Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
Bas tako :-D
Moja beba ima 5mjeseci i 4sedmice.Totalno mi slabo spava po dani spava 1h,navecer zaspe oko 18hdo22h i onda na noge.Ako moze koji koristan savjet hvala unaprijed
ima li neki savet kako da bebu naviknem da leze kasnije?popodne spava od pola pet do 6 i onda se desava da zaspi opet vec u 7,pola 8.nocu se ne budi,ali ustane vec oko pola 6,6.i tako od rodjenja.e sad,ranije sam i ja legala sa njim i bila naspavana,ali mi je malo dosadilo da sam u krevetu vec u 8 pa bi bilo sjajno kad bi legao bar u 9.
Moja beba gleda crtani filmove np.Gomeo i Julija Toy Story i pustamo muziku glupiramo se do osam i meni je mnogo lakse ovo mi je druga beba ima sest mes.I uvek u isto vreme .Pozzzz
Mozda da ga probas u 6h nahraniti i presvuci pelenu i vratiti nazad u krevet. Neće odmah zaspati, nekad ce mu trebati i pola sata. Tako sam ja sa svojim sinom.
Moj sin se budi oko 7.30h bez obzira na to kad zaspi, pa na spavanje ide oko 19h.
Pomeri mu kupanje i veceru, nemoj naglo vec svako vece za 20tak min dok ne stignes do 21h
spava 11-12.30 :) neverovatno kao da ima ugradjen sat.zaspi u odredjeno vreme ma gde da se nadje.
A spava li prije toga, recimo oko 12h? Moj dječak ima popodnevno spavanje, oko 12, nekad spava sat, nekad dva, tri, zavisno od mučenja zubica. Potom spava jos dva puta po pola sata do sat. Ide u krevet u 21h, zatim, ako ga muče zubići, zna se probuditi i ne zaspati do 23h, zatim zaspi i ustajanje u 7h kada i brace ustaju da idu u vrtic. Jede i produzimo spavati jos sat-dva. Nisam zadovoljna, ali eto :) S blizancima sam imala mnogo bolji ritam :)
Moj dječak je napunio 6 mjeseci, ima 6 zubića i preko 9 kg, dug je 69, doji i jede voćne kašice, pravila sam mu i juhu, također ne odbija :) Trebao primiti i vakcinu, ali nosić mu počeo curiti tako da odgađamo do daljnjeg.
mi za 7dana punimo 6 meseci imamo 70 cm i 8100.Sam hoće da sedi i prevrće se na stomak.Jede sve i povrće i voće,mirna beba,pomerio se sam sa 8 na 9 da se kupa i zna noću da se budi pa mu dam dudu i do 6 spava pa na jutarnji podoj kod mene,zna nekad da se budi al sve redje
Trebam savet
Drage mame, da li ste nekad pomislile da Vasa beba jede ipak malo previše?
Moj sin ima skoro 6 meseci i 9,5kg. Rođen je krupniji i lepo napreduje, hvala Bogu. Počeli smo sa kasicama pre mesec dana. Sve je lepo prihvatio. Napravim mu sargarepu sa piletinom, bundevom i malo pirincanih pahuljica - ukupno 200ml, i nakon toga on i dalje otvara usta i ocekuje još. Da li mislite da je to ipak previse? Ako mu dam manji obrok, gladan bude bukvalno za 1h... hvala na savetima
Ja Sam tada zbog svog "problema" zvala patronaznu sestru. Kad je dosla i videla kako moj decak jede, rekla je da trebam biti srecna zbog toga i da mu dam da ruca koliko zeli. Mozete mu posle kasice dati mlecnu formuli ili da doji ako je još gladan. Moj decak je rođen sa 4250g, i na svakoj kontroli kod doktora smo dobili samo pohvale, dr kaže da natprosecno napreduje. Sad ima 13meseci i 13,5kg. Nije debeo, taman je :)
Pokusajte mu dati gušću kašicu, sa manje vode, ili stavite pirinc.pahuljica.
Ako vam mogu još nekako pomoći, pitajte.
Sve najbolje!
Istj problem imam... Ali vidim da i vama niko nije odgovorio.
Ima 9 ipo kg, jede oko 200g kasice ali je sat ipo nakon toga opet gladan. Ne znam u cemu gresim, a plasim se da mu dodajem zitarice u obrok bas zbog kilaze. Ako neko ima iskustva neka pise :)
Moja beba 5,5mj 8,200kg vec mj dana jede kašice voćne i povrtne -jabuka,banana,malo limuna,griz i jabuka,mrkva krompir i malo bijelog mesa kuhanog u juhi i sve to izblendam sve je super prihvatio sad se bacamo na nove okuse :D bili smo na pregledu jučer kaže da mu dajem jaja i mesa i žitarice al sve u malim količinama :D
Jel ima ovde neko da nema bebu od 9 kila??!?! :) Moja ima 6,5...sisa a pocela je sa kasicama.. udvostrucila je kilazu sa porodjaja.
Mi imamo 7100. Poceli sa kasicama pre neki dan.
To se i ja pitam 😊 i moja beba sada ima oko 6700kg ☺️
ni prije mjesec dana nije imalo, a ne sad :D
moja beba e za 5 dana 6 meseca.

poceli smo so cedeno voce kad smo napunili 5 meseca (pola sok, pola prokuvana voda), super ih je prihvatio. zatim sam htela da vovedem kasica. poceli sme so jabuka, pa kruska, praska, sladak krompir, sargarepa, no imame jedan mali problem. moja beba nakon nekoliko kasica poce da place, od svaka kasica. ako mu ponudim da cica, cica ce, znaci nudim mu kasica kad je gladan. ne znam zasto place? imali ste neko od vas isti problem?
Moja beba za 7 dana puni 6 meseci!Ja sam joj uvela voce i povrce...uglavnom sama pravim kasice...i dajem joj pola mere ...tj oko 60-70ml i plus 60ml ad mleka....a za veceru joj dajem instsnt pahuljice 2 kasike sa 75ml vode ...da li treba da povecam meru?.moja devojcica je malo krupnija ...


Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »