Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Mi kuvamo govedinu,junetinu,zabatak i belo meso. Od povrca sve ruckamo. Palentu sa jogurtom obozava a zumance tri puta nedeljno kuvano. Pozdrav.
Mi smo danas napunili 7 meseci...jedemo svasta i voće i povrće i meso... ali samo ono sto mu ja skuvam...kupljene kasice ne želi ni da pogleda...ja sam nabavila blender i kuvalo na paru ujedno pa je jako jednostavno i brzo...uvece jedemo griz ili plazmu ali takodje pod uslovom da je u prahu da se pomeša sa vodom...one u teglici nisu dobre za njega...iako je prvih dva meseca odlično jeo to kupljeno sada nikako...
Drage mame moj sin ima punih 7 meseci sedi sam,lepo napreduje polako je poceo i dubak da koristi..Ali nam je spavanje KATASTROFA!!! preko dana ako bude dva puta po 25 min nocu se budi dva do 4 puta ovo je postalo vise neizdrzivo a zato sto ne spava jako nervozi nece da saradjuje oci su mu stalno umorne sta da radim?
Isti slucaj i kod nas...neizdrzljivo je postalo.ja se sve nadam da je samo neka faza u pitanju.☺
Za koji dan punimo 7 meseci,imamo jedan obrok oko 12.rucak.povrce ili povrce sa mesom.i kasnije u toku dana po neku vocku.pa bih sad uvela jos jedan nemlecni obrok.zanima me sta ste vi uveli da li prvo dorucak ili veceru?
pedijatar je reka da je to super za nju i da ona tako moze jer je dosta razvijenija za svoju dob..a i rodila se jako velika.. tak da..
al to je sve do bebe... nisu sve bebe iate i nece sve bebe jednako prihvatit sve namirnice...moja je odma sve prihvatila zato i ima takav meni..
meni je nekako mnogo to sve za sedam meseci.previse obroka cini mi se...mozda i gresim...
moja isto za koji dan puni 7 miseci.. ja joj za dorucak u 9 h dam bocu (ad s keksolinom), u podne jede vocnu kasicu, u 3 povrce s mesom ili samo povrce, u 6 nestle "puding" od keksa ili grisa (ili od cokolade i jogurt od borovnice) i uvecer u 9 opet boca kao u ujutro..
Cao, mame 😊 Moja Mila je danas napunila 7 meseci. Skoro dva meseca koristimo dubak, jer je jako napredna i cvrsta devojcica, sa dva meseca je htela da sedi, sa 4,5 da hoda, sada uveliko sedi sama, podize se na noge, puzi, trazi da se vodi da hoda...Sa 4 meseca je pocela da jede slane kasice, oko 5-og smo uveli i slatke, sada vec jede sve, ali jos uvek sisa! 😊 Imamo dva zubica dole, krenule su jedinice i gore, pa je malo nervozna zbog toga. Nocu se budi 2-3 puta da bi sisala, vise se mazi i spava na sisi nego sto jede, ne znam kako to da promenim!? Za 7 meseci je samo jednom ili dva puta prespavala noc. Cuclu nece od rodjenja, kao i flasicu... Sokovima nije nesto odusevljena, jedino vodu pije... Ima 9kg i 71cm
Koji pedijatar Vam je preporucio dubak? To je zabranjeno i jako stetno za djete. Zabranjeno je djecu voditi za rukice. Da ne ispadnem bezobrazna, djete od 4, 5 mj ne moze nesto zeljeti. Svjesno stetite zdravlju djeteta. Krenite citati pedijatrijske knjige i posavjetujte se s lijecnikom koji Vam
vodi djete
Draga Sanja i moj Jovan je 01.08. napunio 7 meseci. :) Ni mi jos uvek nismo izbacili nocne obroke (isto se budi 2-3 puta, s tim sto beban najcesce sisa, ne dangubi. :) ). Ja se "tesim" pricama da se "svasta desava" kada zubici nicu pa racunam da je to razlog ne spavanju nocu. :/ Kazu da se i neke ustaljene stvari kod bebe menjaju, tj. vracaju na neki prethodni stadijum, kada zubi izlaze. Citala sam neki tekst sa savetom: "dete se iz navike nocu budi pa ga pustite da place, prestace". To bas ne mogu i necu. U nekom momentu ce kliknuti i njima da prespavaju citavu noc. :)
imam jedno pitanje,moj sin je usao u 8 mesec,poceo je da puze polako,zanima me vase misljenje o dupku,sada savetuju da nije zdravo,sta vi mislite o tome i kakva su uskustva,hvala
unapred

Sladana, mozda nije do dubka, moja sestricina koja sada ima 8 i po godina i dan danas ima naviku da hoda na prstima a dubak ni na slici nije videla. Prosto dete tako hoce da hoda. Malo manje sad kad je velika, mada se desi. Sto kazete vi, kad je opomenemo.ona se spusti na celo stopalo. Zdrava je i prava, nista joj ne fali, jednostavno hoce dete na prste
Moj savet je:ne dubak nego ogradica!!! U ogradici je sigurno dete, mozete da
uradite kucne poslove, a dete samo uvezbava i ustajanje i sedenje sto je i najbolje za njih!
Svi smo mi odrasli u dupku i hvala Bogu ne hodamo na prstima. Prvo nisam htela ni ja, pa su mi to rekli. Moj sinčic puzi od šestog meseca i hoce svuda da ide po stanu a imam samo laminat i plocice, nigde tepih, samo gde njega ostavljam imam puzzle od stiropora. Ali on ode sa njih brzo i sada smo kupili dubak. Plasim se da ne navuce neku upalu pluća jer znate da je sad pod leden. A sada mogu i ja da odradim dosta kucnih poslova.
Nikako!! Ja imam jako lose iskustvo sa dubkom. Moja sin sada je 3 godine star, kada hoda izdize se na prstice, nema doktora i ustanove koje nismo obisli. Sve je normalno samo jednostavno u fazi kada je trebao da stekne taj osecaj celog stopala on je jurio u dubku. Sad se samo mogu da nadam da ce vremenom spustiti nogice kako bude stariji. Ali jako se kajem zbog dupka. Bilo je korisno da obavim kucne poslove, a i on je obozavao. Bio je i malo krupnija i jaca beba, tesko je bilo nosati ga celi dan, a plakao je cim se spusti u lezeci polozaj. Ima je jaku zelju da hoda i krece se i dok jos nije bio sposoban za to, pa je dubak bio idealno resenje. Sada, kada ga upozorim on hoda normalno al posle minut on se zanese i opet podigne na prstice. Sad imam drugo dete i nece uci u dubak, pa ne prohodao ni do 2 godine! Treba se truditi i pustiti decu sama da ustanu i podignu se kada se osete spremni. Nadam se da cu nekom pomoci i spreciti da naprave istu gresku. Pozdrav!
Draga Andrijana, moja Mila ima 7 meseci, sa 5 i po sam je stavila u dubak, odmah je krenula i bila je presrecna jer se kretala gde je htela... Naravno ne preterujem vremenski, oko 10-15 min seta i vadim je.
Cao mamice, mi imamo 7 mesecim beba je rodjena u 32+1 sa 2 300g i 46 cm. Pre dve nedelje je imao 9 700g i 72 cm. Jos uvek se sedi, na stomacicu voli da se igra, pokusava kao nesto da puzi :) po malo je lenja bubica... da li neka mama koja ima iskustva sa prevremeno rodjenom bebom moze da mi kaze vezano za sedenje kada kako, posto koliko sam primetila pedijatri imaju podeljeno i razlicito misljenje vezano za mnogo toga...od sedenja do ishrane... hvala :)
Moja starija devojcica je rodjena pre vremena, isto je bila teska 2300 (sada ima 4,5 godine, izgleda kao da ima 7), brzo je napredovala iako ja nisam imala mleka, porasla je na formuli. Sto se sedenja tice, posavetuj se sa decijim hirurgom, on ce te najbolje uputiti sta da radis. Bar sam ja tako, mozda druge mame imaju pametniji savet.
Mame kupila bi stolicu za hranjenje.Pa me zanima kako da odaberem pravu.Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »