Komentari za tekst "Vaša 32. nedelja trudnoće"

Komentara
2825
Ostavite komentar
Cao mame, u 32 sam sedmici. Na pregledu mi je doktor otkrio da mi je grlic skracen na 1,69 cm i da sam previse zatvorena kako sam ja shvatila. Kaze beba se jednom spustila u porodajni kanal pa se vratila i na taj nacin se grlic skupio odnosno zatvorio. Stavio mi je gumeni prsten u grlic i rekao da mirujem do kraja, taj prsten ce mi izvadit 4 sedmice prije poroda. Da li neka ima iskustva s tim??
Da li je neko rodio u Graz-u i kakvi su utisci poslije?
Mame, da li neka zna sta znaci kad je mera AC-obim stomaka manja za 2,3 nedelje, je l' opasno? danas sam tacno 31+0, a mere odgovaraju za 28, 29 nedelju, doktorka nista nije rekla..
Draga, ne brini zbog toga. Normalno je da beba bude nesto manja ili nesto veca. Takodje, ultrazvucni aparati nisu bas dovoljno precizni. Meni je u obe trudnoce bilo veliko odstupanje izmedju tezine koju su izmerili na uz pre porodjaja i tezine bebe kad se rodila. Puno srece na porodjaju i sa bebicom posle.
Pozdrav svima! Danas sam 31+1 nedelja, problemi sa anemijom, pa pijem tothemu 2 ujutru,2 uvece, i imam mucnine od njih. Inace mi je beba dosta nisko i od 26.sedmice glavom na dole,nalegla na grlic,ali se nije otvorio,ali zato imam terapiju 3x2 utrogestan od 200mg,progesteron injekciju na 5 dana, nifelat 3x1 po pola-lekovi za snizavanje pritiska koji se od skora koriste za ublazavanje kontrakcija, pije li ovo jos neko? I i dalje imam pojacane kontrakcije i boli me stidna kost, nadam se da cu da izguram do 37.nedelje.
drage trudnice i mame..U 32 sam tj i sve se blizi porodu..Sta potrebno od kozmetike za bebu prvih 1mj dana...Prvo mi je dijete pa neznam...Hvala 😁
Ja sam u 32nedelji al otvorena sam 2 ipo prsta pa se zato bojim da se ne porodim i dal ce bebac biti dobro dal neko ima neki savet
Miruj, leži na levom boku i ne bi trebalo, moja drugarica je bila isto otvorena i ceo osmi mesec preležala i porodila se u 38.nedelji bez utrogestana i bilo kakve terapije, njen lekar nije bio pristalica toga. I da , tuširanje parcijalno i to mlakom vodom jer topla širi krvne sudove i može da izazove porođaj. Ukoliko na redovnim pregledima ustanove da će svakako doći do prevremenog porođaja, hospitalizovaće te i dati terapiju za sazrevanje pluća bebe. Nemoj da se plašiš i javi kako si prošla, pozdrav!
Drage mame, u 31oj nedelji na vaginalnom pregledu doktorka je konstatovala da sam otvorena 2 prsta. 5 dana prije toga na ultrazvucnom pregledu sve je bilo uredu, bebac se hvala Bogu normalno razvija. Od pocetka trudnoce sam pod terapijom utrogestana 2x dnevno i injekcijom progesterona na 7 dana. Receno mi je da strogo mirujem. Da li je neka od vas imala slican problem?
Hvala!
Utrohestan je lek koji se moze koristiti i oralno i vaginalno,samo sto je onaj od 100mg u obliku kuglice a od 200mg malo drugacijeg oblika!?!

Zdravo, trazi da ti na recept doktor prepise Urogestan ali vaginolete,na pakovanju pise kapsule od 100 mg u pakovanju se nalazi 30 komada kapsula u obliku kuglice. Stavljas 2 ujutro kuglice - 2 navece kad krenes na spavanje. Meni je jako,jako puno pomoglo koristim ih vec 4 mjeseca i prezadovoljna sam. neces se pokajati bolje djeluju nego utrogestan tablete koje se piju. pozdrav
Cao,ja sam 32.nedelja i posto su mi prilikom prebacivanja kartona iz jednog u drugi dom zdravlja izgubili karton i kazu kako ne mogu da me prime bez kartona ka vec mesec ipo dana nisam bila na uz niti radila bilo kakve ostale preglede. Da li neko moze da mi kaze sta se sve radi u 32.nedelji i ako neka ima iskustva koliko kosta obican uz privatno,unapred hvala :)
Jelena, reci u novom dz da ti otvore novi karton. Nema potrebe da bilo šta plaćaš.
Drage mame, ima li jos neko ovaj problem? Prekljuce sam bila na kontroli kod dr, a posto trudnocu iz odredjenih razloga vodim privatno, dr mi uvek radi 4D i 3D. Beba je u karlicnom polozaju sa obmotanom pupcanom vrpcom oko vrata. Dr kaze sa se ne brinem, ali da idem jednom nedeljno na ctg, pa ako moja doktorka u domu zdravlja primeti bilo kakve promene, sleduje hitna hospitalizacija i carski rez. Ja sam vec 2 dana u agoniji, a tek sutra ulazim u 8.mesec...
Dragana trazite da vam ctg rade svaki dan,jednom nedeljno je malo. Ne bih da vas plasim ali to nije ni malo naivno. Iz licnog iskustva vam
kazem. Zelim vam sve najlepse
Danas sam ušla u 32 nedelju :)
Termin mi je 5. novembar i jedva čekam da vidim mog dečaka :)
nas decak bi trebao da dodje 3.novembra ☺ druga beba po redu
meni 8.novembra..I cekam djecaka..:-)
i ja čekam dječaka, a termin 7 novembar. :)
Cao...I ja sam 32 ned isto cemo dobiti decaka i termin mi je 6.nov mozda cemo i biti zajedno u bolnici ako si iz Bg-a..Pozz :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »