Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3803
Ostavite komentar
srecno ti bilo 🍾❤
Srecno Majo, da sve prodje kako treba. meni je termin 17.09. za sada nista sve je ok, imam povremeno kao menstrualne bolove nisko u stomaku kazu mi da se to telo priprema za porodjaj... ja sam u panici jer mi je prva beba pa nzm sta me ceka nzm nista!! :-(
Moj djecak ce se roditi 15. 09. :-). Ako saceka kako do kraja:-) Njegova sestra se rodila 20 dana ranije pa mozda i on pozuri :-). Srecno svim mamama na porodjaju i tom periodu adaptacije na bebe. Ja sam se sa cerkom porodila prirodno i relativno brzo. Nekih 2ipo sata,a kod prvorotki to je super. I uvijek kazem da porodjaj nije nista toliko strasna stvar,bila bar meni. Neke zene bas imaju lose iskustvo a meni je bilo zaista divno. Vatno je samo da ne odete sa strahom kao da idete na strijeljanje:-).Razmisljajte kako ce te uskoro vidjeti svoju bebu i kako ce te joj sto bilje pomoci da brzo dodje na svijet. Slusajte babicu i doktora i sve ce biti ok. Samo bez panike:-)
Usla sam u 37.nedelju. Otvorena sam 1 prst a zrelost posteljice je III stepen. Doktor mi je prepisao utrogestan, mada mi nije najjasnije zasto. Jel neka od vas imala slicno iskustvo? Koliko brzo mogu da se porodim nakon sto prestanem da pijem utrogestan? Da napomenem da je trudnoca sve vreme uredna i nemam nikakvih problema.
Plasim se samo da necu moci da se otvorim kako treba zbog Utrogestana. OK mi je da beba saceka pun termin ali sigurno se ne bih otvorila 4-5 prsta za tri nedelje. Citam ovde iskustva i vidim da zene sa 4 prsta predju termin. Ispravite me ako gresim, ali zar nije najbolje onako kako priroda diktira tempo? Trebalo bi da sve ide postepeno samo od sebe...
U svakom slucaju bolje poslusati savet lekara, koliko god delovalo malo nejasno, mislim da je najispravnije.
Sa punih 37 nedelja se smatra da je beba u terminu. Ako bi se beba sada rodila, vodili bi je kao prevremeno rodjenu, zato pijete utrogestan. Ja sam usla u 38 i stavljam do kraja sledece nedelje. Kada se prestane sa upotrebom, svakog dana moze da se ocekuje bebica. To je, nadam se, tako.
Smesno je sto ti je sad dao utrogestan i da se porodis sad sa bebom bi bilo sve u redu jer je bitno da si usla u deveti mesec. :)
meni je 10. :)
U, ima nas:-) Je l se spremate polako? Ja ne mogu da docekam.Stomak mi se spustio, jos uvek sam na utrogestanu,tako da ce beba da saceka jos malo. Prvo dete sam rodila 40+1, uz epiduralnu anesteziju, koja mi nije delovala ni malo, ali bukvalno. Usivanje mi je bilo gore od porodjaja, tako da cu sada skroz prirodno, prezivi se, nije da nije nista, ali mislim da je najbolje.Pozdrav za sve mame, mozda se vidimo u Visegradskoj.
Da li je nekoj mami termin 10. septembra?
15.09
11.9 ☺️
11.9 ☺️
10. 09 :)
11.09. 😊😊😊
11.09. 😊😊😊
11.09. 😊😊😊
Drage trudnice ja sam 36 nedelja trudnoce, pre odprilike 2-3 nedelje mi se pojavio sekret, malo vise pa moram nositi dnevne uloske. Da li neko zna nesto vise o tome i da li je zabrinjavajuce? Hvala
To je sasvim normalno,ali nije na odmet uraditi vaginalni bris radi potpune sigurnosti:)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »