Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
Ja kada sam imala zelenkast iscjedak u pitanju je bila bakterija koju sam izljecila antibiotikom.
Mene moj suprug uopšte ne razume... Jos se i svadja sa mnom zbog toga Sto spavam popodne, nisu mu jasne moje promene ponasanja... Svaki dan hoce da počne svadju, stalno mi nesto prebacuje.... Ja se trudim da ga ne čujem, da se ne bih nervirala i bila pod stresom. A oboje smo zeleli dete, želimo ga i sada... STA DA RADIM????
Oni su velika deca...Verovatno se oseca zapostavljenim,kao i moj suprug😊
Neka procita neki tekst o promenama kroz koje zena prolazi u toku "drugog stanja",jer ono to zaista i jeste.
Draga Milena, eh kada bi to bilo lako on mi stalno prebacuje zbog čega ne znam njegovu i glavi to nije normalno i ako je više puta bio sa mnom u prisustvu žena koje su bile trudne i po dva-tri puta i koje su mu kazale su bukvalno pre spavale trudnoću, ali on je potpuno drugačiji od kada sam trudna nego pre niti mi pomaže u nečemu niti me razume... đak ide u kockarnici mnogo često i pritom ne ostavlja samo a verovatno vrlo dobro znaš koliko nam se raspoloženja menjaju i koliko mene to čini tužnom a kada počnem raspravu sa njim i onda sam pod stresom...
nemoj da se brines. Samo mu objasni lepo i smireno, ako te voli razumece. Objasni mu da si trudna i da svaki dan moras da spavas zato sto nosis zivot u sebi, a to je beba. i da nema potrebe da se svadja, zato sto si trudna i da hoces da se ne odmaras ne mozes.
Drage mame,zanima me vase iskustvo,pusac sam i smanjila sam na 3-4 cigarete dnevno,i trudim se da prestanem.. 11 smo nedelja sada..
I ja sam bila pusac i ostavila sam cigarete jer mi je bilo muka , imala sam micnine, ne prijaju mi, 3-4 cigarete nije opasno... samo nemoj vise od toga. Meni je doktor rekao bar upolovi od onoga koliko si pusila do sada ako ne mozes da ostavis
Pušenjem smanjujete količinu kiseonika koja dolazi do bebe. Mislite o tome, i nek vas to snaži na putu da batalite cigarete!
Bila dok nisam vidjela pozitivan test i odmah prestala,bebacu 13 mjeseci,druga beba dolazi a meni cigareta nikada nije naumpala. :)
ja sam bila pusac sve dok nisam na testu videla 2 crtice :) od tada nisam ni jednu cigaretu popusila niti mi pada na pamet. zdravlje mog deteta mi je najbitnije
I ja sam pusac, ja sam na malo preko pola pakle cigreta. Meni je ginekolog rekao da ne nije nista strašno pušiti, akojesi u granicama normale 😉
Cao svima... 11+1 sam trudna inače mi je treća trudnoca i danas sam osetila bebu da li mislite kao i ja da je rano za to?! Velika mi je razlika između dece po 6-7god pa sam iskreno zaboravila kad sam osetila u prvoj i drugoj trudnoći... Pozz svima 😘
i ja sam toliko trudna mislim da nije beba nego kontrakcije jer se sve širi i dogada se probadanje jajnika,draga Dejana jos upitaj ginekologa na kontroli:-)
Meni je ovo prva trudnoca, usla sam u 11 nedelju. Nisam imala mučnine, jedini simptomi trudnoce su bili pospanost i otekle i bolne grudi, ali od pre tri dana vise nema ni toga, grudi su se vratile u normalu, da li je to normalno?
Zdravo svima. Mene buni kako se tacno racuna koja sam nedjelja trudnoce. Da li od prvog dana zadnje menstruacije? Meni je od tada proslo 11 nedjelja i 3 dana. Tako mi je i doktor racunao. Je li to to ili treba da se izracuna tacan dan zaceca?
Termin poroda racuna se od prvog dana zadnjeg menstrualnog ciklusa. Na taj datum dodaje se sedam dana i devet meseci. Npr zadnji ciklus je poceo 20.7. + 7d = 27.07. i devet meseci kaze da je termin za porod 27.4. naredne godine

Ja mislimda se racuna od poslednjag dana menstruacije,jer je meni doktor tako izracunao,rekao je: "ako je pocela 11.06 a zavrsila 18.06 onda racunamo dan zaceca 18.06 tako da svakog 18. Ulazis u novi mesec i termin je 18.03.2017"
Od prvog dana poslednje menstruacije
da li je preporucljivo ici na more u ovoj sedmici?
More dozvoljeno, bazeni ni u ludilu. Kaze moja doktorka😉
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »