Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
zdravo, moze li neko da mi objasni sta znaci 35 36/2 nedelja tako mi je danas receno na ultrazvuku... hvala unaprijed...
35+2 to jest 36-ta nedjelja.Znaci usla si u 36-tu zato bebac tako racuna :)
Cao zanima me nesto oko racunanja nedelja trudnoce. Naime ,posled.mens.je bila 3.3.2016 a termin je 8 dec.2016. od pocetka trudnoce pratim nedelje na aplikaciji moj menstrualni kalendar i tamo stoji da sam 35+2 a na bebac aplikaciji 36 ned. s tim sto na oba pise isto porodjaj za 34 dana...pa ako moze neko da mi pojasni...ja kontam da oni racunaju kad si u 35+ da si kao 36 ali meni su rekli kod dr.da to ne ide tako...pa eto zanimà me misljenje...
Cao Bojana,

Meni je isti datum i poslednje menstruacije i termina. Bebac ti daje nedelju unapred jer je normalno da citas sta ocekujes, a ne sta je bilo prethodne nedelje. Npr 35+2 Ti imas punih 35 nedelja, a za 5 dana ces imati 36, ali citas za 36.ned sta se dešava u stomacicu, jer nema svrhe da se informises unazad. Ja sam tu logiku nasla, a mozda je pogresna :)
Draga Bojana,i meni je PM bila 3.3.2016. A termin mi je 10 decembar. Ginekolozi obicno racunaju prvu ned.trudnoce tako sto dodaju 7 dana od dana kada si imala poslednju menstruaciju,tako da si 3.novembra usla u 35 ned.,a 10.nov.ulazis u 36 ned. I tako racunas. Ja sam sad 35 + 2. Pozdrav!
Pozdrav svima, termin mi je 1. dec, ulazim za dva dana u deveti, super se osecam, nisam oticala, nisam imala mucnine, 5. nov idem na prvi ctg, pa onda jednom nedeljno valjda ukupno 3x, sad vec malo sporije hodam malo me boli kicma sa leve strane ali nista strasno, jos malo i stize mi decak, u Frontu cu se poroditi pa kako bude, nadam se da ce biti prirodno i sto bezbolnije u smislu osoblja itd posto svi kazu za Front da su uzasni. Kakvi su vasi utisci za njih i dr? Pozzz svima i srecno :))
Нису ужасни, свуда има разних случајева и ситуација. Питање само колико си ти и како схватила своју трудноћу и порођај. Ако је све ок као што кажеш онда нећеш имати било каквих проблема чак и да се породиш сама у некој чудној ситуацији и атмосфери. Опуштено.
Pozdrav svima, termin mi je 1. dec, ulazim za dva dana u deveti, super se osecam, nisam oticala, nisam imala mucnine, 5. nov idem na prvi ctg, pa onda jednom nedeljno valjda ukupno 3x, sad vec malo sporije hodam malo me boli kicma sa leve strane ali nista strasno, jos malo i stize mi decak, u Frontu cu se poroditi pa kako bude, nadam se da ce biti prirodno i sto bezbolnije u smislu osoblja itd posto svi kazu za Front da su uzasni. Kakvi su vasi utisci za njih i dr? Pozzz svima i srecno :))
Драге будуће маме, треба ми неколико информација. Термин ми је 26.новембар и сада сам 36.недеља. Пре три дана сам била на УЗ и рекли су ми да је беба ситнија него што би требало, има 2300 грама. Бринем много, волела Бих да чујем ваша искуства и коментаре.
Draga Violeta,isti nam je termin..Meni jos uvek nisu rekli kilazu bebe pa sam pokusala sama da izracunam na osnovu ultrazvucnog kartona,upravo iz razloga sto mi se cini da mi stomak nije mnogo veliki(jer kad vidim druge trudnice sve su vece i krupnije od mene)..Ne znam da li gradja tela utice na velicinu samog stomaka,svi mi govore da nisam u pravu sto brinem oko toga,ali eto...Pozdrav.
meni je termin 28.11 i beba mi ima sad 2,600 a veliki oko 47cm sutra idem na kontrolu pa videcu sta ce reci. doktor meni je reko da do kraja moze beba do 3,500 da bude. nemas sta da se sekiras i brines jedna moja drugarica na kraj joj beba 1,200 dodala i rodio se sa 4060 zavisi sve do bebe kako napredjuje :)
Vezano za tezinu bebe i poslednji komentar moj slucaj je pak da sam kao i ti u terminu 27. novembar a beba ima 3.200...to je npr napr7ednije za nekih 2.5 do 3 ned tako da je kod tebe pak sitnija svakako mislim da nije nista sto zadaje preveliku brigu ..u mom slucaju ce mozda biti CR sto je i raniji porodjaj a kod tebe svakako nece tako da ne brini za mesec dana beba moze da dobije 1 kg..
I meni je termin 26.11.Kontrolu imam tek 31og oktobra,paću ti javiti šta su meni rekli.Ja mislim da je tvoja beba taman,da nije sitna.Sa ulaskom u 9ti,beba napreduje i po 200~300 gr nedeljno,tako da i ako bude tvoj bebetos tih mera ima još minimum 800gr da nagura do termina,a to je taman težina.Meni su sa prvom bebom rekli da će imati oko 3.300,a on je mašala imao 3.850,tako da i procena maši.
Zdravo drage trudnice,imam jedno pitanjce:Ja sam 35+2 i posto se to racuna kao 36.nedelja,dal sam vec usla u 9.mesec ili se racuna kada budem bila 36+1 to kao 9.mesec?☺ pozdrav svima
Super,meni je 22.Novembra termin,mada videcemo kada ce biti 😊,u Višegradskoj cu da se poradjam.Poz i srecno 😉😙😙😙
i ja sam 20 oktobra usla u deveti mesec..termin mi je 20 novembar...pozz
Zdravo drage mamice, evo aplikacija mi je malo pre javila da sam u 36. nedelji trudnoće. Čitam vaše komentare i vidim da imam neke od vaših simptoma. Meni šake otiču još od kada sam ušla u 7. mesec i veoma sam imala problema sa niskim pritiskom (opadao je do čak 83/37), padala sam u nesvest sedeći. Čim se vreme pogoršalo, meni se pritisak podigao i sada mi je oko 120/80, nosim one steznik čarape do kolena (noge mi inače poplave). Šake (pogotovo desna) mi i dalje otiču, noću i ujutru ne mogu da skupim prste u šaku i zglobovi prstiju me bole. Živim u Belgiji rekli su mi da je to ovde sasvim normalno. Nisu mi vadili krv još od juna, a sada je sredina Oktobra. Termin mi je sredina Novembra.
Sada već malo brinem....
Marija hvala vam na odgovoru.. Razgovarala sam sa doktorom i sve mu objasnila i on kaze kako je to normalno u trudnoci. Juce sam bila na pregledu, sa bebom je sve ok,sve je onako kako treba da bude,jedino mi je rekao da smanjim unos soli... I prepisao mi je magnezijum.
sanja nemoj da ti niko govori da je to normalno bilo kakavo zadrzavanje vode u organizmu preti ka preklampsiji i preranom porodjaju meni su izvadili bebu prvi dan 37 nedelje i to po hitnom postupku a imala sam simprome oticanja i svi su mi govorili da je to normalno, odmah kod lekara da ti ukljuci terapiju i proveri pritisak obavezno
Pozdrav,zanima me da li je neka od vas imala uzasne bolove u sakama i prstima kad ujutru ustane.??Dok ne ustanem i ne prosetam malo bollvi ne prestaju.. Od 8.meseca mi se zadrzava voda u rukama i nogama i to se bas primeti,ali kad vidim kakvih sve zena ima ja sam super... Inace sam 35+4 dana...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Carski rez je neophodan kako bi se osigurala bezbednost i majke i bebe »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Carski rez je neophodan kako bi se osigurala bezbednost i majke i bebe »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »