Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
Drage mame, koje ste u devetom mjesecu, da li i vi osjecate malaksalost u nogama? Meni se desava navece kada hocu da spavam,nenormalan osjecaj malaksalosti u nogama i siri se i na ruke,potpuni gubitak energije. Kako sada osjecate bebu? Moja se samo povremeno protegne i promeskolji, pa me to nekad brine. 😘
Ja sam danas odjednom izgubila osecaj za ravnotezu... Setala sam sa muzem i umesto da drzim pravac isla sam u desno (kao kad pijanac zanosi) 🙈 toliko sam se uplasila jer levo nisam mogla ni korak. Jako cudno za objasniti... Takodje mi se bebac par puta u toku dana javi na kratko... Sve su to znaci da je ovo vrhunac i da nase telo trpi jos malo koliko je preostalo. Meni je ostalo jos 19 dana (ako nas beban ne iznenadi ranije) ☺️
Sto se tice malaksalosti, ne bih znala da odgovorim, ali beba je daleko mirnija nego u prethodnim mesecima, bas kao sto rece, povremeno se protegne i promeskolji,a recimo svaki 3.dan bude aktivnija (jedno 5-10 minuta dnevno, pa se opet smiri). Kao sto kazu, ako je sve na pregledima ok (uz, ctg, analize), ne izlazi ti zelenkast sekret, sigurno je pretpostaviti da nema razloga za brigu. Ako se ne oseti beba 24h- znas sta je ciniti.
i meni su noge i ruke pocele jako da oticu ovih dana,a jos 25 dana do termina :/
Zdravo mamice :) Sve se više bliži susret sa našim andjelima 😇 Mi smo 37+4... Termin je 21.septembar... 😊 Kad su vama termini? 😍
Jos 19 dana. Noge su mi pune vode...
Zdravo, da li je neka od vas imala u unutrasnjosti vagine kao bele mrvice ili bele tackice kako vec da nazovem. Ujutru kad imam prvi jutarnji urin , urin to sve pokupi i bude u urinu tih belih mrvica. Jako sam zabrinuta jer sam pred porodjaj 38 nedelja i ne znam koliko je to opasno. Molim za odgovor ako neko zna ili ima istu situaciju
Ukoliko je pojava "mrvica" propracena svrabom moze biti rec o gljivicama. Najbolje bi bilo da se javis doktoru da ti odradi cervikalni bris. Pred sam kraj trudnoce zene su vise izlozene infekcijama.
Zdravo djevojke,ima li neka da joj je termin 5.septembar?Danas mi je 37+3 i jos uvijek nemam nikakve simptome da se blizi porodjaj,stomak mi je i dalje visoko..Kakvo je stanje kod vas?
Meni je termin 06.09 isto jos nemam nikakve simptome,nista,caljda ce uskoro...
Meni je termin 05.09.:)Ni ja nemam neke simptome,ali bila sam kod dr 15.08. i rekla mi je da je sve u redu-da je beba lepo okrenuta,da se grlic priprema,da je posteljica odlicna...i da misli da nece biti pre termina.Osecam malo intenzivniji bol u ledjima nego pre 15-ak dana,ali nista sto bi ukazalo na kontrakcije
Samo sto napisah komentar kad mi nocas puce vodenjak:-)
Pozdrav mamice.. Zanima me da li se neka poradjala skoro u Dragisa Misovicu i sta je sve potrebno od analiza da se ponese u porodiliste?
Cao svima, usla sam u 38 nedelju na zadnjoj poseti dr. mi nije spominjala ctg i usput je otisla na odmor ne znam sta da radim sad dali da se javim u savetovaliste? jel taj Ctg obavezan? inace je trudnoca normalna i beba napredna. pozdrav svima i srecno.
Obicno se u 9.mesecu radi jednom nedeljno ctg da se prati srcani rad bebe i kontrakcije.
Cao da li neko zna da mi objasni sta znaci da je posteljica 3 stepen zrelosti? ja sam sada 37+2 i danas su na ultra zvuku rekli da je protok odlican ali da je posteljica 3 stepen zrelosti plodove vode ima dovoljno. Hvala.
nije to nista strasno... to samo znaci da je beba spremna i da se uskoro vidite :-)
dopler su i meni radili to je protok krvi kroz posteljicu tj da li beba dobija dovoljno kiseonika i hranjivih materija. meni su rekli da je protok odlican.
Meni su takodje na ctg danas rekli,da je stepen zrelosti posteljice II-III ni sama ne znam sta i kako..
Cak su me uputili i na neki dopler ..Pojma nemam o cemu se radi.
Ne bih znala detaljniji odgovor da ti dam. No,jedno znam da je III stepen zrelosti onaj kad se vrsi porodjaj. Medjutim,da je to blizu,rekli bi vam. Ne znam..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »