Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3601
Ostavite komentar
Pozdrav svim trudnicama.Da li je nekome poznato kome da se obratim za kasnjenje isplate trudnickog bolovanja? Sesti mesec trudnoce a samo sam jedno bolovanje primila ono sto mi je poslodavac bio u obavezi isplatiti.Treca trudnoca.
Mozes da se obratis direktno u tvoju maticnu filijalu rfzo i dobiti podatke da li i kog datuma je firma predala papire za tvoje bolovanje.Kao i da postavis pitanje zastitniku prava osiguranika preko sajta rfzo,rfzo ima prava na 30 dana da isplati.
Pozdrav, da li neko zna sta se desava, ako mi je otvoreno trudnicko bolovanje do 23.10, ali ugovor o radu istice 16.10 i nece da se produzi. Da li i dalje imam pravo na trudnicko i posle na porodiljsko bolovanje, ako se zaposlim u drugoj firmi od 17.10?
Hvalaaaa
Poslodavac je po zakonu u obavezi da ti produzava ugovor o radu do isteka porodiljskog odsustva,ako ti ne produzi ugovor prijavom ce biti duzan da ti da novi.
Svetlana, trebali biste da dobijete aneks ugovora u radu kojim se Vaš radni odnos produžava do povratka sa porođajnog odsustva i odsustva radi nege deteta. Ne znam gde radite, aliotkaz ugovora radu je ništavan ako im dostavite dokaz da ste Vi trudni.
Drage mame,
Da li neko zna koliko poslednjih meseci se posmatra, za racunanje visine primanja tokom trudnicnog bolovanja? Bas ovog meseca sam dobila lepu povisicu plate, a danas sam i saznala da sam trudna. ☺
Računa se prosek primanja za poslednjih 12 meseci. Ukoliko nemaš svih 12 meseci staža, onda se za te mesece koji fale uzima ja mislim prosek plate na državnom nivou, ili pola prosečne, to nisam sigurna.
Ja imam mesec ipo dana radni staz i ostala sam u drugom stanju. Zanima me da li imam pravo na porodiljsko bolovanje ili ne? Unapred zahvalna.
Na koliko imas pravo za mesec ipo dana r.staza?
Mislim da imas prava na 30% naknade samo na radni staz ispod 3 meseca.
I ja sam radila mesec i po,i pre neki dan mi je pocela uplata trudnickog bolovanja,tako da imas pravo ☺
Imam jedno pitanje, mozda je neko bio ili je u slicnoj situaciji. Radim u firmi gde smo prijavljeni na nepuno radno vreme,tacnije sat vremena dnevno(iako uredno na poslu provodim 8h svaki dan). U ugovoru mi stoji neto zarada -1200din. Plata je naravno veca, radim za proviziju,koja iz meseca u mesec varira. Da li neko zna sta bi se isplacivalo u tom slucaju kad bih otisla na trudnicko?
ja sam sve raspitala zvala sam republicki zavod za zdravstveno... Ne znam kako su mogli na tu cifru da te prijave ali u svakom slucaju primaces minimalac... Pozovi njih jako su ljubazni i sve objasne
Na koji broj moze da se pozove..
Da li neko zna po kojim kriterijumima se odlucuje da li ce ti odobriti da primas punu platu a ne minimalac? Ja trebam da budem prijavljena na 35 000 tri meseca i knjigovodja kaze da je to rizicno i da je bolje da budem
prijavljena na minimalac? Privatna
je firma?





Treba mi pomoc.... Da li neko zna koji su kriterijumi za primanje pune plate tj. Tri meseca cu biti prijavljena na 35 000 a knjigovodja kaze da je to rizicno da cesto odbijaju i da je bolje da bude na minimalac? Da li ne neko zna nesto o tome? Imala bih zvanje sefa ili tako nesto imam zavrsen fakultet..













Ja sam otvorila trudnicko u februaru, od marta treba da ide uplata preko socijalnog, jos uvek u socijalno nisu predali moje papire za mart, tvrde ne mogu dok socijalno ne isplati ovima pre mene. socijalno ne kasni u to sam se uverila, a gde se desio raskorak izmedju kasnjenja 3-4 meseca i kasnjenja u mom slucaju od 6-7 a mozda i vise meseci to je misterija. Zatim porodiljsko su mi rekli ne moze da pocne da se isplacuje dok ne isplate trudnicko (inace sam ga otvorila prvog septembra. Ako neko zna neki savet vezan za primenu novog zakona neka mi javi, jer ovo sada najvise lici na naslov za zutu stampu.
Meni je kasnilo 8 meseci i na kraju se ispostavilo da moji papiri nisu bili predati uopšte. Knjigovođa nije odradila svoj posao 😠 tako da proveri i to! Posle kada se uplati dobijes sve na gomili ☺ e to tad i nije bilo loše 😆
Zdravo.Mene zanima da li neko od vas zna posle koliko vremena se isplacuje trudnicko msm prva isplata isla sam kod knjigovodje zena je predala 17 avgusta papire.Nije mi jasno samo kada ce da pocnu da mi isplacuju?
prvih 30 dana bolovanja ti isplacuje poslodavac,a na dalje drzava. kazu da je zakonski rok 30 dana,ali evo ja sam na teretu drzave od maja meseca pa jos uvek nista nisam dobila. a i sve je do knjigovodje i do tvog poslodavca da li ti na vreme predaju sve papire u fond,imas njihov broj na sajtu,pa mozes proveriti.
U radnom sam odnosu od marta meseca. Ostala sam u drugom stanju i na bolovanju sam od jula. S obzirom na to da mi iznos na koji sam prijavljena, iz nepoznatog razloga nikada nije legao ceo na racun, ostatak sam dobijala na ruke. Prvi mesec bolovanja leglo mi je 6500 hiljada manje i, kao sto rekoh, taj ostatak sam dobila na ruke. Sledeci mesec, odnosno ovaj, leglo mi je oko 22% manje, otisla sam u firmu po ostatak na sta mi je receno da je to drzava odbila za neke prekovremene sate i "ne znaju jos za sta" ali uglavnom da cu uvek primati otprilike toliko para. Meni uopste nije jasno kakve prekovremene sate pominju i o cemu se radi ovde. Ako je ispalata naknade za trudnicko bolovanje 100%, kako mogu isplatiti 78%? Da li je neko imao slicno iskustvo i sta mislite o tome?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »