Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3803
Ostavite komentar
Drage mame , da li se nekoj desilo da joj je ispao sluzni cep,ako jeste koliko ste dana posle cekale do porodjaja? meni je juce ispao ,a termin mi je tek 18.10. bila sam kod doktorke i rekla je da misli da cu izdrzati jos jedno 2 nedelje,mada se meni sve cini da ce bebac pozuriti :)
Meni je termin 14.10.i takoder imam blage menstrualne bolove u donjem dijelu stomaka.da li su to ti lazni trudovi? Kakva su vasa iskustva mame?
Meni ispada postepeno vec nedelju i po dana i otvorena sam 2 prsta. pored toga imam i blage menstrualne bolove. Pripremaju se bebci ☺
ja isla danas na ctg i kazu da je glavica jako nisko ali da nisam otvorena. Tako da sluzni cep ispada i imamo fore kako koja trudnica ,neka za dan-dva a neka za nedelju-dve :) ja sam ova od 2 nedelje hahhaa
Cao tara i meni je jucer ispao a 38 sam tjedan.
Cao tara i meni je jucer ispao a 38 sam tjedan.
meni kad je ispao sluzni cep pocele su mi kontrakcije nakon 2 sata i sutradan se porodila..ali je sve to individualno
Ćao, mame! Moja devojka bi trebalo da stigne 15.10. Sada smo 37. nedelja,a već smo teški 3600 prema UZ. Plasim se da će do termina biti bas buckica. Molim vas za vaša iskustva sa epiduralom- da li ste za ili protiv, jos uvek se dvoumim, čula sam i dobre i loše strane i jako mi je teško da se odlučim.
Draga Irena,
S obzirom na to koliko ti je teska beba u 37 nedelji ja bih se vise plasila da ne zavrsim na carskom rezu nego sto bi razmisljala o epidurala.Svakako je moje misljenje da treba uzeti epidural ako se ispune svi potrebni uslovi za to.Danas sam popricala sa mojim lekarom o epiduralu i on mi je rekao dve stvari koje su za mene bile novost:
1. Ako se epidural da u tacno idealnom trenutku porodjaj se skracuje za 30% svaki drugi trenutak produzava porodjaj.vazno je da lekar dobro proceni.
2. Deca koja su rodjena sa epiduralom imaju vecu koncentraciju kiseonika u krvi sto je svakako bolje.
Mislim da je sve stvar koliki ti je prag bola. Ja sam dosta razmisljala o tome i na kraju sam odustala jer sam se plasila da necu znati da prepoznam napone i koliko jako treba da guram ako uzmem epidural. Da boli, boli i niko to ne moze da opise prvorotkinjama. Tu epidural pomaze. Ali u mom slucaju bolelo samo dva sata, od kada su mi probusili vodenjak. Pre toga nista. Imala s srece sa tim. Porodjaj prirodno, kratak pupcanik, nalegli doktori na stomak da pomognu, izlazni vakum. Decko 4300kg. Kada se rodio u toj sekundi sam pomislila trebalo epidural. Ali kasni utisak mi je bio da je bilo bolje bez njega jer kada su doktori rekli vakum, iz sve snage sam se potrudila da pomognem, znam kako vakum ume da bude opasan. To sa epiduralom ne bi mogla. Ne bih znala koliko jako moram da se napinjem. Sve zavisi sad i od anesteziologa i velicine bebe i straha od bola. Ako se plasis bola, nema potrebe da se mucis. Ako si spremna na to da boli neopisivo i da ces moci da ostanes prisebna i pri takvom bolu, a ne da vices i panicis idi prirodno.
ako mozes epidural uzmi
Da li ima neka mama da se
poradja u Zemunu i da joj je termin početak oktobra? Pozdrav :-)
Meni je termin 17.10. i takodje cu u Zemunu da se poradjam...igrom slucaja sam u 5 mes lezala gore par dana zbob zucnih kolika i za sve njih imam samo reci hvale zaista... Mamice srecno svima pa se mozda i vidimo :-)
Cao mame,meni je termin14.10.ali 23.09.imam ultrazvuk da vide da li se beba okrenula ako ne bude zakazace mi carski bas sma uplasena nebi voljela carski voljela bi prirodno.Da li su vase bebe se namjestile u polozaj za poradjaj i u kojem tjednu?svaki savjet je dobrodosao jer mi je prva beba.
Cao Ivana, ja sam rešila u Zemunu da se porodim,uput spreman, termin mi je 14 okt. Pozdrav :) Ako te nesto zanima, a da mogu da pomognem, pitaj.
pozdrav drage mame...dali se neka mama susretala sa velikom boli u ramenima..termin mi je 2.10...hvala 😘
Idem na psihofizicke vezbice gde nas spremaju za porodjaj.Vezbe disanja i naponi za porodjaj mislim da su od velike pomoci.Ono sto su mi juce rekli a nisam znala zelim da podelim sa vama.Znaci za odlazak u porodiliste su:
*predznak:Ispadanje krvavo sluzavog cepa.Porodjaj onda sledi za oko 5dana.Kod drugorotki to je znak za polazak u porodiliste.
1.Pucanje vodenjaka (ali OBAVEZNO mirovanje posle toga u sedecem ili lezecem polozaju 20-30min zbog rizika od ispadanja sitnih delova bebe.To kasnije dovodi do komplikacija na porodjaju) bez obzira da li je voda providna ili zelena
2.Kontrakcije koje traju minut,a javljaju se na 20minuta (10 takvih zabelezenih)
3.Kontrakcije kojih ima puno jednih za drugim nr traju vremenski isto ,pa onda sledi pauza nakon koje ide isti blok kontrakcija
Ove informacije meni su bile jako korisne,nadam se da ce biti i vama.Ljubac za mame i bebe 😗
Pozdrav drage mame. Da li ste pile utrogestan u trudnoci i kada ste prekinule da ga pijete? Ja sam 36+6 i jos ga pijem, a posteljica mi je 3 stepen zrelosti. Hvala na odgovoru.
nije ti vise potreban prekiniga da bi se lakse porodia
Ja takodje pijem utrogestan, doktorka mi je rekla da pijem do onog dana kada budem imala punih 38 nedelja i da tada prekinem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »