Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Po poslednjoj dobijenoj menstruaciji koja se dogodila 25 juna,ova nedelja bi trebalo biti sesta po redu.Juce sam bila kod ginekologa ali na Ultrazvuku se samo malo nesto videlo kao crna mrlja. Ginekolog kaze da jos nije oformnjeno kako treba i da moram za nedelju dve ponovo UZ da odradim.Zabrinuta sam i trazim savet da li je neko bio u slicnoj situaciji.Inace grudi me i dalje bole i bradavice tamne,stomak me isto boli kao u menstrualnom ciklusu.Hvala unapred za savet.
Draga i meni je 25.og bila poslednja menst.Isla sam danas na UZ i samo se mali mesak vidi ne cuju se otkucaji srca jer je mala trudnoca i zakazala mi tek za 7 dana opet UZ. Tako da sve ce to biti ok, nista ne brini.
Danas bila na uz, 6n i 5dana otkucaji registrovani, pokretii istoo, plod velicine 7mm :) srecno sviimaa :)
Nista ne brini isti slucaj i kod mene danas je 6nedelja i 5 dana i danas se video i otkucaj srca!! Srecno
Nista ne brini isti slucaj i kod mene danas je 6nedelja i 5 dana i danas se video i otkucaj srca!! Srecno
ja bila danas na uz. 5 nedelja i 6 dana trudnoca, ges.mesak 16mm, za nedelju dana ponovo uz jer srce jos nije pocelo da se cuje. Nadam se da ce biti sve kako treba. I tebi zelim svu srecu, pa javi kako je prosao drugi Uz. :)
Dragana ista smo nedelja i iste simptome imamo. I meni je doktor rekao da dodjem za dve nedelje da mi potvrdi trudnocu. Nema razloga za brigu 😉
Prvi put kada sam ostala trudna tj kada sam saznala bila sam druga nedelja po uz a po poslednjoj menstruaciji 16ta, bile su mi neredovne menstruacije, i onda su mi po uz sve gledali i termin kada mi je i koja sam nedelja. Nemoj da brines, uopste ne znaci da si bas tada ostala trudna nego kasnije. Najmerodavniji je uz. Inace i meni je sada poslednja mens bila 25og juna, juce uradim test i pozitivan, danas idem da dajem krv za beta hcg da vidim koja sam nedelja, a u cetvrtak na uz. Opusti se i uzivaj, bice sve kako treba :)
Cao, mame i buduce mame :)
6. sam nedelja, prva trudnoca, osim sto imam jutarnje mucnine, osetljive grudi i povecan apetit, sve ostalo je inace isto, ali u poslednje vreme imam jake bolove ujutru u stomaku bol u ledjima i oko levog kuka, da li je to zbog sirenja karlice ili ne? :)
Hvala!
To je sasvim normalno. I ja imam isti problem. To je zbog sirenja materice
ne brini.
Cao drage mame i buduce mame.
Trudna sam 6 nedelja.
Pre par dana mi se pojavila krv, kao da sam dobila menstruaciju, samo toliko da se primeti na donjem vesu.
Nista me nije bolelo, nisam ni osetila tu krv. Istu scenu sam dozivela i sinoc, bez ikakvih bolova... Danas, malo braonkastog sekreta. Inace, menstruacija mi je trebala doci pre 10 dana. Isla sam kod lekara, ali kako sam u inostranstvu oni ne obracaju previse paznje na to i ne daju nikakve lekove. Da li je neko od vas imao slicno iskustvo? Prva mi je trudnoca.
Pozdrav.
Meni se desilo u prvoj trudnoci ali u 5oj nedelji, kada sam otisla na uz sve je bilo kako treba, dali su mi da pijem utrogestan i sve se super zavrsilo, evo 17og avgusta moja princeza puni godinu dana :)
pozzz svim trudnicama

Majo, meni je tako vec dvije nedelje svaki dan,a trudna sam isto 6 nedelja,ja pijem utrogestan i mirujem,jer mi je rizicna trudnoca, upravo zbog krvarenja, nemam bolove dr mi je rekao da se pazim do kraja treceg mjeseca jer su najrizicniji... kada mirujem nemam braon krvarenje,a i kada imam oskudno je.

Doktor bi trebalo da ti utvrdi uzrok krvarenja, mozda imas urinarnu infekciju,ili osetljiv grlic materice ili nesto slicno...ako vec nije rizicna trudnoca...

Probaj i ti sa mirovanjem koliko je to moguće...a za terapiju razgovaraj sa dr.

Srećno!
zdtavo... interesuje me, da li neko ima iskustva odlaskom na more u ovom ranom.periodu? za koji dan bih trebala biti po nekom.racunanji 6.nedjelja, pa me interesuje vase iskustvo sa odlaskom?! :)
Ja sam upravo sad na moru saznala za trudnocu a ostajemo jos 12 dana..... meni su savetovali samo da se cuvam jakog sunca. Znaci malo brckanje i odmah hlad. ;-)
pozdrav svima, interesuje me da li je neko imao isto ili slicno iskustvo? 😕 menstruacije mi nisu redovne, u poslednjih god. dana mi je bila na 34 do 56 dana. poslednju sam imala 14marta, radila sam test na hormone i dr. mi je rekla da je sve ok. i da su mi plodni dani oko 30dana od pocetka men. kupila sam mejbi bejbi i on je pokazivao 32, 3 i 4 dan od men. to je 14april, 15 i 16. na prvom uz. kada sam otisla dr je potvrdila trudnocu, za nekih nedelju dana sam prokrvarila braon, otisla sam na kontrolu tog dana ona mi je dala progesteron depo svaki treci dan i utrogestan ujutru da pijem uvece vaginaletu. za dve nedelje kad sam otisla na kon. nesto joj je bilo cudno, ocekivala je otkucaje i da vidi bebu, to se nije desilo, pritom skoro svakog dana imam bolove u stomaku slicne menstrualnim, bol u glavi, vrtoglavicu o mucninu, otisla sam i privatno drugi dr mi je rekao da je plod velicine kao da je u 6. nedelji a da bi ja trebalo da sam u 8. i da se javim za nedelju dana ako ne prokrvarim da vidimo sta dalje ne daje mi nikakve nade da ce sve biti ok. kod moje dr mi je za dve nedelje zakazana kontrola, ne znam sta cu dalje, i dalje me boli stomak, glava, vrtoglavica, mucnina
tako je i meni bilo.sa sest tjedana srce nije prokucalo.doktor nije davao velike sanse.poslao me doma i na kontrolu za tjedan dana osim ako ne prokrvarim.nazalost prokrvarila sam i spontani je krenuo.nadam se da s vama nece bit tako.drzite se.
zdravo svima, pre par dana sam bila na uz i doktorka mi je rekla da je velicine 2,85mm(6+1) citam po netu da je normalna velicina oko 4mm i vise. jel normalno sto je samo 2,85mm?! hvala
uvek potrazi jos jedno misljenje lekara, drugog naravno.
Ja sam bila kod svog proverenog, u 5 nedelji mi je rekao da mi ne moze potvrditi da se radi 100% o trudnoci a dao mi folnu kiselinu. S obzirom da sko radili na bebi cekam ponedeljak da se zakazem kod drugog lekar i potrazim jos jedno misljenje. Srecno ;)
pozdrav.u sestom tjednu sam.plod mi nije ozivio jos i nije naraslo nista u tjedan i pol. rekao mi doktor ako ne ozivi do iduceg tjedna da ce me poslat na ciscenje. jel ima neko da je bio u slicnoj situaciji?hvala
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »