Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Da nije mozda imao kijavicu? Moguce je da od kijanja pukne kapilar u nosu, on proguta tu krv i posle je iskaki u vidu ugruska ili te zilice. Crna je jer nema kiseonika... Znaci nije iz zadnjeg dela debelig creva, onda bi bila crvene boje.
Cemu toliko prepucavanje oko toga da li se doji dete ili je na adaptiranom mleku,kada se svako dete odgaji bilo ono dojeno ili ne.Ja licno dojim svoje dete jer smatram da je tako najbolje za njega,a druge majke hrane svoju decu adaptiranim jer one smatraju da je to dobro za njih.Smorile su vise price o dojenju,a presli smo vec cetvrti mesec,zar nije dosta bilo o tome u prva tri meseca!
Drage mame,koliko puta dnevno doje vase bebe od 4 mjeseca,koliko traju podoji..koliko mokrih pelena dnevno imaju?Divne steee mamice,lp 😃
Mi nekad jedemo na dva sata,a nekad na cetiri. Nema pravila. Imamo dnevno 5-6 mokrih pelena. Isto tako nekad klopa 20 min,a nekad i sat vremena. mi smo od dolaska iz porodilista klopali po sat vremena na svakih sat vremena ali smo bili mala beba od samo 2500g na rodjenju a po izlasku 2300g. Sada imamo oko 6kg i pedijatar kaze da super napreduje i da ne pocinjemo sa cvrstom hranom do 5,5 meseci i da onda uvedemo pirincanu kasicu za pocetak. vec neko vreme balavimo i ponekad smo jako nervozni jer se zubic ceka da probije.
Drage mame sta jedu vase
bebe?Moja nece nista od prihrane samo mleko jede.. pozzz
Pokušajte sa Hipp Baby's first pap. To Vam je mlečna kaša.
Drage mame, moja devojcica ima 4 meseca i 7 dana. Brinem jer se ne okrece sa ledja na stomak. Ne znam da li je to ok? Zapravo, okrece se samo na bok, vise na levi nego na desni, ali nikako na stomak
Kad je stavim na stomak, malo da vezbamo, uglavnom izdrzi malo, nece...ako joj stavim igrackice ispred, bas kad je raspolozena, pokusa da ih dohvati. Kakva su vasa iskustva?
Moja beba se jos ne okrece. Bili smo na kontroli kada je imala skoro 4 meseca i bas sam pitala pedijatra za to, ona mi je rekla da je rano jos i da ne brinem.
Nemate razloga da brinete. To je sasvim normalno. Kad bude spremna, okrenuće se. Ono što je obavezno jeste da drži samostalno glavu, da se podiže na ruke.. Dajte joj vremena. Mi smo bili kod pedijatra sa 4 meseca i 3 dana i nigde nije spomenuto okretanje sa leđa na stomak. Moj mali se diže u sedeći položaj konstantno i kada je na stomaku, skoro da se namesti u položaj za puzanje, ali još uvek se nije prevrnuo sa leđa na stomak.
Znam da ste postavili pitanje prije dva mjeseca, ali me zanima da li se vasa beba pocela okretati.
Moj djecak ima 4 mjeseca i 7 dana i jos uvijek se ne okrece.
Ponasa se isto kao sto ste i vi opisali.
Kada smo bili na kontroli sa 4 mjeseca, pedijatar nam je rekao da cemo morati na fizikalne vjezbice ako to ne savlada do naredne kontrole (sa 6 mjeseci).
imate vezbice na yt pokazite joj prvo kako da se okrene. Vezbajte nekoliko puta dnevno. I naucice
Do juče ista situacija i onda samo od jednom eto nje na stomaku :)
Ove mame sto komentarisu duzinu bebe, moraju da uzmu i obzir i gene, njihovu visinu i visinu muza....
Drage mame pomozite!Moja beba nece uopste da pije mleko na flasici, za sada je samo dojim ali bih ponekad da je ostavim kod nekog na par sati ali ne mogu jel ona hoce samo da sisa. Kako da je nateram da pije mleko na flasici ili kako drugacije da joj dam , jos uvek je mala za casu ima 4 meseca i 2 nedelje?!
Kupi flasicu koja je imitacija dojke i iz koje tece samo ako jako sisa kao na dojci....ja imam Medelinu i Tommy Tippee, mislim da ima da se uzme i Chicco. Meni je to pomoglo. I ti je prvo nauci da pije iz flasice...bice malo tesko u pocetku ali cete uspeti. Srecno.
Drage mame, imam jedno pitanje. Mi smo poceli sa uvođenjem kašica, prvi tjedan sam davala mrkvu, sada korabu pet dana. Nakon toga bi trebala dati jabuku. Zanima me da li ovaj rucak ostaje povrce, a kad onda dajem jabuku da jede? U koje doba dana?
Verovatno ste vec nasli odgovor na svoje pitanje negde. Mi smo uveli krompir prvo po savetu pedijatra pa posle 3 dana mrkvu, s tim da sam mu dala krompir i mrkvu zajedno i mmm deluje kao da obozava posto se ljuti kada sklonim kasicicu, ne mrsti se ne bljucka...svaki namirnicu uvodim posle par dana, sledece je pirincana vodica pa kasica pirinac i kukuruz...Jos ne planiram da mu oformim obrok, dok ne proba bar jos nekoliko namirnica. Razlog : ne bih mu bas svaki san davala samo krompir i mrkvicu za rucak, tako da cemo da proverimo i probamo jos namirnica pa onda...Idem polako strpljivo :) mada porucka dosta ali obavezno posle toga malo jos siki.
Cao mame... :D

nadam se da neka od vas moze da mi pomogne...
Beba mi je na Aptamil mleku i pio je 150ml mleka pio bi i vise da mu dam, al u poslednjih nedelju dana je smanjio na 100 eventualno 120 ml mleka normalno je da cetvoromesecna beba poveca kolicinu mleka a ne da smanji tako da mi nista nije jasno. Da li je neka od vas imala slicno iskustvo? Na pocetku sam prepisivala zubima jer je grickao cuclu al sad me vec brine..

Hvala vam unapred....
Isto je i sa mojom maleckom! 150ml po obroku, pred spavanje nekad i 200ml. Sada jedva 100ml. Ranije i po 950-1000 dnevno je bilo. Ali gricka cuclu, jako je svrbi vilica. Zubici su bez brige, tad je apetit manji a i kenjkavi su i nervozni tada. ;)
I kod mene je isti problem, moja beba je pila 150 ml nekad cak 180 ml ali zadnje dve nedelje pojede 130 ml nekad i manje i to u dva puta. . .iskreno se nadam da je to faza, menjala sam i mleko ali ne vredi opet nece da pije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »