Komentari za tekst "Vaša 13. nedelja trudnoće"

Komentara
2099
Ostavite komentar
da li iko vise cita ove komentaree??😕
cao mame i buduce mame :) Radila sam dabl test, pa moram i tripl.. Uglavnom sve je okej samo je povisen free beta hCG 6.51 MoM. Uglavnom mom muzu(posto je on nosio rezultate kod mog ginekologa) rekao je doktor da ima veze sa posteljicom. i zbog toga treba da se radi taj tripl test. ja vas molim ako bilo koja zna nesto o tome da mi odgovori, jer idem po netu i gledam da je normalna vrednost oko 2.00 .. stvarno sam se uplasila :(
Hvala Bogu, tripl test je bio idealan. Sada sam u 27. nedelji. Doktor mi je rekao da je vrlo moguće da su pogrešili oni iz laboratorije. Uglavnom da je tripl test bio loš morala bih da radim amniocentezu, a pošto je moja mama radila sa svo troje dece nije mi baš bilo svejedno. Sva sreća sve je okej, rastemo i presrećni smo. Ništa se ne bojte i tražite tripl test obavezno, ne očajavajte na prvu. Mom mužu i meni su svi živci otišli. puno pozdravaaa 😚😚
Jelena,sta je bilo posle ?jesi isla na jos neka ispitivanja?ja sam isto danas nosila svoj rezultat dabl testa,sve je niski rizik ,osim tog free bhcg mi je 3,35,pa me je doktor uputio na amniocintezu,ako sam dobro napisala...ja naravno ne zelim da idem,jer sam mnogo citala odg.na dabl test jednog doktora ginekologa koji kaze da se ne obaziru na te biohemijske analize,vec samo na glavni odgovor da li postoji visoki rizik ili nizak rizik.ne znam,mnogo se gresi i sa tim testovima,i majke veoma brzo se odluce na prekid trudnoce,a ispostavi se da je zdrava beba
.taj beta hormon moze biti povisen i ako je u trudnoci visociji pritisak....ili ako nismo trudnocu izracunali pravilno ,starost ploda...ja sam samoj sebi rekla da nista ispitivati vise necu,imam 31 god,treca trudnoca,dvoje dece,zdravi su hvala Bogu...nadam se i ova beba da ce biti kako treba.
Da li ste radili tripl test? I meni je beta hCG da babl testu 5.22, ali ti testovi cesto nisu tacni. Nemoj da brines radi druge testove tripl, 4D.
pozz svimaaa...muke napokon prestale :-D ovo mi je druga trudnoca..imam curu od 14 mj... sada mi je puno lakse ,manje briga i napetosti :-)
samo se opustite,uzivajte u trudnoci i zdravo se hranite :-*
drage buduce mame dali neka od vas pije tablete protiv mucnina? 13. sam nedelja i sad mi ih je doktorka prepisala.Planira me vratit na posao i misli da ce uz tablete biti sve dobro.Inace sam u Svajcarskoj ovdje ne daju samo tako bolovanje.
Cao mame, ja sam 13-ta nedelja 🤗 Prva mi je trudnoca i osecam se sjajno 😀.. 25 avgusta sam imala kontrolu na kojoj smo uradili dabl-test, posle 7 dana su mi stigli rezultati da je sve u najboljem redu. Kada sam ostala trudna imala sam 57 kg, na drugoj kontroli kada su me merili oslabila sam kilogram, sto naravno nista nije strasno jer prva tri meseca nisam imala apetit, tek sam ga dobila tako da sam za 15 dana dobila 2kg 😂.
Zdravo mame.
I ja sam isto tako u 13-oj sedmici. Danas sam isla na kontrolu i dr je rekao da je sa bebom bas sve uredu a isto tako je predlozio ako zelim da odradim dabl test. Ja ga necu raditi. Citala sam mnogo o tome i koliko vidim uopste nije pozdan a i po mom misljenju u 80% slucajeva nalaz bude los a poslije se uspostavi da je beba potpuno zdrava.
Dabl test? Ne, hvala. Ne zelim da imam stres i brige.
Slazem se sa vama . Nisam ga ni ja radila . Zeljela sam to dijete i ako Bog da rodicu ga . Bilo kakvo dijete bolesno ili zdravo ima pravo na zivot . Nikada al nikada ne bih pomislila na abortus. Kako mi je sudjeno tako ce i biti.
moje misljenje je da jako gresis, zato sto se ne staje samo na dabl testu vec se radi vise testova. ne razumem kako majke ne misle na svoje bebe, i sta da ga ne daj Boze rodis, a on ima dauna?? osudila si ga ceo zivot na patnju i drugaciji zivot od normalne dece. Da napomenem da ja u bliskoj familiji imam slucaj dauna, i te ljude neizmerno volim. ali vidim kako se pate ceo zivot.. Majka od decka koji ima dauna nije zelela da abortira niti je bilo kome u familiji rekla da se kontrolisu! strasnooo i jako sebicno
Ja sam uradila samo Dabl test koji mi je odlican i nista drugo necu raditi s tim da u novembru punim 36 godina a termin mi je mart.
zdravo mame imam jedno pitanje posto mi je ovo prva trudnoca imam 12nedelja i 3 dana a ovden pise 13 kako mogu to popraviti hvala u napred...!
:) :)
Pa trenutno si u 13-toj nedelji... :)
Pozdrav svima, u 13.sam nedelji
trudnoce i na uz mi je otkriven miom na zidu materice velicine 3cm. Da li je neka od vas mozda imala iskustva sa miomima?

Draga Vesna ja sam uz postojeci miom koji je bio velicine 4 cm ostala u drugom stanju i iznela bebu bez ikakvih problema iako su doktori prognozirali da plod nece opstati.Beba kako je rasla sa matericom, miom je potisnula.Tako da s obzirom da si vec u 13 nedelji beba vec osvaja svojim razvojom i miom nece praviti nikakav problem.Uzivaj u trudnoci i ne opterecuj se.Srecno i svako dobro
Zdravo svima :) Juce sam usla u 4 mesec, tj. 13 nedelju. Sutra idem da radim dabl test, pa me zanimaju vasa iskustva i sta se podrazumeva pod "normalno"... Beba mi je 51 mm i NT je 1.3 . Prva mi je trudnoca, pa bi mi dobro doslo da mi napisete svoja iskustva. Unapred hvala :)
Zdravo svima :) Juce sam usla
moze neko da mi kaze koliko kosta dabl test?
U BiH 49,50 km
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »