Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Mene ubi stidna kost. Kada ustajem, ležem, okrećem se u krevetu... Od doktorke i nekih drugarica koje su već bile trudne dobila sam odgovore u stilu 'tek će da te boli'. Normalno je i opušteno, samo što smara.
Ja imam problema povremeno sa tim kracim bolovima u stidnoj kosti. Doduse dugo sam putovala pa mislim da je zbog toga,ali i mislim da je normalno , beba raste,nema mjesta mnogo. Uglavnom,lezem i podignem noge na jastuk ,odmaram i uzivamo nas dvije :) Nemoj puno da se brines ,opusteno vise jer sad na bebu sve djeluje. Uzivaj u doceku srece ;)
Drage moje evo i nas u 28. nedelji!Inace druga trudnoca i dosta teza od
prve.Ali bez nekih bolova do juce.Doruckovala sam ujutro i posle nekog vremena prvo kiselina,malo mucnina,pa ziganje uzasno stomaka i teranje na veliku nuzdu.To se posle smirilo ali je poceo bol u ledjima,krsta,koji traje i danas,stim da me pomalo boli i gornji deo stomaka.
Bol u ledjima je bas jaka,msm nekako zamarajuca i ja se osecam umorno,tesko,malaksalo.Da li jos neka ima problema?Kod dr. tek u ponedeljak,dal da brinem??Hvala!
Imala sam slican probem samo sto su bolovi bili ne izdrzivi u gornjem delu stomaka, grudnom kosu i preko ledja .
Nasli su mi kamen u zucu koji se pokrenuo sada u trudnoci.
Mozda imas kamenje u zuci ili pesak u bubrezima. Proveri.
Skrenula bih paznju autoru teksta. Antitela stvara Rh-negativna majka, ukoliko je beba Rh-pozitivna, ne beba. Toliko detaljna informacija nije neophodna trudnicama, tako da, savetujem da ako niste dobro proverili, nemojte da objavljujete. Clanak bi bio super i bez tog podatka. Trudnica sam i lekar
Na zadnjoj kontroli su mi rekli da prodje ceo prst kroz grlic,ali da je unutrasnje usce zatvoreno i da drzi. Stavljam utrogestan 3×1 od 200mg i pijem nifelat da sprecim kontrakcije. Ima li neko sa slicnim iskustvom, jako sam zabrinuta da necu izgurati do 9og meseca. :-( Inace kod par Dr sam bila, jedan kaze mirovanje,drugi kaze da normalno nastavim kretanje,bez dizanja teskog itd.
Cao Tamara , i ja imam isti problem trudna sam u 28 nedelji i imam evo već par dana bas neke nepodnošljive grčeve i pretiskanja u donjem delu stomaka ,čak mi se počela i leva noga kočiti. I sama koristim utrogestan tablete ali mi je posle njih jako loše imam vrtoglavice i nemogu se kretati, dr. Mi je reko da nesmem uopste hodati ni po kući čak nesmem ništa raditi ,jer ću Morat inače na izdržavanje trudnoće u bolnicu 😕.Moj ti je savet lezi sto vise možeš bar da izguras još do kraja ☺️Najvažnije je naše i bebino zdravlje
Nema na cemu 😉 meni je dr u domu zdravlja rekla kako sam otvorena za vrh prsta i kako mi je grlic razmeksan, dala mi je inekcije progesterona i utrogestan 3x200mg vaginalno, zatim sam otisla kod drugog dr i rekao mi je da su oba usca zatvorena,ali da se pripazim jer su me bolele stidne kosti. Razumem kako ti je, sto doktora sto razlicitih misljenja. Samo ti odmaraj i bice to sve u redu,utrogestan je spas 😉 pozdrav ☺
Hvala na odgovorima :-) Pokusavam da ne panicim i budem smirena
, al kad ne znam nista o tome
,a svaki dr ima svoju dijagnozu
. Sad vise i ne gleda moja dr koliko sam otvorena, radi mi uv preko stomaka i to je to. Uzdam se u utrogestan i nadam najboljem.
zdravo ☺ prvo nemoj da panicis , drugo miruj sto vise mozes i lezi na levom boku. Utrogestan ce ti sigurno pomoci 😉
I kod mene je isti slucaj ko kod tebe mada ja pijem utrigestan izutra i uvece i po malo.se pazim, ali ne lezim.
Cao mame :) evo i nas u 28oj nedelji :) zanima me da li je normalno da se bebac umiri na par dana? Jedno vreme je bio aktivan i osecala sam ga i dok sam u pokretu,a sad kako su pocele ove, po meni paklene vrucine, kao da se i on umara pa se nesto ne javlja kao sto je umeo :/ pomislim da panicim bezveze ali kad citam da treba da se javi odredjen broj puta u toku dana nije mi svejedno :/ da li neko ima slicno iskustvo? U mestu gde sam trenutno nema ginekologa a moj je udaljen skoro 400 km i za nedelju dana sam planirala ici.. :/
Sanjice i ja sam imala isti slucaj, sad sam u 29-toj nedelji...moj decak se umiri na dan dva, javi se al na kratko i onda opet posle nekog vr sutira iz sve snage. Desavalo mi se da se umiri kada setam puno, u sustini oni se okrecu a da nekad nismo ni svesni...meni je prva beba i odmah sam se bila uspanicila otisla kod dr i on kaze da je sve ok samo sto i na njih nekad utice ovo vr kao i na nas pa se umire, odmaraju. Popij casu mleka, pojedi nesto slatko, lezi, mazi stomak i verujem da ce se bebac javiti. :D
Sanja ne bi da vas prepadam ali potrudite se da vidite ginekologa sto prije. Malo mi je nejasno kako vas ginekolog moze da bude udaljen 400!!! Kilometara, osim ako niste na odmoru :-) meni je u prvoj trudnoci beba bila konstantno aktivna, umirila se tek pred sami pored, koji se desio spontano kada sam bila 39+4. Sada sam drugiput trudna, 27 sedmica i bebo je najmanje 5-6 puta dnevno aktivan i na 36 stepeni vrucine. Koleginica sa posla se porodila u 28 sedmici. Kaze da je beba bila neaktivna i nakon sto je preventivno otisla u bolnicu, ustanovljeno je da ima manjak plodove vode i sve se zavrsilo injekcijama za sazrijevanje bebinih pluca i hitnim carskim rezom. To je bilo u Austriji. Prosto poznavajuci grozni zdravstveni sistem na Balkanu vam savjetujem da preventivno odete kod ginekologa, radi bebe i da smirite i vasu savjest. Zelim vam od srca sve najbolje i javite kako je bebac :-)
Cao drage,ima li neka savat da mi pomogne da razdvojim te lažne kontrakcije od pomeranja bebe? I da li je imala neka sličan problem kao ja, bolove sa desne str stomaka da ne može da hoda, i leži na toj str,prodje bol prilikom ležanja na ledjima..
Ja sam imala jer mi je beba nisko, probaj da lezis sa jastukom ispod donjeg dela ledja i bice ti bolje cim se beba vrati gore.
Cao mame, ja sam 28 nedelja i 6 dana. Pre dva dana sam isla kod doktorke, kaze da je beba nisko i da moram da odmaram vise i stavljam utrogestan. A i rekla mi je da beba ima neke blage aritmije srca koje do sada nije imala. Da li jos neka od vas ima iskustva sa ovim?
cao drage da vas pitam da li se vama desava da nemozete spavati od trnjenja ruku i nogu,ja nemogu nikako da se namjestim da li je to voda u tijelu ili???
Magnezijum pomaze kod trnjenja i grceva. Ne moraju tablete da se uzimaju odmah, i Donat Mg voda pomaze
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »