Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
srecna sam zbog toga :-* :-D ♠♥♣🚻
Drage mame, da li i vase bebe prespavaju celu noc? Moja za par dana puni 6 meseci, i sve je gora sto se tice spavanja nocu.Pocela je da se budi bukvalno na sat vremena, i naravno ne zna sama da nastavi.Dam joj vodu pa nastavi ili je nunam..i tako svako vece bilo da spava u krevecu ili s nama u krevetu. Postaje nepodnosljivo..Ne vidim razlog zasto se toliko cesto budi..pije mleko oko 21h i pokusavam da joj ne dam mleko do 4h ujutru..bez obzira koliko popije stalno se budi...:(
Eh, pa i ne mogu se bas pohvaliti,ali ipak bolje je!Ne budi se na svaki sat ali budi se i dalje nocu,otprilike na 3h,ali nema pravila.Sinoc je recimo u 3h zapevala za mleko,popila je prvo pola flasice vode i posto nije zaspala pocela je da place sve dok nije popila mleko, nece vise ni da se nuna. Ne dajem joj punu meru, dajem joj 120ml nocu.Probala sam da joj dajem i Novalac Nf pred spavanje,kao drzi bebu duze situ,ali i tada se budila nocu.Zubici donji su joj izasli krajem sedmog meseca, i tada je par dana pre njihovog izbijanja slinila,nos joj je bio zapusen,to joj je valjda smetalo pa je 2,3 noci bukvalno na meni spavala jer cim je spustim plakala bi,bilo je pakleno tih par noci. Tada nije imala temperaturu,ali joj je doktorka prepisala sinacilin da pije..sve u svemu budimo se i budimo :)
odoh, ovo je pisano u aprilu, a sad je avgust. 😊 jel se promenilo sta???
Znam kako je, pravo iscrpljujuce 😣, ja sam dojila moju curicu do 4 , 5 meseca i ona je sisala bas cesto, sve sam mislila neka jos malo, procice, procice, trudila sam se i na kraju sam morala prestati jer sam bila totalno iscrpljena, nosila je po stanu, nuskala, palila aspirator da zaspi.. nisam imala vise snage i odlucim da pocnem sa flasicom , (aptamilom), prvo nije prihvatila, svasta sam probavala i bilo je do toga da sam morala naci pravi sisak za flasicu , koji ona prihvati , na srecu pocela je sa flasicom i automatski sam prestala dojiti, nedostajala joj je sika a i meni da je dojim, to je nesto posebno, ali NIJE BILA SITA SA MOJIM MLEKOM , i to je bio razlog njene neispavanosti, sada mnogo bolje spava hvala Bogu, sastavi 5, 6, 7 sati ..ali, osetljiva je dosta, mora biti totalna tisina , samo njena muzikica.. ima i do toga da je navika, oni svi vole na ruke i nuskanje 😄, znam kako ti je 😕,. Mozda su tvojoj bebi zubici poceli pa je nervoznija , ili nije sita. moja ima u poslednje vreme temperaturu svaki dan i nervoznija je, nema veliku ali nadam se da su zubici, danas cemo kod doktora. Nadam se da cu nesto pomoci. 💪 pozdrav!
Probaj sa malo kamilice da joj das na flasicu
Imam i ja isti problem ... Al moja doji i samo je moze smiriti kad stavi siku u usta ... Najgore sto ona par sekundi doji i nastavi spavati... I tako svaki sat... Ako joj nedam to je vriska i onda se razbudi... Sve je to bas iscrpljujuce...
Ovi saveti za odmor verovatno nisu upotrebljivi kad image blizance.. :)
Znam da je davno napisan komentar, ali ja vam se izvinjavam, htela sam dati plus, ali sam slucajno minus. Pozdrav veliki!
U istoj smo situaciji..😪😪😪😪
cao mame ja sam mojoj bebi vec dala mleko moja kravica i pre nedelji dana sam pocela sve pomalo da joj dajem da jede..
koliko beba ima meseci?

Da li ima neko resenje za nesanicu? Koliko mi se spava toliko ne mogu da zaspim kad legnem u krevet o taman kad zaspim bebac se budi. Inace, jos malo pa necemo uopste da spavamo.
Iako je pitanje iz februara, mozda ce odgovor nekome pomoci.
Isti slucaj je bio i kod mene, a onda sam pocela da spavam u drugoj prostoriji, a beba i muz bi spavali u spavacoj. I tako par jutara prvo po sat dva, a onda i par noci dok se nisam opustila. Posle sam se vratila u spavacu sobu.
Mislim da je razlog nesanici sto smo postale "izbazdarene" na bebin i najtisi zvuk i da nas to drzi budnim i napetim. Treba samo par dana da bi izasle iz tog "transa" i onda je lakse, pa kad opet dodjemo u to stanje, a onda opet "beg" iz spavace. Ostavite ih sa tatama, njima ne smeta kad se bebe komesaju i stenju u snu, i odskrinite vrata da cujete ako se rasplacu 😀
Pozdrav mame! :-) ima li neka mama da je dala kravlje mleko svojoj bebi? Da li cete cekati godinu dana,da bi ste dali??? Nama je pedijatar rekao da sa 7 meseci sme jogurt i punomsnu pavlaku... Za koji dan imamo punih 6 i preko 7 kg :-) ♥
Ja svojoj bebi dajem i kravlje mleko i aptamil pije, jede kasice, plazmu, ima 6 meseci i lepo napreduje🙂
Po meni je jos uvek prerano za kravlje mleko, najcesci uzrok alergija je kravlje mleko, trebala bi jos pricekati
pozdrav svim mamama i bebama...mi imamo 5 meseci i dve nedelje i imamo 9,5 kg :) i dalje sisamo samo i jednom dnevno ima obrok u vidu kasice (brokoli spanac krompir pirinac breskva kajsija jabuka itd itd) i lepo je prihvatio...dal treba da uvedem jos jedan ne mlecni obrok ili jos uvek nema potrebe za tim?
Moj bebac puni 6 meseci za 7 dana. Ima 2 nemlecna obroka. U 2 mu dajem povrce sa mesom, a kasnije predvece zitarice sa vocem.
Moja cura za par dana puni 6m, ima 6800. Iskljucivo je dojena do danas, pocele smo sa pirincanim pahuljicama i to onim instant. Pravila sam ih sa AD. Meni izmuzanje nikako ne ide a moj pedijatar kaze da mogu i ovako i da nije problem ali da posle svakog obroka ponudim siku. Planiram da se na zitaricama zadrzim 10 dana pa onda uvedem povrce na 4 dana i ubrzo i meso al prvo u vidu supice u kojoj se kuvala piletina npr. Nova preporuka je gluten u 6 mesecu pa me zanima kako ste ga vi uvele? kroz koju hranu i u kojoj kolicini? Da li neka od vas moze napisati svoj plan uvodjenja i kombinovanja? Smatram da je sa 6 meseci idealno poceti ali mi se sad cini da ipak imam par nedoumica. Da li mlecno-zitni obrok ostaje kao vecera svakog dana uporedo sa uvodjenjem povrca? Da to nije previse?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »