Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
I ja je pijem,i to dva puta dnevno,ujutru i uvece. Vec desetak dana,a 6 sam nedelja i 4 dana. Pijem i mama vit,apotekarka mi je rekla da i mama vit sadrzi folnu kiselenu,da ne moram da je pijem dva puta. Ali ako hocu da se pridrzavam toga sto mi je doktor reko da pijem tako kako mi je reko. I pijem je dva puta,jer mi je doktor napomenuo da pijem obavezno sve sto mi je reko.I vidim svuda pise da je sve piju,imam i par drugarica koje imaju male bebe i bas kazu da su je pile. Posavetuj se sa nekim drugim doktorom.
Ne znam gde da pisem,al sta je sa forumom? Danima nemam pristup,a vidim da se pise. Hvala
Drage buduce mame,da li pijete nesto od lekova? Ja sam peta nedelje,juce mi je doktor reko da pijem mama vit jednom dnevno,folnak 2× dnevno i bedoksin 2×dnevno? Znam da su to vitamini,bedoksin mi je zbog manjak gvozdja. Cisto me interesuje da li i vi pijete nesto? Pozdrav svima. :-)
pozdrav svim trudnicama. vec 3dana imam bolove u donjem stomaku(najvise me boli kad se nocu besika napuni pa odem da mokrim) trudna sam 5n4d. doktorica mi je dala utrogestan 3x2 ali bol ne popusta(koristim ga tek drugi dan). prije 3mjeseca sam imala spontani, pa me je malo strah. da li neko ia slicno iskustvo?
utrogestan si dobila zbog spontanog. On ce te sacuvati, nemoj da brines. A bolovi su normalni. I ja ih imam 😉
cao ja imam jedno pitanje imalasa 4 spontana uginuce ploda i sad sam trudna 5 nedenja i6 dana danas sam bila na ultra zvuk i sve ne ok u bolnicu sam sest dana al svaki dan krvarim malo kroz sekret bledo kao kafeno u prekidu a primam progesterob na svaki drugi dan doktor nece da mi da utrogestan ako neko nesto zna o tome da me posavetuje molim vas
Pozdrav drage, danas sam bila na pregledu i doktor je konstatovao da se ne cuje eho srca ali da to ne znaci da nesto nije u redu, zanima me da li je neko imao slicno iskustvo?...inace, trudna san 5 ned i 3 dana
Hvala Vam drage, bila sam na kontroli i sve je ok. Hvala vam na odgovorima i sve najlepše vam zelim.
Ja sam bila kod dr na pregled 02.11. beba je 7mm,5 nedelja. Za desetak dana kontrola,da cuje eho srca,reko mi je da je jos uvek rano,mala trudnoca da bi se culo.
Ne brigaj, i ja sam trudna 5 nedelja i 5 dana i ne cuju se otkucaji srca. A i meni je kao i Dragani rekao da dodjem za 3 nedelje jer je trudnoca jos uvek mala. Ne brini se ☺
Cao Sandra, odgovoricu ti laicki nemoj mi verovati. ja sam u 5toj nedelji isla na kontrolu nije se culo srce jer je jos rano, tako mi je rekla doktorka. I zakazala kontrolu za 3 nedelje ier ce se tad vec cuti srce. Vec imam jedno dete i sa njom sam srce cula oko 10te nedelje tek. Nemoj me uzimati zdravo za gotovo, mozda zavisi do aparata, raspitaj se jos negde ili podji kod drugog doktora!
Beta HCG Sam radila I vrednost je 2632,5 oko 5 nedelje a calendar kaze 6.nedelja.jel to moguce
Pozdrav svim trudnicama,ja imam jedno pitanje naime suprug i ja se borimo vec osam godina za decu i svi su nam rezultati ok,zadnja menstruacija mi je bila 12.08 i jos nisam dobila,stim sto je meni ovulacija malte ne pred kraj ciklusa pa me zanima da li neko ima slicno iskustvo,mislim da sam u petoj nedelji nemam mucnine sem tezine u donjem stomaku,i umor,i glavobolju tek od juce su pocele grudi da me probadaju,i to je sve.Niasam radila test iz straha jer do sada kad god sam radila dobijem sutradan.Planiram sledece srede kod doktorke to ce taman biti dve izostale menstr.I nadam se da je to to,ne znam kako da se ponasam ni da se radujem ni ne nekako sam u grcu,pa bih volela da mi kazete nesto ako imate iskustva,pozdrav i unapred hvala.
Meni je bilo strasno da uradim test bas iz istog razloga. Znam da je tesko ali treba da uradis test i eventuelno ides kod doktora da vidi dal je trudnoca u maternici ili van nje.. bez te informacije mozes samo da skodis svojim reprudoktivnim organima koji su, kako i sama vidis, osetljivi. Inace po tome sto si rekla, sve izgleda normalno! Samo pozitivno! Bice sve ok :)
I po zadnjoj menstruaciji, nisi u 5toj nedelji nego ulazis u 11tu, po nekoj mojoj racunici! Nadam se srecnom zavrsetku, drzim palceve! 😍😇😇
Pa to su sve simptomi trudnoce :) Mi nismo planirali bebu sada, bila sam toliko umorna, grudi su mi postale vece i bila sam jako nervozna, uradila sam test i videla da sam trudna. A sa prvom trudnocom ni to nisam imala. Uradi test, obraduj sebe :)
Čitam komentare i vidim da mnoge ne znaju za folnu kiselinu. Molim vas uzimajte je, jako je bitna. Treba se uzimati tri mjeseca prije začeća i prva tri mjeseca trudnoće. Ako niste ranije onda počnite što prije, jer se već nakon 6.nedelje zatvara neuralna cijev djeteta i uzimanjem folne kiseline značajno smanjujete rizik za defekte neuralne cijevi.
Pozdravim svim buducim mamama,14.8. mi je bio prvi dan poslednje menstruacije. Jos uvek nisam isla da utvrdim trudnocu. Vidim da sve pisete da imare problem sa zatvorom,kod mene je skroz obrnuto,da li smem da pijem probiotik u ovom periodu i da li je neko imao ovakvu situaciju?
Ista situacija. Ne bas svaki dan al recimo da jedva stignem na wc :-) Tako mi je bilo u prvoj trudnoci pa se ne sekiram i ne pijem nista
Meni je poslednji ciklus bio 17.08. u srijedu sam bila na preglesu, dr kaze da sam 6ta nedelja trudnoce.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »