Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Draga Stanislava, nemoj slucajno da uzimas terapiju psihijatra ukoliko se bazira na antidepresivima i slicnom lekovima! To sto osecas kao novopecena mama je jako bitno da prevazidjes svesno, da sama uz pomoc saveta strucne osobe otklonis takve misli. Sve mame novopecene poseduju neku vrstu zabrinutosti, da li jede, spava dovoljno, da li ovo radim kako treba itd. Ne pridaj znacaj prevelik takvim mislima, sto vise im budes posvecivala paznju to ce ti one stvarnije delovati. Bebe su daleko otpornije nego sto mislimo a i da im fali nesto same bi se javile kao sirene i ne bi mogla da je smiris dok ne otkrijes uzrok. A sama si rekla da bebica spavka, rucka, to joj je sa tri meseca sasvim dovoljan posao 😊 umesto sto toliko brigas opusti se i uzivaj u svom detetu jer svi ovi trenuci dok su majusni i preslatki kratko traju, zar zelis to da propustis zbog glupih misli, zar su one jace od tebe? Nisu! Zar su jace od tvoje ljubavi prema detetu? Nisu! Samo se opusti i prepusti carima majcinstva!
cao svima.moja beba ima 3 mjeseca ,prije otprilike mjesec dana sam dobila strahove vezane za bebu.inace ona je super ,lijepo napreduje ,jede i spava ,sve normalno.medjutim u mene se uvukao strah od svega i svacega ,da ce da se udavi npr od moje dlake ,inace od rodjenja trpa ruke u usta.
Nemojte tako misliti..ja sam u 8 mesecu dozivela ogroman gubitak u porodici i sad,pretpostavljam zbog toga,ponekad imam ruzne misli ..bojim se za dete,bojim se za sebe i muza i za ljude koje volim..ali u tim trenucima sednem pa malo upalim tv,pogledam nesto smesno,pozovem drugarice pa pricam sa njima,pogledam u bebu i pomislim da moram biti jaka za njega..njemu da trajem..tako da probajte kad vam tako navru misli
da skrenete paznju sami sebi na nesto lepo..i na recimo ljude koji se godinama pate da dobiju dete a ne mogu ..mi imamo blagoslov :-)
Cao svima.I moj bebac je danas napunio tri meseca.Hvala Bogu dobar je i lepo napreduje.Lepo spava i prespava noc,s tim da kasnije jede ,oko ponoci ,pa izdrzi nekad i do 7-8h. Citam ove komentare pa ne mogu da verujem koliko ova mama forsira svoju bebu da jede po 240ml i jos na tako mali vremenski period,pa se jos i pita sto joj dete spava od 1h do 9.Strasno. Moj bebac jede manje i ne forsiram ga previse,koliko mu je potrebno on pojede.
A sto se tice spavanja u krevecu, isto sam imala problem.Ali stavite ih malo pa nek i place, i kad shvati da nema gde prestece.Toplo je, a u krevetcu mu je prijatno i ima vise prostora jer je vrlo zivahan.Tako se okrene popreko i gleda u ogradicu i stikere na zidu iznad kreveca.Prica i guce,e to je zadovoljna beba. A za sedenje,mislim da nisu mislili bukvalno sedenje.Pa valjda malo poduprete bebicu u neki blago sedeci polozaj,moj bebac to voli i tako lakse gleda okolo sta ja radim.Naravno ne tokom celog dana.
mi imamo 3 meseca i 3 dana i krenuli su donji kecevi. osecaju se zubici pod prstom. strasno je nervozan,danju jako malo spava,balavi a nocu se budi na svakih sat vremena. Do pre dva dana smo spavali od 9 uvece do 8,9 ujutru i budili smo se 2 puta da jedemo... Mazemo gel za bebe na desni i nemamo temperaturu. jos uvek ne zna da drzi glodalicu ni igracke i ne podizemo se u polu sedeci polozaj jer je rano. Gugucemo,smejemo se i ponekad prilikom smejanja ispustimo i glasic. Grceva skoro da nema.
A zašto je rano? Ako dete samo ispoljava želju za podizanjem, ne shvatam zbog čega mu to ne dozvoljavati. Nisam za to da se dete stavlja pod uglom od 90 stepeni, ali u dogovoru sa lekarom takozvani 'jaje' položaj potpuno je u redu. Ja kada držim svoje dete u naručju i zavalim ga uz sebe kada sedim, on se odupire i vuče napred. Naučio je sa nepuna 3 meseca da drži sam igračkice, tako da je sve stvar u vežbanju.
Ne slazem se sa ovim tekstom . Beba ide u polusedeci tj ugao od 45 stepeni sa 4 meseca, a sedi sa najranije 6.
Cao mame lena je danas napunila tri meseca rucka na svakih dva sata po devedest a sto se tice spavanja privucite krevetac do vaseg kreveta meni je upalio moja beba je dva meseca spavala samnom a sad hvala bogu spava u krevetac
Drage mame,moja beba danas ima
puna 3 meseca i u poslednjih nedelju dana bas dosta pljuvacke izbacuje,a gura i cesto rucice u usta,mislim da je jos uvek rano za zubice,ali me zanima i vase iskustvo i misljenje.
isto..bala balu stize :-) samo se presvlacimo po ceo dan :-)
Desni se spremaju za prve zubiće, zato se luči veća količina pljuvačke
I nama je vec vise od mesec dana tako..dr je rekla sve je moguće
Jel moguce povecati kolicinu mlijeka?????Meni ne uspjeva nikako hvala
meni je strina rekla kad ti ponestane mleka pola case piva..al ja mrzim pivo tako da nista od toga :-)
moguce je,samo zavisi sta ste sve pokusali...I zavisi kog uzrasta Vam je beba i koliki Vam je staz dojilje.Pomazu boza i kvas,fructus natal plus caj,hipp caj za dojilje...Najbitnije uz bilo sta od ovog je cesto stavljanje bebe na dojku jer veca potraznja potencira vecu ponudu.I jako velika upornost.Iako je beba gladna iznova i iznova joj nuditi dojku a ne davati dohranu.
beba treba duze i cesce da sisa, za 3-7 dana mleko ce se povecati.. znaci da vuce prazne dojke
bocica i ad ce vam smanjiti mleko, tako da oprezno :)
Pokušaj sa Hipp-ovim čajem za dojilje. Nadam se da će ti pomoći.
Cao drage mame i bebe 😇
Bebac pratim jos od trudnoce i mislim da je odlican i da komentarima i odgovorima mozemo dosta da pomognemo jedne drugima... pa makar da se utesimo 😀
Moja beba ima 3 meseca ali od rodjenja imamo problem sa jako izrazenim bljuckanjem tj pre bih ga nazvala povracanjem jer su vece kolicine mleka u pitanju. Beba fino napreduje, raspolozena je ( osim kratko nakon obroka kada je muci mucnina) ali sat vremena nakon dojenja traje
bljuckanje 😐
Dr kaze da je sve ok ali je jako iscrpljujuce i za bebu i za mamu i tatu.
Ako neko ima savet kako moze malo to da se ublazi bila bih jako zahvalna.
Pozdrav mame 😀😀😀
Meni je pedijatar rekao da pre podoja bebu stavim na stomak i da je pustim dok ne krene baaaš da besni. A onda kad je dojim da je podignem da podrigne, i to više puta u toku podoja. Nama je pomoglo. Mi ćemo. za par dana imati tri meseca.
i moja beba ima tri meseca isto imam problem taj ,isto dobra beba lepo napreduje jede ali posle jela place dok ne podrigne,meni su dali savet pedijatri ;podignem je i lupkam po ledjima ako podrigne ok ako ne spustim je da lezi i u narednik par min zaplace se podignem je ona podrigne i povrati visak ako se opet zaplace isto to.meni beba po par puta podrigne .ovu metodu koristim duze vec i sada pocinje sama da podriguje.probaj pa ces videti ne skodi .ljubim te i cmokni beku.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »