Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Da li necija beba ima problem sa bljuckanjem?
Mi smo imali veeliki problem sa bljuckanjem i u trecem mesecu ustanovljen GER. Zato treba obratiti paznju, ali ako ne gubi na kilazi nista strasno.
U kom smislu problem? Previse bljuckanja, izostanak, sta? Mi ne bljuckamo uopste, a onda se desi jednom da bljucne toliko mnogo da je to uzas..Obavesten pedijatar, samo se razvija stomacic jos uvek, pa je to sve normalno. Ukoliko bi svaki put ili vise puta dnevno bljuckala mnogo to bi bio problem. Nadam se da nije to kod vas..
Moja prva beba je bljuckala do 8 mjeseci stalno je vracao hranu al nije gubio na tezini pa su doktori rekli da je ok samo je dojijo
Da li neko ima problem bljuckanja? Cak i do iduceg obroka bebac zna bljuckati hranu...napreduje fino i dobija na kilazi.
Pozdrav mamike, molim za pomoc. Moja beba ima 4 meseca i 4 nedelje, oko 4 meseca smo poceli da mu uvodimo nemlecnu ishranu. Do sada smo mu dali pirincane pahuljice, sargarepu i pire krompir (naravno napravljen bez soli i sa mlekom koje on inace pije). Bebac rucka ali mi se vise cini da se igra, brljavi, cini mi se da slabo pojede kasice, pogotovo jer se u jednom momentu prilicno unervozi, nece vise da ruca kasicu , buni se i zaplace a cim mu ponudimo mleko zeli da pije. Kako da mu vise 'utvrdim' taj obrok, da ga pojede i bude sit a da ne moram i mleko da mu nudim tj. da mu jedan obrok bude ceo kasica a ne da moram i mleko? Kada je najbolje da mu dam? Jer mi se cini ili da je nedovoljno gladan ili da je previse gladan pa se unervozi i ne zeli i nema strpljenja za kasicu? Da li treba kroz igru da ga zainteresujem i da li postoje neke cake ili pravila vezana za hranjenje? Veoma sam zbunjena... Molim za saveet
Ja sam kasice uvodila sa pripremljenom mlecnom dohranom, tipa 1/3 kasice i 90 ml mleka za slucaj da se unervozi. Problem je bio isti: unervozi se jer je gladan, a mleko mu je lakse da popije. Tako da sam mu cim se unervozi davala malo mleka, cisto da se zasiti, pa onda opet kasica, dok na kraju nije pojeo celu, bez mleka. Dakle, postepeno, naizmenicno i jedno i drugo, povecavanjem kasice.
Evo da se javim, proslo je malo vremena i bebac je poceo doata vise da jede kasice, nisam ga forsirala ali sam je poceo vremenom da rucka vise, da mljacka, da otvara ista kad mu kasikica prilazi usnama... i tako :) nisam vise nesigurna ali hvala Vam na Vasim odgovorima!
Bebama je do 6 meseci mleko jedina hrana, a do godinu dana osnovna hrana, sto znaci da nakon sestog meseca zadivoljavaju 70-80% nutritivnih potreba konzumiranjem mleka, a ostalo nemlecnom ishranom. Narocito u pocetku uvodjenja (a i kasnije) bebe se prosto navikavaju na nov nacin ishrane i nepoznate ukuse. Posto ste poceli sa nemlecnom ishranom malo ranije nego sto bi trebalo-bebin sistem za varenje nije dovoljno razvijen, uglavnom ce pojedenu kasicu izbaciti u nesvarenom obliku. Samo nemojte na silu da je hranite, pustite da pojede koliko hoce, ostatak nadoknadite mlekom. Lep pozdrav!
i kod nas je isti slucaj. Nisam ekspert za kasice, mozda ce neko bolje znati, ali mislim da je jos rano za ceo obrok. oni sada isprobavaju ukuse, navikavaju se. mislim da trebas da mu uvodis jos povrca, pa voce, pa sve dok ne isproba sve tek onda ce se i beba navici i pocece vise da jede. moj sin mozda pojede dve, tri kasicice ukupno. ostalo pljucka, mulja po ustima i sl :) Ako ima neko iskusniji, volela bih da nam pomogne :)
imam jedno pitanje i jako me muci. Da li ima neka mama da joj dete puni sad 5 meseci i da ima 6kg? sve neke bebe dzinovi,moja devojcica je jako aktivna, ne miruje uopste a ima samo 6kg..malo me iskreneo to brine. 😢 ima li neka mama isti slucaj kao ja?
i moja beba sad za neki dan puni 5 meseca i ima 6kg i nesto i doktorka je rekla da je to dobra kilaza i da ne brinem nista..
mi za koji dan punimo 5 meseci i imamo 5700 😊.I ja sam u panici da je malo ali kad je pogledam uopste nije mrsava ima butkice obrascice samo je sitna.I ja sam niska i sitna suprug mrsav i visok.To su geni valjda 😁
Ivana bebe nisu dzinovi niti je tvoja mala...ne znam da li si videla na ulici identicnu osobu i rastom i izgledom a kamoli bebe koje se iz dana u dan razvijaju i rastu u skladu sa genetikom i predispozicijama.
Nismo svi isti a ako lepo pratis svoje dete i izgleda tebi zdravo i bebin dr nema primedbe onda je to najbitnije a ne sta ce mame na forumu da ti kazu..
nemoj da brines oko toga uopste,ako je beba jako aktivna samim tim i vise trosi energije...ja se drzim toga da je radosna beba zdrava beba...pozz
mi u utorak idemo na kontrolu,pa nisam sigurna koliko sada tacno ima ali pre malo vise odesec dana imala je 5kg. rodjena sa 2.500. mislim da je to sasvim ok ;-)
Moja djevojcica 23.6. puni 5 mjeseci i imam jedno cudno pitanje. Prije nekoliko dana sam je izvela u setnju i nakon nekih sat vremena se uznemirila, ali je bila pospana. Uzela sam je u narucje i odmah je zaspala. Nakon nekih 5 minuta sam primjetila da je jako blijeda i premirna u mojim rukama pa sam je pomjerila i 2 minute nije ni na sto reagirala. I odjednom se trznula, malo zaplakala i pocela se normalno smijati i reagirati na moje dozivanje. Odveli smo je doktoru i on je rekao da je bebac top fit i da misli da je samo cvrsto zaspala (blago receno ne vjeruje u moju verziju price). Od tada se ponasa normalno, ali ja nisam mirna jer znam da nesto nije bilo u redu. I znam da cudno zvuci, ali je li mozda netko imao slicnu situaciju? Pozdrav!
dobar dan drage dame..imam devojcicu koja sad puni 5 meseci..nazalost moje mleko je nestalo tako da sam je hranila Aptamilom a sad zamenila Bebilacom..vidim da mi bolje napreduje ali nece da mi pije vise od 150ml ponekad cak i samo 90ml jako sam zabrinuta i ne znam kako da je nateram vise da popije jer sad vec mora i do 200ml da pije..jako voli vocne kasice ali slane i ne bas..pomozite 😢
isti slucaj i kod nas.Valjda su takve bebe.
Nemoj da brines! Sada je leto,bebi je toplo I izbegava hranu. Moj bebac jos uvek pije 120-150 ml a super napreduje,ima skoro 9kg.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »