Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Kojim adaptiranim mlekom hranite vase bebice sto imaju 6-7-8kg na dva meseca? Moja je rodjena sa 4kg pa je sa 2 meseca imala 5.150... Meni doktorica rekla da ako kaci nad 1200gr mesecno je lose za dete jer je sklonije gojaznosti i bolesti kad odraste... Ona je prvog kacila samo 500gr, a u drugi 770. Iskljucivo je na aptamilu. Inace lepo kaki i piski, smeje se i bas je pricalica velika, uvece spava lepo i mnogo retko zaplace
Svaka beba se drugacija razvija. Neke u pocetku brze napreduju,a kasnije slabije. Mi smo dobili posle 40 dana 1800kg,ali smo porasli 5 cm sto je srazmerno sa kilazom. Nismo gojazni,dugacak je malisan,cak nema jedan jedini prevoj. Svaka je beba za sebe sto se napredovanja tice.
U pravu si... Neke majke kad god beba zaplace, daju flasicu i bebe se goje i budu naduvene... uglavnom od adaptiranog mleka Aptamil jer ima vise secera nego druga adaptirana mleka... Normalno je da se beba od 2 meseca goji 20gr dnevno... Imam slucaj gde beba od 8 mes ima 13kg. jel to normalno? Moja beba ima dva ipo meseca i 5kg.
Moja beba takodje ima dva meseca i devet dana, hranim je Aptamilom 120 ml na tri sata, isti slucaj bas kao i kod tebe, prvih mesec dana mi je napredovala 1.150 kg, a sad kada smo isli na redovnu kontrolu posto je napunila dva meseca napredovala je 650 gr, a inace desavalo nam se da tri dana za redom uvece povraca u mlazu, mislim da je tako malo napredovala ( posto tako tvrdi doktorka da je malo 650 gr obzirom da je na Aptamilu) zato sto mi spava nocu od 21.00 do 4,5 ujutru
Zdravo Mame, mene interesuje koliko ml vestackog mleka dajete vasim bebama sa 2 meseca i dve nedelje? Moja mala je rodjena sa tacno 4kg na 2 meseca je imala 5.200, kako vise citam tako me vise strah da ne napreduje lepo, jer vecina je pisala da im bebe imaju po 6-7kg... Kojim adaptiranom mlekom hranite vase malisane? Ja joj dajem aptimil. Poceli smo sa hipp combiotik al presli na aptimil za da napreduje bolje al opet isto. Inace je ortoped reko da ima motoriku ko 5-6 mjesecna beba i da je super, sama drzi glavicu, mn je ziva - kloca mase sa rukicama. Uvece lepo spava od 22-23 do 5-6. Nismo imali grceve, kaki 1-2 puta na dan retko kad dan. Jedino je dva puta bljucnula i niz nos i nestalo joj vazduha pa sam morala da je pocupam da zaplace i dodje do vazduha i odma sa pumpicom izvukla ostatak, bilo je strasno i zato me uvek strah da je ne prejedem. Vodim je kod pricatnog pedijatra koji kao jedan od 3 najboljih u Makedoniji i ona ne da beba kaci kilazu vecu od 1000-1200gr mesecno, kaze da gojazne bebe ne odrastaju i zdravu decu. Potpuno sam zbunjena... Jel mozda treba da promenim vestacko mleko da bi malo vise napredovala?
Zdravo mamice i bebice, imam dva pitanja:
koliko vase bebice kake na dan?
Moj arsen kaki nekad jednom, nekad dva puta na dan... ja se bojim da je to malo. Jede samo AD, jer nisam imala mlijeko.
Drugo pitanje: koliko su vase bebice napredovale izmedju kontrole sa mjesec i kontrole sa dva mjeseca.
Arsen je dobio 1540 grama, meni se to cini puno, sada ima vec 6400grama.
Zivimo u Americi i ovdje doktori nemaju bas jasne stavove o tezini bebe, imam osjecaj da koliko god napreduje, oni kazu da je to u redu.
Cao, kao mama dvoje - sina koji je bio na AD od pocetka i cerki
ce koja sada ima 2mi 2nedelje i koja samo sisa - kazem da je sasvim je ok da kaki 2 -3 puta dnevno jer je na adapturanom mleku, ne opterecuj se. takodje bebe na AD imaju duzi razmak izmedju klope, i to je normalno. Nocu ga ne budi, neka se pribudi sam za klopu, sada je vec veliki. sto se tice doze koju mu spremas, drzi se okvira iz
tabele preporucenih doza koja ti se nalazi na pakovanju formule. Sto se tice tezine, vazno je da dobija, ne opterecuj se sa tempom. pozdtav veliki!



To je sasvim normalno. Moj bebac je izasao iz bolnice sa 3420 kg a na prvoj kontroli je imao 4900 kg. Za sad samo sisa. A na drugu bi trebali sledece nedelje.
Moja Nena je dobila 3800 za dva meseca, porastao je deset cm. Rodjen je sa 3400, a tata mu je visok 2m normalno je za njega da tako napreduje. Ja bebu isključivo dojim i to na zahtev, pedijatar je prezadovoljan , beba je jaka i zdrava. Ne brini ništa! Bebe jedu koliko im organizam traži, gojaznost se ne stiče sada, kada beba ima salo i mrko salo to je dobro kako za termoregulaciju tako i za ostalo. Bebi u ovom periodu treba puno hranljivih sastojala pogotovo masti,tj. Masnih kiselina jer joj mozak ubrzano raste
.
Hvala mnogo na odgovoru... ovdje mi se cini da bi pedijatri rekli da je sve normalno i da beba dobije 300 grama i 3000 grama... nekako me strah kad vidim djecu kakva su...
70% su jako debela.
Draga Majo, moj Ognjen isto ima stolicu nekada jednom, nekada dva puta dnevno. U tim periodu on je dobio 1680grama, s tim sto ga dojim i dohranjujem jer nemam dovoljno mleka. Meni je pedijatar rekao da nastavim ovako i da je to normalno, zato sto ce kasnije sve sporije dobijati na tezini.
Moja beba ima vec 10 dana proliv (jednom ili dva puta na dan), isli smo dr i dala nam je neke kapi ali nista mu ne pomazu, evo vec dva dana place i ne mogu da ga smirim i non stop bljucka, a inace je bila mirna beba. A nije ni imao neke jake grceve, mozda su poceli jaci. Da li neko ima isto iskustvo? Hvala unapred.
Kako znate da je proliv posto moja beba jos uvek tecno kaki i cesto,4,5 puta na dan?
Postovana proverite da li je beba postala netolerantna na laktozu...
Ljudi, ja čim spustim dete u krevetac ono se budi. Ne znam kako da ga odviknem od ruku, ne mogu više ni da ga nosim, niti mi daje mira, sve vreme mi je u naručju. Jel ima neko ovakvo iskustvo i da je odvikao svoje dete od ovakve navike?
Ja sam imala isti problem. u apoteci imaju kapi italijanske firme koje se zovu DOLCE NANNA, na biljnoj bazi bez hemije. Cvjet lipe, melise i kamilice, veoma ukusne kao med. 4 do 5 kapi pred spavanje i rijesi se problem budjenja zbog grcica.
Preziveces😀
isto
Čoveče..moja beba rodjena sa 3750, sad ima oko 4900..a vi pišete o 6kg...covece..
Uh to je bas puno, predispozicija za gojazno dete :/
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »