Komentari za tekst "Vaša 38. nedelja trudnoće"

Komentara
3839
Ostavite komentar
cao ja sam danas usla u 38 nedelju. ctg mi je ok nema kontrakcija ali su mi rekli da sam otvorena oko 0.5-1cm imam pojacan sekret. Da li to znaxi da ce bebac uskoro da stigne? termin mi je 28.8
da uradila sam briseve I ok su :)
pojacan sekret se javlja pred kraj :) da li si radila briseve? i kod mene je to slucaj, brisevi uredni :) sad brojimo sitno i cekamo :)
Cao svima,
trenutno sam 38+2 nedelja. Trudnoca mi je pala strasno lako, osim sto me cesto mucila kiselina. Ali nista strasno.
Deveti mjesec mi, kao i svima vjerovatno, prolazi strasno sporo. Samo osluskujem da li se pojavio neki simptom. :)
Zato me i interesuje da li je neka od vas imala lazne kontrakcije i kakav je osjecaj? Meni se s vremena na vrijeme stwgne stomak, bude bas tvrd , ali uopste nije bolno. Hvala. :*
Cao.. ja cesto imam bolove slicim kao pred menstruaciju i to je to. Prva mi je trudnoca, tako da nadam se da cu se snaci. :)

Imala sam pojačan sekret,odradila vaginalni i cervikalni bris,bio je negativan. Dr.mi je dao ginodaktanol vaginalete da koristim sedam dana,ali sekret je i dalje prisutan. Da li je imala neka slicno iskustvo?
Bas bes veze :-( neprijatno mi je da tako odem da se porodim al' ja sam uradila sts je trebalo.
Cao!
Da, sve isto, meni je skoro celu trudnocu pojacan sekret ali svaki put je bris cist... Isto ginodaktanol, i smanji se dok ga koristim ali posle se opet pojaca kad zavrsim terapiju.
Kaze doktorka bitno da su brisevi uredni, tako organizam reaguje na trudnocu izgleda.
Hej cao drage mame...Imam jedno pitanje?
Prije dvije godine imala sam saobracajnu nezgodu u kojoj sam imala prelom dva vratna prsljena , naravno to mi je zarastlo sve...Pa me zanima , da li neko od vas zna moze li to dovesti do nekog problema prilikom porodjaja , a inacee sam 38+5...
narvno da ne moja sestra je imala saobrcjnu nesrecu i posle dve godine ostala je trudna. Naravno posavetovala se kod vise lekara i rekli u da to nema nikakve veze sa trudnocom i porodjajem. Tako da sve ok:-)
Zanima me vase misljenje o onih 40 dana,kada kazu da se beba ne vodi nigde?!
Ako je vreme lepo-temp prijatna bez kise i vetra, beba moze bilo gde. Radite kako vam prija, po vasem osecaju. Mnogo su koncentrisanije bakterije u kuci nego u bilo kom parku, pogotovo na 15min do pola sata. A i ako mami prija da izadje iz 4 zida, svi ce biti srecniji. Samo sebe slusajte!
Ja se slazem da ne treba izlaziti jer je to period kad mama i beba treba da se prilagode jedno drugom i uhvate neki ritam. Druga stvar,majka treba da se oporavi od trudnoce i porodjaja a i beba treba da stekne neki svoj imunitet pre susreta sa raznim virusima i sl. To su dani kojih su se pridrzavale i generacije majki pre nas,kad je vazduh bio mnogo cistiji i sa manje virusa nego danas,pa zasto nebismo i mi? :) Ja cekam trecu bebu,u 38. nedelji sam i sigurno cu se "izolovati" tih 40 dana. Tako sam i pre i prezivela sam bez problema. Sobzirom na to,da ce vreme napolju biti prijatno,moguce da cemo u prepodnevnim casovima,malo vremena provoditi na terasi,sto nisam mogla prethodna dva puta jer sam dvoje dece rodila u februaru i bili su veliki minusi oba puta. Bolje se pridrzavati,to brzo prodje a ne skodi,nego izazvati neke komplikacije zbog nestrpljivosti da sto pre izvedemo nasu bebu. Srecno svim mamama koje se ovih dana spremaju za porodiliste kao i ja... :* :)
I ja sam za to. Makar da se neko vrijeme ne izlazi. Nama su u savjetovalistu rekli da ne izlazimo makar do te prce kontrole, a to je posle 15, 20dana. Ako posle toga krenes u setnje najbolje da budu krace jer se beba jos navikava na sve. Ja cu se poroditi kraj jula ili pocetak avgusta, tako da cak i savjetuju da se predvece malo proseta kad je malo svjezije.
Ali sto se tice posjeta, definitivno nisam za to prvih 40dana.
Ja sam za to iz vise razloga. Prvo sto je beba mala, osetljiva, bila je zasticena i sve joj je bilo potaman u stomaku. Druga stvar-majka treba da odlezi tih 40 dana, da se maksimalno posveti samo bebi i da miruje kako bi joj se materica vratila u normalu, kako bi se sve vratilo na svoje mesto. Logicno, imunitet beba treba da stekne a ako je izlazete bakterijama, virusima i svakakvim bolestima to je tesko. U skolici su nam rekli da obavezno odlezimo tih 40 dana da ne bismo imali spam materice ako smo gradjom i genetikom skloni tome. Tako da do prvog savetovalista ja ne planiram nigde da je izvodim kao ni da primam bilo kakve posete. Eto, ja tako razmisljam.
Da li se nekoj mami javio oko 38. nedelje zuti sekret bez mirisa? Sta bi to moglo da bude, ako znate dok ne odem kod dr?
danas smo usli u 38😍
Cao drage zene. Prvi put se javljam. Ja sam u 38 nedelji i vise ne mogu da docekam da se porodim. Trenutno sam u Becu i
tu cu se poroditi pa me zanima da li je neka imala porodjaj u Becu i kako je prosla? Inace deuga mi je trudnoca i sve je drugacije. Sina sam rodila u 36 nedelji a ova mala nikad da krene 😁
Pozdrav trudnice! Usla sam u 38. tjedan (37+2) i jucer sam bila na pregledu. Moja curica je teska 3925gr, sto znaci da cu imati veliku curu. Beba ima i malo vecu glavicu, ali doktorica je rekla da je sve ok. Ja sam jos zatvorena i grlic je tvrd sto znaci da necu jos na porod, ali od sinoc me uzasno boli pubicna kost, jedva hodam, a dok lezim jedva promjenim polozaj jer me uzasno boli. Tek u ponedjeljak idem kod doktorice na pregled, pa me zanima ima li koja od vas ovakav problem i da li to moze biti znak da sam se pocela otvarati?! Sorry na malo duzem postu i sretno svima! :*
Pozdrav svim buducim mamama! Evo da posjelim iskustvo sa vama!
16.6.2016. rodio se nas malo princ u 38. nedelji trudnoce ( 37+5)!
Pocela da curi plodna voda dv dana pred porod ali bez bolova! Ostanem u bolnici i daju mi indukciju koja ni nakon dve infuzije nije djelovala! Radili akupunkturu, masaze sa nekakvim uljima i nista! Doktor vec u razmisljamju da li da radi carski rez! Onda babica predlozi da probaju sa nekakvim hormonskim tamponom da izazovu bolove! U 14casova dobijem tampon u 18 poceli bolovi! Nakon nekov vremena sam dobila epidural i bebac stigao ujutro u 3 sata! Iako 16 dana prije termina bio je 3330 grama tezak i 51xm dug! Zdrav i prav!
Porod je bio za pozeljeti! Bez sjecenja, pucanja i sivanja! Danas idemo svojoj kuci!
! Zelim vam svima puno puno srece i lijepe i zdrave bebice!
Pozdrav iz Svajcarske
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »