Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
549
Ostavite komentar
mozda kasno odgovoram, ali evo... meni se desilo, 14 dana nakon porodjaja danas, dva konca zagnojila, sinoc isla na skidanje, moj ti je savet sto pre - to bolje, meni je svaki dan sve vise gnojilo. da boli - boli, mada mnogo manje nego unutrasnji, i njih san skidala, jer su zatezali, ali kad se nesto mora...
Porodila sam se prije mjesec dana na carski rez, danas sam dobila jake bolove u iznad pubicne kosti. Da li se neka mama susrela sa tim?

Veću glupost je pricutah

"Ipak, ma kako bilo, gledajte na odnos sa bebom kao na odnos sa bilo kim: i za tu vezu treba vremena da bi se razvila u lepu i kvalitetnu."

Bebice se zavole jos s prvim pokretom u maminom stomaku i svaka mama sanja o danu kada ce upoznati svoju bebicu tako da navedena recenica iznad je apsolutno besmislena!
nisam imala posebnih osecanja dok je bio u stomaku. u meni se probudio majcinski instikt tek nakon par dana kad su nas razdvojili jer sam ja pustena iz bolnice 3 dan, a moja beka je morala da ostane zbog zutice jos koji dan. Nismo svi isti.
Niste u pravu, nekim mamama, kao meni na primer treba više vremena, ali to nema veze sa ljubavlju..... jednostavno nemam taj osećaj 'prosvetljenja' o kojem svi govore...
Zdravo svim mamama,
naime, ja sam se porodila pre 16 dana prirodnim putem. Sve se jako brzo odigralo, bolovi (slicni menstrualnim) su poceli ujutru i u nepravilnim razmacima, da bi mi u 18:30 pukao vodenjak i u 19h sam vec bila u bolnici i porodila se u 21:48. Sve je super proslo, beba i ja nikakvih problema nismo imali. On je rodjen sa 3,060kg i 51cm. Iz bolnice pusteni drugi dan. Medjutim kad smo doslu kuci, neki 5-6 dan nakon porodjaja meni su poceli ogromni, na pocetku podnosljivi, bolovi u predelu prepona i stidne kosti. Postepeno se bol pojacavao i na kraju je doslo do toga da nisam mogla hodati,samo na ledjima sam mogla spavati, nisam mogla da se okrenem uopste. Pa me zanima da li je neka od vas imala slicno iskustvo?
Ja sam odmah nakon porodjaja dobila te bolove i evo beba za koji dan puni dva meseca i dalje zna da me boli trtična kost kad "dugo" sedim. Dr mi je rekao da je to normalno, kosti se vraćaju na svoje mesto, može i mesecima da traje i sreća pa nisam uzela epidural jer bih sigurno te bolove pripisala njemu.Možeš steznik ili neki veći šal da vežeš oko kukova, a možeš i brufen da ponekad popiješ mada to meni nije pomagalo, mora samo od sebe da prodje
Dobar dan. imam jedno pitanje i molila bih da mi odgovorite jer sam jako mlada mama i prva mi je beba. od juce moja beba je pocela da ispovrati moje mleko ali je do juce normalno jela..davala sam joj espumisan,i iskreno mislim da je zbog toga. sta vi mislite? Pozdrav
drzi bebu dok ne podrigne vise puta pa ga nece povracati i izbaci espumisan ako moze bez njega...
Sasvim je normalno da bebe bljuckaju i naravno da će bljuckati mlijeko jer je to jedino sto jedu.Ukoliko je beba halapljiva (voli puni da jede) vece su mogucnosti da povrati visak mlijeka jer je kapacitet bebinog zeldaca jako mali.Tako da mama bez brige ukoliko beba nema temparaturu i napreduje dobro nemate razloga za brigu.
Draga,idi lekaru odmah. :)
Dobar vece. Moja beba posle obroka cesto stuca. Sta bi to moglo biti ? Da li je to mogucnost za neki veci problem ? Pozdrav
I moja često štuca. To samo znači da je halapljiva i da pri sisanju proguta malo vazduha. Nemoj da te brine, mama kaže da sam i ja bila takva. Samo joj ili ponovo daj sisu ili malo vode. ili ti možda nije podrignula posle jela pa je to.
Ja imam problem, moj Bebac ne želi da sisa .. Sve sam pokušavala i kad je gladan i kad nije evo treća nedelja i ništa , ne znam sta da radim!? Pokušala sam i sa silikonskim bradavicama i opet odbija .. Inače izmuzujem se pa mu dajem moje mleko na flašicu .. Jedino tako hoce da jede .. Grčeve je dobio danas , izmasirala sam ga sa maslinovim uljem i nosala malo, pa ga je prošlo ... Svima vama želim lepo i ugodno vreme sa bebicima...
Aaa pa navukla si ga na flašicu to je verovatno problem. Beba se olenji, lakše joj je tako. Sad moras da budes mnogo uporna.
Da li je neko koristio vise preparata protiv grceva istovremeno? Da li to moze naskoditi bebi?
Ne preporucuje se, bolje naci nesto sto bebi pomaze, jeste malo teze pronaci ali mi smo uspeli. Svima preporucujem Colief I.Drops kapi, mi ih stavljamo u dohranu (Novalac AC) svaki put po 4 kapi...Beba kao nova i svakim danom sve bolje. Pre toga smo probali Biogaju kao i druge kapi i cajeve i nista...Srecno!
Ja koristim biogaju i plantax. Grcevi su se malo smanjili ali ih jos uvek ima. Sad planiram umesto plantaxa da ubacim mamanatura. Komsenica je tako sinu kombinovala i nista nije skodila a i u apoteci su mi rekli da moze.
Drage mame, trebam pomoc! Zlatica ima sutra tri tjedna, od sinoc se budi svakih sat vremena, zvace ruke ko da nije jela tri sata...i naravno, stavljam ju na sisu, aktivna je minutu dvije i onda zaspe. Muce je neki grcici oko tjedan dana, nisu kolike, jednostavno se grci i place ali ne traje dugo. Do preksinoc je spavala po tri, cak i cetiri sata po noci i prek dana...sad odjednom sat vremena. Jel to moze biti i onaj skok u razvoju? Koliko zo traje?
Prvi skok je izmedju 7-10 dana, a drugi u 3. nedelji. Unervoze se i manje spavaju, a traze vise da jedu. Moguce je da je to to. Moja malena ima show svako popodne od 13, pa nadalje od kako je usla u 3.nedelju. Tesim se da je to to 😀
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »