Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
drage mamice,36nedelja sam,bebac mi je celu trudnocu karlicno,glawa mu je ispod mog zeludca,a ja prilicno mrsawa,tako da je mala werowatnoca da ce se okrenuti...interesuje me dali se u tim slucajewima zakazuje carski rez ili se cekaju bolowi?bas me uxwatila trema...xwala na odgoworima
Pozdrav mame. :-) Htela sam da vas pitam da li vas boli stidna kost tokom noci kada se okrecete? Prekljuce sam dosla iz bolnice, 3 dana sam lezala imala sam jake bolove i doktor kaze da mi je curela plodova voda. Primala sam infuziju i sada slabo imam bolove. Nosim jako nisko i doktor kaze da se beba namestila za izlazak. Pijem utrogestan od pocetka trudnoce i sada sam 35+4. Hvala unapred na odgovoru. :-)
zdravo Katarina ☺👋
ja sam bol u stidnoj kosti prvi put osetila u 6.mesecu,dok hodam uzasno me je bolelo,pritom beba nije bila nisko,ali mi je trudnoca bila rizicna i prelezala sam je celu. objasnjeno mi je da tezina bebe vrsi pritisak na karlicu i da se telo priprema za porodjaj,tj da se sve to siri.
sada sam 36.nedelja i opet me ponekad boli,takodje nocu kad se okrecem. verujem da je u ovom periodu to vec normalno 😉 pozdrav
Drage moje trudnice,
Imam jedno pitanje. Trenutno sam 35+2, imam jednu gimnasticarku u stomaku koja je izuzetno aktivna. Pre dva dana smo bili na CTG-u i imali smo u proseku 180 otkucaja, kad nas prikaci imamo 200 i jace i onda padne eventualno do 165,pominju tahikardiju i aritmiju bebinog srca. Ja sam oduzeta od straha, da li neko ima slicno iskustvo?
Evo i nas u 36-oj nedelji 😊 hvala Bogu,sve je u redu bez vecih tegoba. Jedino me interesuje da li ste imale problema sa zelucem i bolovima, utrnulosti i nekakvim svrabom ispod grudnog kosa? Osjecam to odavno, ali sada vec na momente postaje jace. Dr nisam ni pitala za to,jer sve pripisujem podignutoj dijafragmi. Hvala 😘
Cao, meni se to desava poslednjih mesec dana, imam bol ispod grudnog kosa sa desne strane, nekad osetim kao da je utrnulo i tada me svrbi dosta. I ja razmisljam isto kao i ti :-) sutra idem na kontrolu, mislim da sam na polovini devetog meseca trenutno.
Cao,ja sam u 36 nedelji.. Dali ima neka trudnica problem kao moj.. Skratio mi se grlic materice,pre neki dan sam imala jake bolove da sam mislila da cu se poroditi.. Kad sam bila u bolnicu rekli su mi da sam otvorena 1 prst.. Problem je sto ziwim Nemackoj,i nemci mnogo panicu i za njih je sve normalno.. Mnogo osecam bolove to jest kicmene i u stomaku dali su to lazni bolovi??
ja sam bila pet dana u bolnici otvorena jedan prst od sedmog mjeseca......primala infuzije sad sam usla u deveti mjesec dobila sam tablete za bolove nadam se da cu uskoro svoju djevojcicu drzati u rukama.
Zdravo. Ja sam u prvoj trudnoci bila mjesec dana 3cm otvorena. Doktor, koji je univerzitetski profesor u Becu je rekao da a stavimo pred pistolj i natjeramo da kaze kad ce beba, da ce biti do 05.06. Kcerka se rodila 13.06 tri dana prije termina :-) super stvar tog polagano otvaranja, ako izgurate do 37. Sedmice ili vise, je sto porodjaj bude laksi i brzi. Kicmeni i stomacni bolovi su u ovoj fazi normalni, a vjerujte mi kad porodjaj krene ZNACETE. Ja sam se pitala kako cu znati, ali znacete jer su bolovi redovno i sa sve manjim razmakom. Sretno!
cao,ja sam u 36.nedelji i dalje koristim utrogestan i treba da ga koristim do utorka tad ulazim u 9.mjesec tako mi je dr rekao a ja se opet tjesim da mi je igurati do 37.nedelje il da bar udjem u 37. e sad imam jedno pitanje dal je neko imao blago ziganje iznad desne prepone onako bol nije ucestao zigne pa stane ja sa inace na mirovanju zbog skracenog grlica,da li ima mjesta panici il je to samo od sirenja materice?
Hvala na savetu, nadam se da cemo uspeti da izguramo jos pet dana do 38 nedelje :)) Za sada sve ide po planu :)
U 36-toj sam nedelji i danas sam bila na kontroli te sam dobila hrpu vitamina da pijem do poroda i za vrijeme dojenja i to svaki dan: Prenetal, Probiokid i Omegu 3 2×1. Da li neka od zena koristi iste jer u prvoj trudnoci nisam nista pila pred kraj trudnoce..
Prenatal pijem od 3.meseeca trudnoce i odlican je. Omega 3 sam pocela u 8.mesecu jer ne jedem ribu a citala sam da se tada najvise razvija bebin mozak a omega je odlicna za to. Tako da sve sto bebi treba je u tim vitaminima i suplementima :)
Forsiraj ga da sklopi krevetic (ili zovi nekoga da to odradi) a ugaonom neka se bavi posle. Muskarci 🤔😝.
Cini mi se da sam totalno nespremna, sad me vec hvata frka zbog stvari koje jos nemam i koje ne znam...! Moj muz kupuje ugaonu garnituru, a krevetac nam jos rastavljen!
i kod nas je isti slucaj :) samo opusteno i bez nervoze
Zdravo, danas smo ušli u 36 nedelju i do sada sam pila utrogestan(3x200mg) zbog prevremenih kontrakcija. Da li je neka mama imala slična iskustva i nakon koliko od prestanka ovog leka se porodila??:) Unapred hvala na odgovoru.
Ja sam sada 35.1 i jos uvek sam na utrogestanu i injekcijama progesterona - sledeci pregled mi je u 37.0 i sigurno cu do tada biti na istoj terapiji. Drugarici su sada u 36.0 nedelji ukinuli utrogestan i nakon 4 dana je dobila jace kontrakcije i otvorena je 1 prst. Dali su joj bensedin da joj umire kontrakcije kako bi docekala termin (38.nedelju) i za sada sve ide po planu. Ali mislim da je to sve individualno i sve zavisi od tvog tela. Mozda malo da primiris kako bi ti bebica sto vise porasla i kako bi izdrzala jos koju nedeju...
danas san usla u 36.nedelju a otvorena sam tri prsta a od jutros mi curi nesto ne znam da li je to znak da
je porodjaj blizu ili je poceo.
ja ulazim u utorak u 37nedelju i danas sam prokrvarila malo da li je to normalno
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »