Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
Meni se smanjo apetit, a gorusica mi bas ne da mira bas mi smeta jela ne jela, mada je bolje kad se na svaka 3 sata nesto pojede
pozz trudna sam 35tt i otvorena sam jedan prst pa me zanima da li to znaci da ce porod biti ranije?
ne ja sam sa prethodnom trudnocon u 36 nedelji bila 2 prsta otvorena pa sam i termin presla 10 dana ali sam se lako porodila kad sam isla na porodjaj vec sam bila 6 prsta otvorena
ne ja sam sa prethodnom trudnocon u 36 nedelji bila 2 prsta otvorena pa sam i termin presla 10 dana ali sam se lako porodila kad sam isla na porodjaj vec sam bila 6 prsta otvorena
Bila sam kod dokt kaze da mirujem do 37tt. Pocela su me boliti ledja i stomak mi se grci i kaze to se organizam poceo pripremati ali to grcenje osjetim i par puta dnevno( 5-6) i traje oko 1min.
I ja isto! Dr kaze da to nije strasno, ali da treba sto vise lezati, jel si ti konsultovala dr?
Ne mora da znaci. Ja jos malo ulazim u 35nedelju a otvorena sam prst i po jos od 28nedelje. Samo sam mirovala i pila utrogestan za sta je tebi kasno jer se pije samo dp 36nedelje. Preporucujem i tebi isto da mirujes. Cisto da udjes bar u 37nedelju da ti dete ne bi nazivali nedonoscetom jer tako zovu bebe rodjene pre 37tt. Ja se molim da cu izdrzati.
Inace sam ja rodjena u 34nedelji i uopste nisam bila u inkubatoru ni dan. Moja majka i ja smo izasle iz bolnice za tri dana. Jedino sto sam imala samo 2900. Ali sve je bilo uredu.

Imate li problem sa oticanjem nogu?
Znate li šta raditi tad,tj.može li se nešto uraditi?!
Probajte da stavite ispod nogu neki veci jastuk dok lezite da malo odignete ih, bar je meni tako pomagalo da smanjim otok..
Kakvi su ti proteini u krvi? Ja imam manjak proteina u krvi i dr mi je rekao da izbacim slanu hranu, da jedem mladi sir, pijem surutku, dva belanca, ali samo belanca svaki dan, dosta mesa, bademi, kikiriki i sve sto ima dosta proteina. Ako jedes slano, izbaci so jer so vezuje vodu za sebe i gravitacijom voda se zadrzava u nogama. I dizi noge, kad god si u prilici. E to je to ako si radila pregled urina i ako u urinu nemas proteine nikako, jer ne smes da ih imas. Ako ih imas i ako ti je povisen pritisak, odmah se javi doktoru.
Drage mame molim za pomoc. 35 sam nedelja i doktor mi je rekao da FL kod bebe malo povecan, 66mm, da li neko zna sta to znaci? Jako sam zabrinuta, hvala unapred!
Hvala puno Aleksandra, sve najbolje :*
FL je duzina butne kosti :)
Od kuka do kolena. Po njoj se odredjuje valjda tezina. Nisam sto posto sigurna sta se tacno odredjuje po njoj. Ali da ti kazem da je mojoj bebici u 29 nedelji trudnoce FL 56mm.
Tako da... Mozda ce bebac biti veci. :) Sa srecom :*
Cao buduce mame , da li mi neka od vas moze napisati sta je neophodno spremiti za odlazak u bolnicu , msm kad zaboli? :-)




















35nedelja i 5dana, otvorena sam 2prsta, dobila sam bolove, da ne ni doslo do prevremenog porodjaja dali su mi injekcije i bolovi su prestali. Medjutim neki kazu da kasnije kada krene porodjaj postoji mogućnost da necu moci da se otvorim i morace carski rez. Da li je to
tacno i kakva su vasa iskustva?
Meni su dali tokolizu infuziju, koje su injekcije tebi dali?
Jedno pitanje, da li imate seksualne odnose u ovoj nedelji i da li to moze da ugrozi bebu?
Pozdrav, ja sam danas 35 nedelja, unutrasnjost vagine je sada posebno osetljiva, meni se desilo da sam prokrvarila posle odnosa, a u pitanju je bio samo krvni sud koji se ostetio u toku odnosa bas iz tog razloga zato sto je sad taj unutrasnji prostor vagine osetljiv.
Ja imam ali cemo pauzirati malo zbog infekcija... Tj pauziracemo do daljnjeg :) Ja sam 34. nedelja 5ti dan i do skoro smo imali normalno odnos jer nisam imala nikakvih komplikacija... :)
lazuu "uglavnom ste siti...bla bla bla" a ja ili jedem ili razmišljam o tome šta ću da jedem....
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »