Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3045
Ostavite komentar
Sve kupila :)
Drage mamice i trudnice, da li je neka bila u slicnoj situaciji? Trenutno sam 32+3 i na ultrazvuku su mi rekli da mi je beba teska samo 1500g. Rekli su mi da ponovo dodjem za par dana i ako se ustanovi da beba ne dobija na tezini morace da me porode odmah. Molim vas da podelite vasa iskustva, mnogo sam zabrinuta.
Zdravoo 😆✌ 33 nedelja sam , ima li neka problem sa zatvorom? Ima li neki savjet za mene?
Jedi sljive. Odlicne su za stolicu.
Imala sam. Pila sirup Duphalac samo par dana i vratilo se sve na normalu
pozdrav svima...
danas sam bila na kontroli i doktor mi je rekao da sam se pocela malo otvarati i vide se kontrakcije na ctg-u.
Propisao mi je neke vaginalete i rekao da mirujem.
Usla sam u 32.nedelju. Bas me je strah..
Ima li neko slicnih iskustava?
a miruj samo i ja mirujem od 29.nedelje sad sam u 34.nedelji i ustanem samo do wc i kad se kupam i ppnekad se provrtim po sobi jer ne mogu vise da lezim i imam jos da lezim do 37.n edelje sigurno . a koje vaginalete koristis? ja koristim utrogestan.
pa hvala vam,za mene je to bio bas sok kad mi dr rekao da je se grlic skratio i da moram mirovati jer sam inace do tog dana bila bas aktivna i sad se mnogo brinem a i napeta sam jako zbog svog ovog lezanja i nekad ustanem malo jer ne mogu vise a znam da moram mirovati,a uz sve to imam i cerku od 6 godina koja ne shvata da mama mora da lezi stalno. nadam se samo da cu izdrzati bar do kraja avgusta oko 25. ulazim u 37.nedelju kad je beba vec zrela da se rodi. inace ja nemam nikakvih bolova sem tog pritiska na dolje ako sam duze od pet minuta na nogama.
Imam jedno pitanje dal ima neko problem sa skracenim grlicem matrtice i moram strogo morovanje,takvo stanje je od 29 nedelje a sad sam 32 + 1 i koristim utrogestan i mnogo sam zabrinuta dal cu izdrzati bar do devetog,ima li neko iskustvo sa tom :(
Hoces sigurno, ne brini. Moja drugarica strogo miruje od aprila zbog skracenog i razmeksanog grlica i pre neki dan je usla u deveti mesec. Samo miruj.
Ja sam otvorena 1,5cm od 6 meseca,a sada sam 8mi i stanje je isto zahvaljujuci utrogestanu. I dalje sam zabrinuta, trzam se na svaku bol,al mislim da uz mirovanje i terapiju mozemo dogurati do kraja. Samo bez nerviranja. Meni su rekli da mi je posteljica vec sad treci stepen, al da je beba ok i da ne panicim. Jos malo izdrzi i bice ok sve... :-)
Hvala Anice na odgovoru. Sve što si napisala je isti slučaj i kod mene. Od broja 39 sad sam prešla na 41:-) a bol u nogama je svakog dana sve jači. Nego,izdržaćemo još malo. Pozdrav i sve najbolje ti želim!
Pozdrav i vama iz Niša od nas dve. Još jedna drugarica :-)
Takodje i ja sa 39 na 41 :-) jos malooo samo... pozdrav od mene i moje devojke, a imamo druga tamo ili drugaricu? :-)
Pozdrav svim trudnicama. Da li ima neka problem sa oticanjem nogu? Meni dosta otiču naročito oko zglobova? Inače drugo je sve ok. 33. sam nedelja.
Draga Milena, i meni dosta oticu noge isto kod zglobova, vise ne nosim obucu koju sam pre nosila, kad mi oteknu cak ne mogu da obujem jedne baletanke koje sam skoro kupila i koje su dva broja vece, bas sam ih zbog toga kupila ali kad oteknu nema sanse ni njih... bole me tabani pogotovo pete kad malo duze stojim jedino mi pomaze masaza mog dragog muza :-) i naravno odmor...
Zdravo, bila sam juce na kontroli, 32+3 sam a beba ima 2480 gr i doktor kaze da je krupna, misli da je zbog secera i da moze izazvati raniji porodjaj, a pritom pijem utrogestan od početka 3×200 i imam serklaz.. Da li neko ima neki savet? Brinem se, pozdrav!
Moja beba je isto krupnija a secer perfektan tako da se prosto i to desava. Doktor mi je rekao da povedem racuna o ishrani i to je to. Tako su mi pricali i za prvu bebu i naplasili da ce biti preko 4 kg, ja bila u strahu da cu toditi neko dete 5 kg kako su mi pricali, kad ono 3700 gr. Da znas da uz moze da pogresi +/- 10%
Cao Jelena, nemas potrebe da brines, ali ako imas problema sa secerom potrudi se da smanjis slatkise, ruckaj voce ali takodje u umerenim kolicinama. Ja imam trudnicki dijabetes pa su mi rekli da samo malo povedem racuna o tim slatkim poslasticama, mada ih ja uopste ne jedem, ali zato puno jedem voce. Voce se brze izmetabolise ali opet treba da se povede racuna i o dnevnom unosu. Nije nam ostalo jos mnogo do porodjaja tako da izdrzacemo.
Sto se tice utrogestana, bespotrebno ga pijes. On deluje do 6 meseca. Ja sam prestala da ga pijem od prilike u 7.mesecu. Trebalo bi da se posavetujes jos sa nekim jer nema potrebe da ga pijes. Materica je dovoljno cvrsta i nemas razloga za brigu. Veliki pozdrav😊🌟
Bila sam na kontroli i sve je ok 33 sam nedelja trudnoce. Beba ima 1700kg i kaze dr da je sitnija za nedelju dana. Ali kao nije to nista strasno. Koliko imaju vase bebice? Nadam se da cemo imati bar 3kg do porodjaja.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »