Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
joj ne bih ni ja mogla da ga pustim da place. :( nazalost nemam savet,mislim da je to najvise do temperamenta bebe.moj bebac nije bas maza i vise voli da spava sam (spava u drugoj sobi).ja sam samo na rukama htela da spavam i ni dan danas ne volim da spavam sama.
drage mame, moja beba ima 4 meseca i uvodim joj kašice. Imam par pitanja za vas vec iskusne: 1. u kom polozaju je beba kad joj dajete kašu (tj. u čemu "sedi")? 2. kad bebi dajete povrćnu kašu, pre davanja mleka ili posle? hvala unapred!
Ja bebu hranim u ljulji koji ima i dignem je tako da bude u poluuspravnom položaju, počela sam joj davati kasice sa 4,5 mjeseca i hoće sve da jede sto sam joj ponudila
ja bebu hranim u kolicima.jos mu nisam uvela pravi obrok ali mu dajem da proba razno voce i povrce da se polako navikava.isto se mrsti ali jede i trazi jos.moguce da tvoj bebac jos nije uvezbao gutanje pa zato nece da jede.mom je trebalo sigurno 10-15 pokusaja da nauci da guta.ponudi svaki dan pa ce polako da se navikne.
hvala :-) Moja beba za sada pljuje i mrsti se na sve sto dajem kašikom pa sam u dilemi
Draga Ksenija,mog sina hranim u lezaljci-ljuljalici pri cemu je podesim na visi polusedeci polozaj.Vezem bebca i tako ga fiksiram da ne klizi na dole.Pokazalo se kao prakticno.Povrce je bar kod nas obrok za sebe,tj zamenjuje jedan podoj.Nekada pojede vise kasice,nekada manje,u sustini je lepo prihvatio.Kasnije sisa cim ogladni.Pozdrav!
drage mame moj mali ne spava po danu uopce po 5-10minuta sad ce 5mjeseci ovo mi je prva beba pa neznam jel to normalno ?kako je kod vas ?😴
I meni je prva beba isto tako je spavala samo po 10 min ali ja sam uporna bila i uvijek oko 12 sam išla snjom u krevet da je uspavam tako da se je navikla i počela duže da spava oko sat,sat i po i poslije oko 4,pola 5 opet jedno pola sata a nekad i sat, mislim da moras pratiti dobro bebu i čim vidiš da je malo počeo da trlja okice odmah ga uspavljivati jer ako ne zaspe na vrijeme onda bude previše umoran i bas zbog toga nw može zaspati kasnije bude nervozan i budi se,tako je bilo sa mojom bebom pa nadam se da sam pomogla znaci samo upornost i beba ce naviknuti(no naravno sve su bebe drugačije al probajte par dana u isto, znaci ujutro kad ustane nakon tri sata )
Moja beba isto po danu nikako,po 10-tak min maxim 2-3 puta dnevno...ali barem noc odspava u komadu po 7-9 sati
Pozdrav svim mamama.
Mi smo tek napunili 5meseci. Jos uvek samo sikimo i super napredujemo. Imamo bas ritam i sto se jela tice i sto se tice spavanja preko dana. Ali zato vec 4-5 noci imamo problem. Uvece mi zaspi oko 9 i probudi se oko 11-12. Tad siki i kad se najede ne ispusta siku nego nastavi da je dudla. Ja kad pokusam da mu umesto sike dam dudu,koju inace preko dana hoce,on place. I tako on onda celu noc provede na siki. Ponekad je ispljune,kad mu se umori vilica,ali se posle ponovo sam "konektuje" :). Ne znam da li neka od vas ima takav problem. Kako da "resim" to? Kako da ga odviknem od dudlanja sike?
Mislim da nocu samo hoce kontakt a ne pravo hranjenje. Bar jebtakav slucaj bio sa mojima nekad i danas sa najmladjim. Samo da je dodirnu i koma, a kad izvuces iz usta oni krenu za njom zatvorenih ociju. Moji su samo sisali do sestog i nisu bili gladni. Sa kasicama smo krenuli u sestom ali jednom dnevno i to vise.informativno da kazem tek u sedmom konkretno.
ja mislim da bebi vise nije dovoljno samo mleko i da treba da pocnete sa ceralijama , pirincanim, pirincano kukuruznim nama je uvodjenje kaaice resilo raj problem..
Ja mislim da njega nesto muci i da je to trenutno,tipa zubici ili slicno...Imali smo i mi takve periode ali prodje i moja beba ima pet meseci,i stalno nesto novo ali i kratkog veka.Mislim da je u nama problem sto se mi stalno bojimo da ih ne naviknemo na nesto,ali oni sami prevazilaze sve faze i sve to bude kako treba.
Kada vec pričaju o voznji automobilom...moja beba jako ne voli da sedi u autosedistu, skoro svaki put vristi, uglavnom sedim pored nje pokusavam da je zabavim dajem joj cuclu ali uvek place,pa je na kraju uzmem u naručje ali ni tu ne prestaje odmah da place. Problem je kada treba sama da vozim, u tom slucaju mora biti vezana nazad po cenu vristanja. Da li je neko uspešno rešio slican problem?takodje ne voli ni kolica...
Nasa beba isto nece u sediste, ljuljalice nikako ni kao mala, hoce da izadje... Kupili smo one zvecke sto vise pa joj malo zaokupe paznju ali nista preterano... Nece u sediste i kraj...
I nasa beba isto- tako da je setam u marami a voznja kolima je uglavnom plakanje osim kad uspem da je zabavim sa gomilom igracaka,pevanjem,golicanjem...ali ako duze idemo uglavnom moram da je uzmem u narucje da se smiri...ako neko ima neki savet super bi bilo :)
Da li ima neka mama cija beba se jos ne smeje glasno :-(? Moja se smeje ali ne tako cesto, tek tek ponekad zna da pusti glas onako, inace se smeje ali smeskom, a ja jedva cekam da je cujem
Moja se smeje non-stop, svima, samo meni glasno...,
Pozdrav! Moja beba ima 5 mjeseci i skoro je počeo sa se smije naglas ali bas rijetko i bas ga je tesko tako zasmijati :-/ a i ja sam nestrpljiva :-D
Pozdrav svim mamama :) ...mi smo super i smejemo se,prichamo a i volimo da se mazimo, imamo punih 5 meseci i par dana...16 idemo na kontrolu da vidimo koliko smo napredovali inache na proshloj kontroli sa njenih nepunih 4 meseca imali smo 67cm i 7,550kg ...e sad mi smo imali mali problem sa njom od 3 meseca jer je htela da sedi i dizala se sa ravne podloge te smo je suprug i ja vracali (ja sam se lichno plashila zbog kukova i kichme pa smo chekali da napuni 4 jer nam je tada bila kontrola) kad smo je odveli kod doktora i rekli on nas je pogledao ko idiote i nasmejao se pa je uzeo bebu i postavio je da sedne ona nije htela da se vreti u lezeci polozaj..na shta nam je rekao ,, bozee pa dajte joj da sedi ako bash toliko zeli ,kukovi su joj odlichni,, i ona vec samostalno sedi mada sam ja non stop oko nje plashim se da nepadne mala je... i dobro to smo proshli da bi ona sada kad god je stavim na ledja ona se okrene na stomak uspravi trup od tla i osloni se na ispruzene ruke , odskochi i podvuche noge ko zabica ka stomaku i pokusha da se pokrene tj. da puzi ...ja je vracam ne znam shta da radim, da li je to normalno u tom uzrastu, ona je josh mala nema snage da puze ,ali je bash uporma i posle dugog pokushavanja krene da plache, hvata se za ogradicu kreveca pokushavajuci da se uspravi , pa stenje i gundja , juche je udarila glavicu o ogradicu dok se prevrtala u krevecu, bash je zivahna, nema shta nisam stavila u krevetac da se ne bi povredila...ako imate neki savet bila bih veoma zahvalna :) kako se postaviti i shta raditi..hvalaa punooo
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »