Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
Cao drage mamice,
mi smo juce isli na pregled, 34+4 smo :)
Beban je tezak 2453g :)
Okrenut je glavicom na dole i za dvije sedmice idemo na ctg :)
Cesto mi oticu prsti na desnoj ruci ali to je sve, sve ostalo je ok :)

Pozz za sve iz Frankfurta ;)
Bila sam danas na Uz I Dr mi kaze da Bebica ima 1,5kg a 34 ned sam. Da li je to malo? Dr kaze da nije, a ja mislim da Jeste jer uglavnom trudnice pisu da se Im Bebice u ovoj ned press 2kg
Neka ti doktor uradi dopler ultrazvuk da proveri cirkulaciju kod bebe.Ja sam 34 nedelja dete mi ima 2 kg i doktor mi je rekao da je dete malo proverio mi protok hranjivih materija kroz pupcanu vrpcu koji je na donjoj granici.
Ako doktor kaže da je ok onda je ok, možda je samo sitnija beba a možda nije dobra računica jer dosta greše.
Cao trudnice. Ja sam sutra punih 34 nedelja. Bila sam pre 3 dana na kontroli, sve je u redu, i dr mi je rekao da se vidimo za mesec dana na redovnoj kontroli. Posle toga cu ici na taj ctg, s tim sto je meni termin 5.oktobar sto znaci da vec 5.septembra ulazim u deveti, a na kontrolu cu tek 20. Da to posle nije kasno za taj ctg, jer cu imati jos 15 dana do porodjaja po terminu?
Meni to zvuči kasno. Trebalo bi od devetog meseca svake nedelje ići, barem tako ovde gde ja idem. Ali ne znam, možda i ne mora, neka kaže neko iskusniji.
trudnice sta da radim uhvatijo me virus, slinam, kasljem, oci mi suzave, sve zivo me boli? pijem samo sumeci paracetamol plus vit C,ali.nista ne poze. Sta mislite vi sta bih mogla da popijem a da ne skodi bebi?
Zdravo trudnice, jel ima neko iskustvo sa bakterijom Enterococcus u brisu i u mokraci?! sta ste koristile kao terapiju?
Pozdrav!
Ja sam je imala, ali ne mnogo i pomogao mi je caj Josif Pancic za trudnice i decu. Pila sam ga dosta i nestalo je sve. Srecno!
Zdravi trudnice, ja sam sad 33ca nedelja ( pocetak), bili smo na pregledu i dr mi je rekla da mibse grlic skratio na 1,5 i prepisala mi utrogestan od 200mg svako vece pred spavanje... hm, ja sad ne znam dal da to koristim? kakva su vasa iskustva sa koriscenjem Utrogestana?!
ja sam ga koristila 6 meseci,on je za učvršćivanje ploda. mislim da ne možes da imas nikakvih problema
Zdravo trudnice :)
Ja sam 34. nedelja i od 3. meseca do pre mesec ipo pila sam ujutro i uvece utrogestan od 200mg po 1 tab. Sada ga pijem isto, jos plus jedan posle podne od 100mg
Iskreno utrogestan ne steti i meni licno mnogo pomaze.
Mislim da je u redu piti po propisu utrogestan.
Mnogo je od koristi :)
Obavezno koristite,da se grlic ne bi jos skratio,razmeksao,tunelizovao i na kraju otvorio.
Ja sam 34 nedelja,isti problem
cao,ja sam vec pisala o svom iskustvu sa tim skracenjem grlica i koristenjem utrogestana,tako da opusteno koristi ga samo moze da ti pomogne,ja ga koristim vec od 29. a sad sam 35. nedelja i koristicu ga do sledece nedelje tj dok udjem u deveti i tad prestajem.samo ti moj savjet da sto vise mirujes,ja sam na strogom mirovanju jer je moj grlic na 2mm tako da ti si u mnogo boljoj situaciji od mene. samo uzivaj
Drage trudnic3, da li ste imali problema sa povraćanjem kiseline? Meni se desilo prvi put danas u 34toj nedelji trudnoće, nisam ni u prvom tromesečju imala jake mučnine.
Zdravo :)
Ja sada izlazim iz 34. ned. i iskreno imala sam do pre par nedelja premucnu trudnocu.
Zeludcem i povracanjem kiseline stalno sam imala problema, pa cak i sada u 34. nedelji. to je sasvim u redu. Ja recimo imam problema jer beba bas voli zeludac da sutira :D ali ne brinite, to je normalno. Zamolite ginekologa da Vam dozvoli RUPURUT, on je mnogo koristan za te problema.
ja sam od pocetka povracala i kiselina me muci i sada u 34 tt
I ja sam u 34 nedelji i meni se u poslednje vreme desava da uvece imam strasnu gorusicu da moram da povratim, jer je neizdrzivo.
Meni se to desava povremeno ujutru (34 nedelja sam), nije to nista zabrinjavajuce. Pozz
Cao svima! Meni je danas 33 pune nedelje znaci od sutra smo u 34.nedelji ja sam vec pisala da sam na strogom mirovanju zbog skracenog grlica materice na 2mm sto znaci bukvalno nista i nadam se da cu izgurati bar do tog devetog e sad imam jedno pitanje u kojoj nedelji se tacno ulazi u deveti? Moj dr kaze da je bitno da udjem u 36. a po forumima citam tek sa 37 punih nedelja. Sto bi u mom slucaju znacilo jos mirovanja bar tog kriticnog a posle u devetom mjesecu je svejedno kad ce biti porodjaj jer cu svakako na carski rez koji je zakazan za 15. septembar da je sve bilo ok al posto sam u ovakom stanju jos od 29.nedelje i da koristim utrogestan 2*100mg vaginalno. I da li ima neko slicno iskustvo?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »