Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2799
Ostavite komentar
Pozdrav, 29 sam nedelja trudnoce juce sam bila na kontroli i doktorica kaze sve je u redu mada mozdana komora bebe je 10,7 mm, kaze kao to je ok jer je normalno do 12 mm a kod djeceka je to cesce izrazeno. Da dodjem za dve sedmice pa ce vidjeti dal se smanjuje ili ce me slati na dalje. Molim vas ako neko ima isti problem ili je imao da mi napise koliko je opasno mnogo sam se prepala ne znam sta ce biti.
Draga Jelena, vidim da ste davno pisali pa Vas molim za odgovor ukoliko ste jos aktivni, da li je sve bilo u redu nakon porodjaja i da li su mozdane komore i dalje bile uvecane.
Hvala unaprijed.
Kod nas je sve u redu, ginekolozi nisu dobro pogledali bebinu glavu iz svih uglova, nema nikakvo proširenje moždanih komora. Urađen je uz u porodilištu odmah nakon rođenja bebe i nakon mesec dana na Institutu za neonatologiju. Jela sam mnogo oraha, a ribu ne jer mi se gadila a nakon porođaja sam uvela i ribu jednom nedeljno i sve ok.Inače je jako važno da se beba doji kod ovakvih slučajeva što mi je potvrdio i doktor pedijatar.Pozdrav!
U 33 nedelji se komora kod bebe smanjila na 7,8 mm i ja sam jela dosta oraha, a niko mi od ginekologa nije rekao da uradim torch test. Iskreno to prvi put čujem da mora da se uradi torch test zbog komora.Dr. mi je samo rekla da se to povuče do 37.nedelje. Čitala sam dosta o tome i piše da se deca rađaju potpuno
zdrava, ali se prati njihovo stanje redovno i nakon rođenja. Molim devojke da se jave kako su prošle. Hvala!
Joj bas dosta zena ima problem sa tim. Meni je u 27oj 9.6mm. Iz Panceva sam. Dr je rekao da je to ok al' ja sam panicar jer je bilo 8.6mm. Znaci raste. Poslao me za Bg na expertski ultra zvuk. isto 9.6mm. I njima je to normalno. Rekli su mi torch da odradim. jer komore rastu od virusa. Uradila sam to cekam rezultate. I na kontrolu 19.12. Inace u Bgu sam bila 02.12. Srecno svima !!
Drage devojke, meni je dr.ipak rekla da pojačam unos b vitamina i dala mi da pijem bebiplex compleks . Ja redovno unosim i kroz ishranu ( jedem voćni smootije sa čia semenkama i lanom ) b vitamin pa ćemo videti,idem na kontrolu tek 24.11. pa ću vam pisati. Molim vas, pošto ćete se poroditi pre mene da mi napišete dal' je sve bilo ok sa bebicom a ja vam želim sve najbolje😉 Svaka informacija mi znači i hvala vam.
Sandrina nema nikakvih lijekova za to, bar meni dr nije dala nista. Mozemo samo jesti vise hranu koja sadrzi omegu 3 jer to utice na razvoj mozga ja sam jela oraha dosta. Da li je to uticalo nemam pojma, ja sam citala dosta o tome kao desava se tek da se smanji u 37 nedelji i vecinom se smanji.
Mirjana ja mislim da ce se to opet smanjiti, moja je sad na zadnjoj kontroli bila 8,7mm. A tad kad sam ti pisala smanjila se na 9,7 mm. Moja dr kaze da je u redu samo da ne predje 12 mm da je do te granice normalno. Nemoj se plasiti bice dobro vidjeces. Pozz
Jelena drago mi je sto se smanjila sve je to u redu.
evo ja vec u 32 nedelji i opet je mozdana komora prosirena oko 10mm, a bila se smanjila na 8mm tako da ne znam vise sta raditi
Devojke,i ja čekam dečaka i imam isti problem kao i vi, moje pitanje glasi: Da li ste pile nešto od lekova da bi se te komore smanjile? Hvala na odgovoru
Mirjana bila sam na kontroli smanjila se komora kaze dr sve u redu. :)
Na sledecoj kontroli ce se to smanjiti, i ja nosim decaka. I jeste to kod njih izrazenije :)
Hvala ti Mirjana to me je malo ohrabrilo, mada sam ja 29 sedmica ali valjda doktorica zna cim je rekla da cekamo sledecu kontrolu pa ce vidjeti. 18.10 trebam ponovo na kontrolu nadam se da ce se i kod nas smanjiti. Hvala ti puno
Isti problem sam imala pre 4 nedelje, komora bebe je isla do 9mm, medjutim pre 4 dana sam bila na pregledu i smanjila se na 7,5. Posle 28 nedelje ona se smanjuje, kaze da do tada ne bi trebalo da prelazi 10mm to je neka granica.
Doktorka kaze da poslednjih godinu dana kao da je epidemija tih prosirenih komora,ali se svaka beba rodi normalno i zdrava :)
Caos,glupo mi je da pitam ali moram..Imate li normalno odnose? Ja se toga previse plasim u ovom stanju,pogotovo sto je ostalo jos malo do porodjaja,jel utice to na bebino stanje? Koliko cesto je normalno imati odnos u zadnjim mesecima trudnoce?
Draga , normalno je da ti se stvrdne stomak nakon orgazma :)
U prvoj trudnoci, sve je bilo u savrsenom redu, do termina smo imali odose skoro svaki dan, i porodila sam se na termin.
Sada u drugoj trudnoci smo na pocetku imali normalno odnose, oko 3 puta nedeljno, i onda se beba spustila i morala sam strogo da mirujem. Bili su mi zabranjeni odnosi, ali ne i orgazam, sto je bilo super. Sada je sve ok, ne moram da mirujem, zatvorena sam, nemam bolove i imamo redovno odnose oko 2,3 puta nedeljno, i tako cemo sve do kraja ako bude sve u redu.
Ja sam i u prvoj trudnoci i u ovoj svaki put pitala lekara kakvo je stanje sto se odnosa tice, i uvek postovala njegov odgovor i tako i radila, i super sam se osecala i sve je bilo u redu i tada, a i sada je.
Tako da ako se dobro osecas, i ako lekar odobrava, samo uzivajte.
Mi ne od 5.meseca..ginekolog mi nista nije rekao po tom pitanju, ali koristim utorgeston i ne osecam da je bezbedno... Ne mora da znaci da nije, ali ne bih sebi oprostila da zbog toga mozda krenem da se otvaram ili tako nesto..Taj davni zadnji put mi se jako stvrdnuo ceo stomak, kao kamen, ne rizikujem do kraja :-)
Zdravo žene :) Već nekoliko nedelja imam bolove s leve strane u krstima i čini mi se da se to samo pogoršava. Pravi mi problem kad treba da se oslonim na levu nogu, kad ustajem, kad sedam, nekad čak i dok ležim, nekad imam osećaj kao da će mi se noga otkačiti od tela. Da li je neko imao sličnih problema i da li bih smela kod kiropraktičara?
To ti se beba namesti na neki nerv, i ja sam imala taj problem. Bukvalno mi se oduzme cela noga i ne mogu da je pomerim a bol kao da cu se usinuti. Cim je bebac promenio polozaj u stomaku i bolovi su nestali. Jedino sam utrljavala Bengay kremu ( tj muz mi je to umasirao u ledja i nogu) da mi olaksa spavanje, posle nekog vremena je proslo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »