Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2502
Ostavite komentar
Ovozavam leto i more, ne propustam to zadovoljstvo ni jedne godine, nekad idem i dva puta godisnje. Ove godine se nisam ni jednog trenutka razmisljala jer smatram da kad si blizu svoje kuce i lekara, porodice, najbolje. Sunce nije tako zdravo kao ranije i zasto rizikovati najbitniju stvar u zivotu, sledece godine je tu prosirenje pa, svi zajedno. Ipak je to drugo stanje i ne desava se svake godine :-)
pomoc!!! kako da se ponasam kad sam otvorena jedan prst i 27-oj nedelji???
Strogo mirovanje... krevet i wc. ja koristim i utrogestan i lezanje u krevet, ali nisam otvorena vec imam bolove.
Draga Amina, mislim da ne treba da panicis, znam trudnice koje su cijelu trudnocu bile otvorene i dva prsta i sve je bilo u redu. Za pocetak koristi utrogestan kako ti je rekao doktor i svakako se vise odmaraj,nemoj se naprezati i samo polako. Nadam se da ce sve biti u redu. Pozdrav
Drage moje trudnice 26+2 sam nedelja i danas na pregledu minje doktor rekao da sam otvorena jedan prst ali spolja iznutra zatvorena, mada mi je rekao da mirujem da koristim.tonu utrogeatana izutra i uvece vaginalno od 200. Imate li vi neka svet i da li je jos neka otvoren jedan prst a tek sam 27 nedelja?
Pozdrav svim dragim trudnicama ☺️ imam jedan problem, pa me zanima da li je neka od vas imala nesto slicno... Naime, 27.nedelja sam trudnoce i pre dve nedelje mi se pojavio uzasan osip, celo telo me svrbi i kad se pocesem izbijaju plikovi kao koprivnjaca... A po prstima i dlanovima imam neke vodene sitne plikove.. I uz svu tu muku i grudi (tacnije badavice) su mi nekako bolne i peckaju... :( pomagajte! 😢 od pon treba da radim neke nalaze. Al do tada bih volela da cujem da li je neka imala slicno iskustvo?
Devojke, taj sindrom je veoma čest i uopšte mi nije jasno kako naši lekari ne znaju za to. Proverite na internetu, zove se "PPPS rash".
Ako ste to dobile, veoma mi je žao jer ćete se mučiti do kraja trudnoće.
Ima veze sa dnk bebe koja se meša sa majčinom dnk (80% slučajeva su dečaci) i ako su prvorotke i/ili multiple trudnoće. Pojavljuje se sa strijama, svrbi do krvi i unosi nemir. Takođe na internetu ima sličnih foruma gde su žene iznele svpja rešenja u vidu krema ili tableta. Potražite.
Znam o ovome, jer sam mislila u 3. mesecu da sam i ja dobila. Sula sam se po celom telu, ali po ceeelom! Pogotovo intimna regija. A kraju se ispostavilo da je alergija na prasak za pranje veša. Rešila sam antihistaminom 10 dana.
Srećno!
Evo da vas obavestim, isla sam prvo u dom zdravlja kod dermatologa, zatim privatno... Ni jedna ni druga me nisu pogledale kako treba rekle su "to je suga" sa udaljenosti od 2m dale mi da se mazem sumpornom kremom i da pijem xyzal! 😡 a niti me je ijedna poslala da radim nalaze... Ja tako u soku, odem kod lekara opste prakse i trazim uput kod specijaliste kada sam otisla, covek me je od vrata do noznog prsta pregledao, odma je rekao da nije suga, ali da bismo iskljucili sumnju laborant treba da uzme uzorke.. I naravno, NIJE suga! Jer za postojanje suge mora jos neko u porodici da se ceska-sto kod mene nije bilo slucaja i dan danas nije. Te se zacudio kako ni jedna doktorka me nije poslala da uradim nalaz za kiselinu u zuci... Jer u trudnoci povecano lucenje kiseline iz zuci izazove bas ovakvu reakciju na telu-svrab! I moze da bude opasno ako predje odredjenu referentnu vrednost. Da skratim, nakon uradjenih svih nalaza (krv, urin, stolica na bakterije i kvasnice) gde je hvala Bogu sve u redu, ispostavilo se da je dijagnoza 'pappula gravidarum' osip u trudnoci koji se javlja uglavnom posle 30. Nedelje trudnoce, zbog hormona, osetljive koze na znoj i vrucine.. Izdepiliranih nogu kada dlacice krenu da rastu... i ostalih faktora sto leto donosi. Imam kremice koje mazem, i koje mi to dosta ublaze.. Guglajuci malo detaljnije naisla sam na inf da dosta zena se srece sa tim i da českanje skroz prolazi nakon porodjaja. Sve u svemu u pocetku je bilo iritantno sada je vec mnogo lakse.
Draga moja treba da ides kod dermatologa. Moja prijateljica je imala slican problem i dijagnostikovali sugu. To se jako sporo leci ali najbolje je da odes sto pre! Pozz
Razmisli da li si imala neki ujed insekta u zadnje vrijeme pa je to pokrenulo alergijsku reakciju. Znam da u trudnoci dolazi do promjena na kozi,ali ovo ipak zvuci ozbiljnije. Javi kako je proslo sa nalazima i sve najbolje. :-)
drage trudnice ja sam 27 nedelja i moja beba je vec teska 1 100,moj doktor kaze da je to ok. sta vi mislite..koliko su vase bebe bile teske u 27 nedelji?
moja beba je u 26 nedelji 863 g 😊
Smatram da je to nebitno ukoliko se beba normalno razvija,to nije precizan podatak jer se racuna na osnovu obima stomaka,glave i duzine butne kosti.A nisu sve bebe iste neke su buckaste neke nisu,neke imaju vecu glavicu neke manju,neke krace nogice neke duze...tako da u vecini slucajeva procenjena tezina ne bude tacna,dan pred porodjaj mog sina su procenili na 3600 a imao je 4200 na rodjenju.
Pozdrav! Ja sam u 7. mj trudnoce i udebljala sam se samo 5kg. Zanima me dali je to normalno? Hvala
Ja za 4 dana ulazim u sedmi,ugojila se isto 5kg do sada.
Normalno je ne brini. :)
Pozdrav svima ja sam u 27 nedelji, tj 26+5 i moja beba je danas na pregledu bila teska 812 g i duga 34,5 cm. Sad kad gledam vase bebe prosto me je strah. Inace je u 22 nedelji bila teska 500 gr. Doktor misli da je ok.
Pozdrav svima, ja sam 27 nedelja i osecam bebu svaki dan al ne toliko cesto i nisu bas jaki pokreti. Zanima me da li je i kod vas tako posto se brinem da li su dovoljno jaki pokreti. 😳
Koliko cesto i koliko jako ces je osecati zavisi od toga kako je beba okrenuta, gde je placenta ali i tvoje gradje. Jos je beba relativno mala, sto vise raste, cesce ces je i osetiti. Retko se oseti dok si aktivna, tako da lezi i uzivaj i pocece da se mrda. Reaguju i na hladu vodu, glasnu muziku i jako svetlo :)
Drage trudnicee, da li je neka od vas imala povisen secer i da li su vas slale na ogtt? Pozz i uzivajte! 😘
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »