Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
Ja sam se vratila prije 3 dana. Ulazim u 12.nedelju sutra. Sve je bilo ok, doktor mi je samo naglasio
) od 11 do 5 u hladu, u vodu smijem ali posle odmah skidanje mokrog kupaceg :)
Ja sam se vratila sa mora pre dve nedelje.Lekar mi je rekao da slobodno putujem samo da se pazim Sunca,a bila sam 9.nedelja trudnoce.Uzivala sam.
zdravo mame i buduce mame, u 11 sam nedelji i trebam na godisnji... imam jake mucnine u voznji sta mi preporucujete??? hvala
mene samo interesuje da li ste sve prestale da pusite odmah ili...inace 11-a nedjelja sam i jako me interesuje vasa iskilustva 💕
Sta bre tesko. Zamisli samo da unistavas svoje dijete i trujes i prosto ih nikada vise ne uzmes. Nema tu ne mogu.
Ja nisam... A pušila sam po dve pakle pre trudnoce.. Sada sam smanjila na pola pakle... Mnogo mi je teško ostaviti cigarete
u trudnickoj knjizici imas redak gde pise pusenje(>10 cigara).tako da ti do 10 cegara na dan ne smara redovnim pusacem.ja sam na kraju 11 nedelje,bilo bi dobro ostaviti,ako hoces polako smanjuj nemoj odjednom jer taj sok pri prestanku unosenja nikotina nije dobar ni za tebe a tako ni za bebu.zapali samo kad ti se bas pusi posle ces vec smanjivati vremenom pa na kraju prestati.tako je moja sestra ostavila.
Dok sam saznala da sam trudna to jutro prije nego sam uradila test ispusila sam jednu, i nakon tog kad sma vidjela vise ne pusim a sad sam skoro 10 sedmica :)
Pozdrav. Trudna sam 7. sedmica ali u 11. sedmici mi je zakazan ultrazvuk i vadjenje polodove vode da se utvdri da li je dijete zdravo. Inace zivimo vani i rekli su samo ko zeli to moze uraditi. Molim vas za savjet. da li je neko to radio? jako me strah. i na koji nacin mogu da znam da li je beba jos zdrava a da nije ovaj nacin? 😐😑😗😕
Cula sam za to da kad ti vade plodovu vodu postoji rizik od pobacaja ali da je test 100% siguran. Postoji test koji je 99% siguran a to je da preko tvoje krvi izvade bebin dnk-a i utvrde da li je zdravo ili ne. Ja sam se odlucila za taj drugi. Sada sam 11nedelja i 5dana. Prva mi je trudnoca a uz to 3godine muz i ja pokusavali na bebi. Tako da sam se odlucila za drugi test.
Dejana, sa koliko godina si imala prvu trudnocu, i koliko imaš sada? Da li je taj test obavezan? meni svi pričaju da sam mlada i zdrava i da mi te vrste testova nisu potrebne ali mislim da ću se ipak konsultovati sa svojim ginekologom?
Ja sam proslu trudnocu amniocentezu radila u 17-oj nedelji. Radi se izmedju 16-18 nedelje. Sad sam ponovo trudna, 11 nedelja i sad cu raditi dabl test, pa cemo vidjeti da li cemo ponovo raditi amnio... Prvi put me bilo jako strah, ali sam mislila samo na bebu, da se ne uznemiri. Kasnije sam bila srecna sto sam to odradila, i necu bjezati od toga ako i ovaj put budem trebala uraditi. Nije bolno, samo strasno zvuci.
Ja sam u 10 nedelji,imam mucnine i povracala sam 4-5 puta dnevno,pomogle su mi Anti metil tablete,na biljnoj bazi.
Zdravo mame,
Usla sam u 11.nedelju i imam jedan ne tako veliki problem ali definitivno me mnogo muci.

Uvece ne mogu da zaspim. Stalno se okrecem i nikako da zaspem. I ako zaspem probudim se brzo. Uglavnom bas ucvrstim ujutru oko 5 sati a onda se moj 10mjesecni sin budi oko 7 sati.
Napominjem da se ne budim zbog mucnina niti odlaska u vc. Jednostavno ne mogu da zaspem. Da li se jos nekom ovo desava? Pomoc! :)
Isti problem u 11-+3 sam tjednu nikako ne mogu navecer da zaspem prevrcem se al nece san na oci.. Jos od 5 tjedna mucnine imam jos nisu stale skoro svaki dan povracam .Nadam se da ce jos malo..
Desava mi se isto..i samo se prevrcem..Kod mene je to sto inace spavam na stomaku citav zivot..a sada vise ne mogu zbog toga nikako da se namestim i plus grudi su mi ogromne. Sada sam 11 nedelja a to traje vec tri,cetiri nedelje. Mislim da uskoro kupujem onaj jastuk za trudnice.
Da li je normalno imati temperaturu(37-37,2), samo zbog trudnoce, a da pritom nije do prehlade?!
normalno je
Da li se u 11.nedelji moze raditi merenje vratnog nabora kod bebe? Hvala unapred na odgovoru
da tad se i radi
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »