Komentari za tekst "Kad je vreme za prvu kašicu"

Komentara
259
Ostavite komentar
Mame ako beba odbija neku vrstu kasice konkretno povrća da li treba biti uporan ili ne? hvala
moja beba nije htela krompir nikako,pokusavala par dana i nista,pomesala sam sa sargarepom i od tada jede super
Zdravo, mame!
Moja beba je sa 6 mes.počela sa čvrstom ishranom, pre toga je samo dojena. Za par dana puni 7 mes.i uvela sam joj najpre pirincane i kukuruzne pahuljice,a zatim krompir, koren peršuna, šargarepu i tikvicu i nastavila sa dojenjem. Beba se muči sa gasovima i stolicom. To je takodje budi noću. Da li ima neko sličnih iskustava i savet za novopecenu mamu?
I kod nas ista situacija! Beba za par dana punih 5 meseci..sa 4,5 smo morali da uvodimo kasice po savetu pedijatra. Iskljucivo dojena beba ali velika i napredna. Grceve na pocetku nije ni imala al sad ima jake gasove i nocu zna da se budi. Doktorka kaze da je to normalno jer mora da prodje period adaptacije na nemlecnu hranu.
Moja beba ima 5 ipo meseci, sa 4 ipo smo uveli nemlecnu hranu. Ja sam htela da to bude sto kasnije, ali on je poceo da ima zelenije tecnije stolice i da se budi nocu cesto da sisa, pa je pedijatar rekao da njegovom crevnom traktu ocigledno nije vise dovoljno samo moje mleko. Inace je vrlo napredna i krupna beba. Zaista mu se stolica odmah regulisala po uvodjenju nemlecne hrane, jedino sto i mi imamo taj problem nocu, muce ga gasovi, pa se rita cim se okrene na ledja, a kada ga vratim na bok prducka. Ne znam da li se to creva jos uvek prilagodjavaju novoj hrani.
Pozdrav,beba napunila 4 meseca pre tri dana.Dali smem ja da joj pravim kase od sangarepe,krompir,bundeva,tikvica ili je rano?Sta smem da joj dajem?
Dzaba ispravljas, oni se cak i ljute kad pokusas da im objasnis na fin nacin da su nepismeni.
Moram da vas ispravim- saRgarepe, ne saNgarepe. Izvinjavam se, ali morala sam. poz!
Moja beba sada ima 5,5 meseci.Sa 4,5 meseca dr je rekla da uvedemo pirincane zitarice koje su namenjene za bebe (ima u apotekama),ona nije bila odusevljena pa sam joj izbacila zitarice do punih pet meseci,do tada je koristila samo adaptirano mleko. Sa punih 5 pocela sam da uvodim,sargarepu,krompir,tikvicu,jabuku,spanac,brokoli...Hranu koja nema jak miris i ukus,po tri dana,kad uvodim novu namirnicu prvi dan joj dam dve do tri kasicice zbog moguce alergije.Iskljicivo domace nase joj dajem.Znam da beba do godinu dana ne sme crveno i bobicasto voce ili povrce zbog alergija.Takodje mi je dr rekla da bebe koje imaju losije gvozdje u krvi ne smeju kravlje mleko do godinu dana,inace zeleno povrce sadrzi gvozdje.Kako mi dr kaze tako radim.Imam dve cerke i sve je drugacije jer dosta zavisi i od bebinih nalaza.U svakom slucaju ne treba zuriti nigde beba nece zakasniti.
Zdravo mame, imam bebca od 4 ipo meseca i do pre nedelju dana je sve bilo super na adaptiranom mleku je i koliko mu napravim tj koliko treba on popije, a sad u zadnjih nedelju dana jedva da popije po 80 ml. bas se brinem da nije gladan
Nije gladan , da je gladan plakao bi !
Drage mame, imam jedno pitanje, jer sam totalno zbunjena u pogledu ishrane
Moja beba sutra puni 4 meseca, i do sada je samo sisala,i super napredujemo. Do pre 10 dana je imala 7200 kg. Naime, od pocetka se nije budio nocu, mozda samo jednom i to ne svaki put. Obicno to bude oko 4,5 ujutru, sisa i nastavi do 7,8h. Medjutim u poslednjih 20 dana je poceo da se budi bukvalnona tri sata, nekada i pre. Sada kazu da je vreme da prespava celu noc, a u pocetku da se budi, a kod mene je obrnuto. Naime, vodu nikada nije hteo, babica/inace nasa kucna prijateljica mi je rekla da mu secerim vodu, i kada mu je tako dam on popije bukvalno sve. Ista prica je i sa cajem. Popije odmah 150ml. Pre to nije hteo, pa cak ni zasladjenu vodu. U poslednjih 20 dana sta god da mu dam sve popije. Primetila sam da svaki put kada nesto jedem, on gleda i zvace kao.. Kazu da znaci da je vreme da mu dam i nesto drugo / tipa pirincane kase...
Po ovome, da li je ustvari moja beba gladna? Sad je veca i treba joj vise mleka, ili jace hrane? Moram napomenuti da mu caj dajem vec dva dana jer nikako da nam prodju grcevi, tj. ima veliki problem sa gasovima pogotovu kada sisa, sto pre nije bilo. Naravno, uz to jako puno balavi i trlja non stop desni...
BEBI SECERITI VODU?? - NE, NIKAKO!
Hvala,Marija. Meni je pedijatar rekao da sa navrasenih 4 meseca mu dam kao da proba druge ukuse...
To je tzv. "skok u razvoju". Javlja se na 2, 4, 6 punih meseci ili na 3, 6, 9.. Bebe tih nekoliko dana traze cesce da sisaju, razdrazljive su, bude se.. Dojite samo svoju bebu kad god trazi, makar to bilo 24h i za nekoliko dana (maksimum nedelju dana) ce proci i bebac ce ponovo biti onaj stari + ce nauciti neke nove vestine :) Ja sam imala bukvalno identicnu situaciju kad je moja beba punila 4 meseca. Takodje, pedijatar me je savetovala da ne uvodim tako naprednoj bebi cvrstu hranu pre nego sto napuni 5 meseci.
Neke zene/devojke a pre svega majke ne procitaju tekst koji komentarisu.. Odgovor na pola pitanja je vec u prvoj recenici teksta.
Pri tom mi posebno nije jasno u cemu je problem ako CETVOROMESECNA beba nece kasicu vec samo hoce da sisa?!

p.s. Ne zelim da kazem je svaki tekst idealan i tacan ali potrebno je samo malo zdravog razuma.
Drage mame moja beba ima 4 i po meseca i babica me je savetovala da krenem da joj dajem griz bebivita ali na pokovanju pise od 6-tog meseca .Da li smem da joj dajem to kao prvi obrok ili ipak nesto drugo?I da naglasim do sada je samo dojim i odlicno napreduje
Griz se ne preporučuje pre osmog-devetog meseca. Nikako nemojte da ga dajete detetu koje ima 4,5 meseca, a pogotovo ne kao prvi obrok! Ukoliko beba sisa, a uz to i odlično napreduje, pre šestog meseca nema potrebe da krećete sa nemlečnom ishranom. Imate u mom postu ispod od čega bi trebalo da se krene, kako i u kojoj količini da se daje detetu.
Imam bebu od 4 meseca i dobila sam od pedijatra papir kad bi šta trebalo uvoditi i prosto sam zbunjena jer na halo bebi mi kažu rano je a drugi kažu da počnem samo ne znam sa čime da počnem. Žitaricama ili konkretnim nečim krompirom šargarepom ili nečim trećim. I koliko puta dnevno treba da dajem kasice.
Problem je sto kad dodjete iz porodilista,a i kasnije,kao da ste dosli sa kongresa.Puna glava,a doktori nemaju jedinstven stav po osnovnim pitanjima.Snalazite se sami.Usput i ja sam lekar.Svaka beba je individualna.Nije luda Amal Kluni sto joj u odgajanju dece pomaze majka,a ne tim lekara.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »