Rekla mi je da nikako ne trpim bolove,tako da je to moje iskustvo sa glavoboljama i moja preporuka :)
Pozz svima! Jedno pitanje, jel pije neko folnu kiselinu?
To je obavezno za razvitak ploda.Ja sam pila i pre planirane trudnoce.Inace je dobra i za rad jetre
😃
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »