Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
mislim da je to razlicito kod svake bebice. i nama se to desava kad imamo gasove ili kad par dana ne kakimo. ja curici kuvam caj od kima i kamilice,cini mi se da pomaze.



Da li se vase bebe kocenu i sta radite u tim situacijama? Moja to cesto radi i bas me iscrpljuje :(
Moja beba to radi s vremena na vreme,obicno kada je gladan pa pocne halapljivo da pije dohranu. Draga,okreni bebu na stomak preko ruke i potapsi je po ledjima. Ako je bebac halapljiv ti mu odredi koliko ce mleka da popije od jednom i pravi sama pauze kada mislis da je dovoljno.
Pozdrav,moja beba ima 2 meseca +10 dana..Rodjena je sa 3000g na prvoj kontroli sa mesec dana dobila je +1000g medjutim na drugoj kontroli sa dva meseca samo +800g.Da li je to normalno?! Imam dosta mleka toliko da mi je majca mokra, medjutim ona sve slabije doji nije zainteresovana za dojku place kao da nije sita.Ubacujem joj svremena na vreme dohranu Aptamil na spric jer ne zelim da mi se navuce na flasicu..dosta brinem da li je moje mleko dovoljno kvalitetno i hranljivo ili ne..molim za pomoc!Hvala
U prvom mesecu beba dobija oko 30g dnevno, a nakon prvog meseca oko 20g dnevno. Sto ce reci da tvoja bebica napreduje super :)! To sto malo negoduje tokom dojénja je verovatno jos uvek posledica privikavanja sistema za varenje, ipak je jos mala ;)! Samo nastavi da dojis, sve je ocigledno super :)
Pozdrav mamice, moja curica sada ima 2 mjeseca i 2 tj i teska je 6850gr, a duga 63cm. Rodila se sa 4580gr i 54cm, tako da sam zadovoljna kako napreduje. Jako je razigrana i vesela bebica i puno je naprednija u odnosu na svoju dob, a tako je bilo i citavu trudnocu. Vec vise od mjesec dana sama drzi uspravno glavicu bez ikakvih problema, medjutim zadnjih 15ak danas se uporno zeli ustati u sjedeci polozaj kad lezi na ledjima. Kad je u auto sjedalici takodjer nece da lezi vec se nadigne u sjedeci polozaj. Pedijatrica je rekla da je naprednija pa zbog toga to radi, ali meni je to ipak sve malo prerano Zanima me ima li jos itko takvo iskustvo sa svojom bebicom? Hvala na pomoci :-*
upiši je na fakultet.

Zdravo mame,
Mihajlo se trenutno nalazi 2mj.2nedelja, ima 6kg. Hrani se sa Novalac IT i Novalac 1.Zna se desiti navece kada ruca oko 20:00- 21:00 da spava do 3:00-4:00, ali ono sto nas sada muci je bljuckanje ciste vode iako to jutro recimo nije jos pio vodu, da li se neka mama susretala sa slicnom situacijom?
pozdrav drage mame da li je neka mama imala iskustva sa dijagnozom distonia alia D248 dobili smo uput da radimo vezbe pa jel znate kakve su vezbe u pitanju i da li se to da ispraviti
Moja devojcica je rodjena sa 2900gr, sada sa 2 meseca i 10 dana ima 4800 i 54 je dugacka, pije Novalac 120-150ml, jer je Aptamil tesko varila pa ga je cak i u mlazevima izbacivala i imala je zatvor par dana sto joj je dodatno stvaralo grceve i ima 2 podoja u toku dana(oko 30 ml). Mleka skoro da vise nemam, jer su ragade i pokidana bradavica ucinile svoje. Od rodjenja spava iskljucivo i samo na stomaku, pa je tako sama regulisala okretanje glave uz moje nocno pracenje. Spava od 21:30 do 06-6:30 i tako vec skoro mesec dana. Mogu slobodno reci da spavam nocu mirno kako bih sacuvala energiju i snagu i za starijeg sina koji sada ima skoro 4 godine.
Iako je pod nadzorom beba ne bi trebala da spava na stomak.
Pozdrav mame.
Mi imamo dva meseca I dve nedelje. Na prvoj kontroli smo napredovali 1800kg, porasli za.mesec dana 5cm. Nazalost od trece nedelje smo samo na dohrani,ali jako lepo napredujemo I jaka I cvrsta smo beba. Otkrili amo ruke,igramo se sa njima. Odizemo se lagano kada smo u krevetcu,a kupanje obozavamo.
Zdravo mame mi smo na rodjenu imali 3350kg, a sada sa sva meseca imamo 5500kg i veliki 57cm. Sisa na svaka dva-tri sata i lepo napreduje :-)
Moja mala od 2 mjeseca ima blago povišenu temperaturu 37,5 varira 37,3..eh sad vagala sam je prije tačno 7 dana imala je 6,120 a dns sam je vagala 6,160
Znaci dobila je samo 40grama to mi je premalo sad neznam da li je to s tom blago povišenom temperaturom jer inače dobiva po 200 grama sedmično.jel se kome tako dešavalo da napomenem prosu sedmicu je jela na 2, 3 do 4 sata a sad odjednom na 2 sata.?
Bebama je normalna temperatura do 37,8, tako da vaša beba nema
povišenu temperaturu.
Procitajte o skokivima u ishrani, u 3 meseci bebu treba naglo vise mleka pa verovatno zato trazi cesce da doji, proci ce!
moja mala od rođenja kaka svaki 3-4 dan, dal je to normalno?
Ako samo doji , sasvim normalno. Beba koja doji moze cak i 7 dana da nema stolicu.. Ali opet da bi bila mirna , posavetuj se sa pedijatrom .. Srecnoo...
molim Vas mame kako da bebinsredim nosic mnogo keci i ne moze da spava nocu, slinice su providne i sluzave tako joj se spusta u usta i gusi je..posetili smo najbolje strucnjake i nemaju resenje, davali nam sirup antibiotik i ako nema nikakvu bakteriju, uradjeni brisevi! pomozite mi sa casim iskustvima! pozz
Draga Jasmina, kupi Fizioloski u apoteku i stavi bebici u nosic par kapljica, problem ce se resiti za par minuta.. ili ce kihnuti i isterati , ili ce kad bude imala stolicu tako izadji , ako me razumes..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »