Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
Imala sam ja isti problem. Ostavili su me u bolnici 3 dana da utvrde uzrok. Ukljucili mi Dufaston i MacMirror. Svi nalazi bili uredni, grlic uredan, i puste me kuci nakon 3 dana uz obrazlozenje da je od neke urinarne inefkcije od prije.
Beba mi ima 1150 g,ne znam da li je to malo?😕Poljubac za sve bebane 💕
Trudnice kojima je posteljica na prednjem zidu materice slabije osecaju pokrete bebe, mozda i nije tako mirna beba, samo ga manje osecas zbog posteljice. Nemas razloga za brigu.
veliki pozdrav trudnicama, ja sam 29+5 i odlicno se osjecamo i beba i ja :) curica mi je teska 1500g ...a ja imam 80kg. pocela sam da oticem u zglobovima i rukama ali idalje imam snage za sve.sto vise se krecite i ne obracajte puno na sitnice. uzivajte
30 sam nedelja, imam savrsenu trudnocu kakvu bih svakom pozelela.Jedina tegoba koju sam imala od prvog dana jeste problem sa stolicom, nisam odlazila u toalet i po 5 dana, zadnjih tri nedelje jedem kokice sa casom jogurta cim ustanem, imam redovnu stolicu jednom ili dva puta dnevno i presrecna sam :) Nadam se da ce ovo nekoj od vas koristiti jer znam da se vecina trudnica susrece sa istim problemom.Spremajte ih u mikrotalasnoj, bez soli i masnoce, najzdravije su.Nadam se da sam nekoj od vas pomogla :)
Pozdrav svim buducim mamama. Naime, 29. nedelja sam i u vaginalnom brisu mi je pronadjen Enterokokus, popila sam vec jednu terapiju antibiotika i posle ponovljenog brisa Enterokok je i dalje prisutan, pa mi je sada prepisana opet ista terapija antibioticima. Zanima da li se jos neka trudnica suocila sa ovim problemom i kako ga je resila. Da li je Enterokok opasan po bebu?
pozz mamice mi smo 30+2. bili kod ginica sve ok. ali jedino sto me brine je aktivnost bebe, bas je miran. posteljica napred, pomalo se javlja. strah me kad vidi da druge mame pisu da su bebe preaktivne a moj nista :(. jel necija beba jos tako mirna ?
i meni je posteljica na prednjem zidu i ne osecam puno bebu.Nekad slabo i po 5,6 dana pa onda malo jace.Na ultrazvuku je sve ok.Ne brini mislim da je to normalno sve
pa i mom bebcu dodje da se ne pomera par dana ,jako slabo,onda par dana luduje,i sve je u redu sa bebom
Moja nekad ume ceo dan da bude mirna a onda uvece pravi haos :) ne bi trebalo da brines sem ako bas primetis da je skroz slabo, onda ne bi bilo lose da pitas dr, mada ako ste bili i on kaze da je sve ok, onda verovatno i jeste :)
Drage mame, u 30.sam sedmici. Da li neka od vas ima tegobe tvrdog stomaka? Po cijeli dan mi je zgrcen stomak,Dr.mi je rekla.da uzimam Magnesium,do sad nije bolje. Da li se jos neko susrece s tim tegobama,puno hvala. ♡
Ja konstantno osecam taj stisnuti stomak,mislim da nam je najbolje da uzmemo pojaseve za trudnice,ja sam zbog tih grcica lezala i u bolnici,ali mislim da je to sve normalno.
Normalna pojava, tijelo se priprema za porodjaj. I ja ih imam to ste kontrakcije lazne koje polako vjezbaju kako kazu....
Zdravo mame,ja imam daj aj da kazem problem, po ceo dan mi se tako desava da se odjednom krene da podigne stomak i budr tvrd kao kamen,jednom prilikom mi se to desilo na pregledu i doktorka mi je rekla da su to kontrakcije..prepisala mi je utrogestan i strogo mirovanje.. Tako da samo se opustite i mirujte sto vise :)
i ja imam taj problem ponekad, mozda od neke hrane, ali jos uvek nisam provalila sta me to iritira...
zelim da podelim sa vama prelepo iskustvo sa jucerasnjeg ultrazvuka :-) 29+6 nedelja, cera gledala pravo u nas, prica, plezi se, doktorka kaze da nosim ludo dete :-) :-) :-) inace do sada sam se
ugojila 12kg, a jos dva meseca do kraja... ne mogu niti zelim da gladujem, ali jel imate neki savet kako da ne dodam jos mnogo do kraja?
ludo dete? svasta
draga Ljiljana,
probajte s ishranom za dijabeticare ( gestacijske ). Sve je u sustini isto ( ne znam kakve su vam navike sto se ishrane tice ), samo izbegavajte slatkise i punomasne proizvode. Znaci voce, salata koliko zelite ( kad god osetite glad - ja rado ubacim i semenke,golicu,mozzarelu ), iskljucivo integralno pecivo tj. nikako ona od belog brasna,...ako vas zanima konkretno sta kako, napisite mi vas mejl i rado cu vam detaljnije objasniti. Meni je dijabetes otkriven u 26.nedelji, sada sam 29-ta i nisam makla ni kg. Kako beba raste pretpostavljam da sam malo i smrsala, sto i nije bas preporucljivo, ali su meni ogranicene kolicine voca :-(
Pozdrav svima, ja sam 29 +2, suprug i ja smo pokusavali cetiri godine da zatrudnim, kada sam ugledala dve crtice na testu bili smo presrecni, inace sam bila pusac 11 godina, tog momenta sam ostavila cigare, savet trudnicama pusacima bitnija je beba u stomaku nego ta smrdljiva cigara 😉
Došli smo sad sa kontrole, 29+3, beba 1,470 kg :) Ugojila sam se 11 kg iako se to mnogo ne primećuje doktor mi je rekao da se kontrolišem i da se toleriše do 14 kg za celu trudnoću. U poslednje vreme mi se baaaaaš jede slatko, ne znam kako da se izborim sa sobom :( Kako se vi hranite i kontrolišete? :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »