Komentari za tekst "Vaša 14. nedelja trudnoće"

Komentara
2217
Ostavite komentar
Ja bih ti savetovala Pregnacare sa omega 3 kapsulama, od 3. Meseca se pije. Pregnacare je bogatiji od Femibiona, uporedi i uverices se!
Pila sam folnu tri meseca pre trudnoće i od dana kad mi je bio pozitivan test pijem Elevit. U njemu je takođe folna, minerali i vitamini. Nameravam da ga pijem tokom cele trudnoće i dojenja.
ja pijem i fokis i femibion 2
Ja pre mama duo vitamine.
Ja sam pila do 12.nedelje za prvo tromesečje i ginekolog mi je rekao da vise ne uzimam nista. Mada svaki ginekolog razlicito savetuje.
I ja sam usla u 14. Nedjelju. Imam tako grceve i probadanja u jajnicima (posebno kad kisem) Bila sam na kombinovanom skriningu i rekli su mi da je to normalno a jedan jajnik mi je malo podvucen ispod materninice ( sto moze biti posljedica prijasnjih upala) Uglavnom rekli su da nije nista opasno niti sta smeta bebi. :)
Ja sam u 14toj nedelji trudnoce sve je ok bilo do danas ali osetila sam danas neke bolove slicne kao grcevi na levoj strani jel mi moze neko reci dal je imao slicne probleme 😊😊
Imala sam ja, posle par dana sam malo prokrvarila i doktorka mi je uvela utrogestan 2x200, i rekla mi je da mi je materica napeta. Ja se sada osecam odlicno
Počela je i 14.nedelja a meni tek krenule mučnine i teško kombinovanje sa hranom :-( joooj taman sam se hvalila kako mi je lepo i nemam tegobe :-)
Zdravoo, sada sam 14ta nedelja, jutros bila na kontroli, dr me pregledala i prilikom pregleda mi je videla krv i rekla mi je da mi je materica napeta, prepisala mi je utrogestan 2x200. Da li je neko imao slicnih iskustva i sta uopste znaci napeta materica?
Zdravo, evo i nas u 14 ned. Dabl test je dobar 1:10000 ostalo 1:100000 ali hcg b je od dozvoljenog 1,8 nama 1,13 i ono za starost majke je 1:1200 Uz nalazi su odlicni NT 1mm testove sam radila u G.bolnici Zvezdara i mogu vam reci da su svi ok a posebno Dr. Darko. Beba je zivahna pa se krije,okrene ledja,pokriva glavu :) Mene zanima kad mogu videti pol bebe i ako neko zna da mi pojasni ovo za hcg b.
14-ta sam nedelja imam osecaj da su mi krajnici vreli. Nos me pece i grlo me boli.. Sta moze da pomogne?
dali vas glava boli mene več 2 dana glava boli a neznam zašto necuri mi nos i nekašljem neznam dali je to normalno ili
Ja sam bil
a na kontroli danas i meni je rekla da sam 12 nedelja.
Da li je neko radio ili cuo bilo sta o testu fetalnog genoma (pregled ploda ne putem plodove vode, sto se radi amniocentezom, nego putem DNK) koji rade u subotickoj bolnici u saradnji sa jednom americkom laboratorijom i u subotici kosta 120.000 dinara? Dobila sam jako lose rezultate dabl testa i preporucen mi je ovaj test (imam 39 godina). Neki savet, iskustvo?
Mi smo uradili verified test koji koliko sam razumela pokazuje sve promene na genima. nama su rezultati negativni sto je dobro. a ni ne kosta mnogo 600 evra. objasnili su nam da određuje sve anomalije na genima i da se uzorak krvi salje u ameriku na analiziranje, a brzo se i dobijaju rezultati. mi smo za sedama dana dobil. javi sta si i uradil. srecno
za dva dana nam je tocno 14.tjedana prsa su me prestala boljeti dali je to normalno hvala
Cao svima, ja sam 13+1, mucnine i povracanje jos nisu prestale ali nisu intenzivne, svakih, 3-4 dana povratim jednom. U roku od 15 dana izgubila sam 5 kg ali ne brinem jer sam napravila prostora za dobijanje kilograma. Nemam nikakve bolove, pijem "Utrogestan 200 mg-2x po jednu" i "Femibion 2". Juce sam radila ultra- zvuk i sve uredu a dabl test ce biti gotov za 3 dana. Srecno svim buducim mamama. Uzivajte. :-)
Caos! Citam ovde da u 14.nedelji beba stvara dosta plodove vode,cime amortizuje pokrete majke,a i da je materica vec trebalo da izadje iz male karlice.Da li to moze biti razlog sto ne osecam vise toliki pritisak na dole,od jutros osecam kao da nisam trudna,pa sam se prepala!!
Cao svima. Danas sam 13+1. Da li je neko od vas radio Prenatal test(test za hromozomiju i pol deteta)?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »