Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Zdravo svima,

Da li je neko imao iskustva sa heliko bakterijom pre trudnoce?
Ja sam je imala i pila sam pre trudnoce i antibiotike i ulje divljeg origana ali sad sam sve to prestala i uzasno mi se vraca vazduh iz zeluca kao da podrigujem po 30x dnevno.
To nije klasicno podrigivanje kao posle gaziranog vec se samo vraca vazduh.
Da li imate neki savet posto sam trudna 9 nedelja i ne smem niata od lekova da pijem???
Pozz buduce mame! Jucerasnji pregled je bio stresan, doktor je ustanovio da mi je grlic grlic meksi i kraci od 2cm i prepisao Utrogestan 2×1 na dan. Imala sam ostre bolove i probadanja, braon iscedak ali bez krvarenja. Preporucio je mirovanje. Sve testove radim 03.10 i molim se bogu da sve bude ok! Beba je ok 2,16cm vitalna ima normalnu srcanu radnju :) osecaj videti pokrete i srcani ritam je fenomenalan. Pitanje je koliko moram da bidem oprezna i sta smem da radim a sta ne?
Meni prikazuje 9ti,ali ja sam 8 tj.. stalno umorna i pospana,niskog tlaka,problemi s stitnjačom..kontrola 15.9 i jedva cekam!
Pozdrav svim mamama,i ja sam u 9. nedelji. Prva trudnoca doktor mi je prepisao utrogestan i folnak.. Nemam mucnine niti sam imala. Jedino imam blage bolove u stomaku kao menstrualne i grudi me uzasno bole... Za sada uzivamo u trudnoci :-)
Imamo iste simptome i terapiju.😃 Srecno!
pozdrav svima,8+3 sam ,juce sam saznala da imam problem sa stitnom zlezdom ,vrednost je 4.43 , dobila sam terapiju , dali je neko od vas imao iskustva sa ovim problemom ?




























vidim da si pisala jos pre mesec i po ali nema veze ja ipak da ti napisem. ja imam problem sa stitnom vec 4 god, kod mene je dozivotno stanje... nije nista strasno kad je tsh pod kontrolom.. za trudnocu je bitno da ti bude ispod 2.5.. meni su recimo u prvoj trudnoci odrzavali oko 1 skoro celu trudnocu... sad sam opet trudna i u trenutku kad sam radila betu da utvrdim trudnocu tsh mi je bio 15 :-( moja krivica jer nisam 7-8meseci pila terapiju sigurno :-) ali brzo mi se spustio za mesec dana mi je pao na2.26... ako ranije nisi imala problema sa stitnom mozda ce malo da se pomuce da ti odrede terapiju dok ubodu koja doza. sve u svemu ako je pod kobtrolom nikakvih problema neces imati ni ti ni beba.. pozz
Pozdrav svima! Ja sam 8+2 i povremeno imam bolove u dnu stomaka i sekret tamnije zut. Je li neka od vas imala takav problem?
Pozdrav svima! Evo da se i ja pridruzim grupi i podijelim svoje dosadasnje iskustvo. Imam 32 godine i ovo mi je prva trudnoca,usla sam u 9.nedjelju. Prije 20-ak dana potvrdjena mi je trudnoca. Iskreno,sok je bila sama spoznaja da sam trudna obzirom da smo poslije dugogodisnjeg pokusavanja odlucili da radimo VTO u 9.mjesecu,ali hvala dragom Bogu desilo se prirodnim putem. Medjutim,jos veci sok je uslijedio kada smo saznali da su jednojajcani blizanci. Od redovnih lijekova koristim za stitnu Letrox,a dr mi je prepisao Duphaston 2×1 i Folacin. Radila sam i nalaz za trombofiliju i postoji visok rizik za istu,tako da sam po preporuci hematologa pocela da koristim Fragmin injekcije 2×1 i to mi bas onako tesko pada,jer inace se bojim samog vadjenja krvi....a ovako moram da se bodem dva puta dnevno....mada,sta se mora mora se sve za moje bebice. Mnogo srece svima!
Pozdrav Marija.
Mnogo mi je drago zbog tvojih jednojajcanih :) malo nas je,al' ima nas ;) Mene su mucnine bas izmucile,mjesec dana sam samo plazmu jela,nista drugo...smrsala 6kg,jos uvijek nisam vratila svoju kilazu.
Sada sam u 15.nedjelji,mucnina vise nema,bebice hvala Bogu rastu i ubrzo idemo na kontrolicu.
Srecnooooo
cestitam ti buduca mama :) I ja ulazim u 9. nedelju i nosim jednojajcane blizance. Mene bas muce mucnine ali mi je dr. prepisao neki lek na bazi djumbira i cini mi se da deluje. Koliko su ti velike bebice? :)
53 kg
Cao svima, u 9oj sam nedelji po doktorovom racunanju,posto otprilike znam kad sam zatrudnela po mom sam 8+3. Pisem zato sto mi je zakazao dabl test cim udjem u 12tu nedelju iako tad po mom racunanju nisam u 12oj. Da li moze da utice na rezultate i koliko mogu da budu precizni ako se radi recimo 4-5 dana pre 12te nedelje? Hvala
Caoo buduce mame:-)
preporucujem vam aplikaciju
"pregapp" uz tu aplikaciju mozete videti bebu u 3D mozete je oktetati gledati sta sve radi u stomaku. gledate od 1nedelje pa do 40nedelje. Ta aplikacija je stvarno jako super i jako mi pomaze nadam se da ce i vama:-)
Gdje mogu to skinuti i kako se koristi
cao buduce mame!
sinoc nisam mogla da spavam javljale su mi se jako velike mucnine danas sam isla kod doktora i sve je super.
morala sam da uradim neki test na hormone i negativan je sto je super.
preporucujem svim trudnicama da urade taj test :-)
Cao...ja sam 9+1nedelja trudnoce,imam nenormalne mucnine,povracanje i nista nemogu da jedem,smetaju mi uzasno mirisi,inace pijem utrogestan 3x 100mg,zanima me imam ustima odvratan ukus metala,pogotovo posle jela,da li je to jos nekome tako i sta vi radite i kako ublazavate mucnine
Zdravo draga,
Iste simptome imam i ja. Uzadan osecaj u ustima kao metal posle jela ali vise posle slatkog.Obavezno perem zube i jezik ocistim posle obroka i to mi pomaze kod ruznog osecaja u ustima. Sto se tice mucnine bise mi je kao bol u zelucu kao da je prazan danima i onda bilo sta stavim usta pa mi bude lakse. Bolje mi je cini mi se kad mi zeludac radi nego kad je prazan.Samo oprezno zbog gojenja.

Cao Daco, i ja sam imala nemormalne mucnine po ceo dan. Dr mi je prepisao Antimetil tablete, na bazi djumbira su i pomazu. Rekao mi je 1 dnevno ali sam ja procitala da moze 2 pa kad je bas kriticno popijem i ujutru i uvece. Eto probaj i ti :*
Imam strasne mucnine ujutru i preko dana,uvece sam ok. Ovo mi je drugo dete... Imam bebicu od 7 meseci... Drugo leto,a ja opet trudna😀
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »