Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
Meni je pomogao čaj od đumbira. Isto sam u 10. nedelji i nosim blizance. Kašičica suvog (prah) đumbira se prelije sa 2,5 dcl ključale vode i može se dodati sok pola limuna (po ukusu). Pije se polako, gutljaj po gutljaj kad je mlak. Ljut jeste, ali smiruje želudac. Suvi đumbir možete naći u svim prodavnicama "zdrave hrane". Pozdrav :-)
Evo ako je za utehu, ista sam!!! Smršala sam 5kg, povraćam i muka mi je po ceo dan a sada je počelo i noću. Povraćam po 10x dnevno, evo noćas sam 7x povraćala od 21h uveče do 3h ujutru. Totalno sam iscrpljena, depresivna, ne znam da li mi je gore dok sam napolju ili dok ležim. Od folne sam povraćala, doktor mi je uveo novi lek i dao mi i Klometol koji pijem 1 dnevno. Ko ima savet neka pomogne, hvala! 🌺
Zdravo svim majkama.
Imam jedno pitanje. Imala sam nezasticen odnos 22-og Maja. Decko je jednom svrsio van mene i obrisao se vlaznim maramicama i drugi put isto. Od tada imam menstruacije nekad kasne dan-dva i sve je normalno. Nemam nikakve simptome osim sto malo vise jedem. Da li je moguce da sam trudna? Citala sam na internetu da postoji to. A meni je sad evo cetvrta menstruacija.
Najverovatnije nisi trudna, ali kupi test za trudnocu u apoteci i znaces definitivno
cao buduce mame :-)
ovih dana bas mi je muka povracala sam, bila sam kod doktora rekao je da je to sve normalno. beba se razvija savrseno! sto je bitno ;-)
srecno svima!
zdravo svim trudnicama i mamama, i ja imam jedno pitanje, tj, nešto da podelim sa vama pa ako neko zna da mi odgovori to bi bilo idealno!! U 10. Ned. sam. ja inače nemam nekih velikih problema sem jačine grudi koje su sada malo splasnule ali osećam kako mi se ponovo vraća jačina,isto i umor i toliko mi je muka kada se probudim, a nikako ne mogu da povraćam!!ponekad mi je čak muka i po 5 6 sati. Moj ginekolog me je pregledao negde polovinom šeste nedelje ultrazvukom i sve je bilo u potpunom redu,srce je sasvim normalno kucalo itd, ali evo šta me muči-Tada mi je zakazao sledeći pregled tek za 6 nedelja to jest negde u dvanaestoj nedelji a pritom mi nije rekao da uradim bilo kakve analize krvi, da li je to normalno?????
Nase mame bi sigurno rekle da je normalno. Ja se sa prvom bebom nisam vadila od doktora i radila svakave nalaze. Mama je ludela od toga, stalno je pricala kako doktori ne daju trudnici da uziva u svojoj trudnoci. Ja sam do sad uradila a 10ta sam nedelja, krvnu sliku, torc, stitnu. A sledece na redu je dabl test. A imam drugaricu njoj njen doktor nista nije dao da radi od tih testova, ponekad krvnu sliku, doktor starog kova kako bi rekli. Njemu je bitno da je ultrazvuk dobar i da se ona dobro oseca. Obe smo rodile zdrave devojcice, samo sam ja stalno se vukla po bolnicama!
Zdravo drage moje mame...u desetoj sam nedelji trudnoce..trudnoca mi protice dobro ...samo me brine to sto sam primetila da me povremeno desni jajnik,tj.blago probadanje u desnom jajniku...ohrabrite me,po prirodi sam panicar...😊
Ja sam zbog tog bola otisla ginekologu ,rekao je da su kontrakcije i da sam se pocela otvarat.Ne slusaj nikog i idi doktoru ,sto je sigurno ,sigurno je.
zdravo trudnjace moje :) ja sam prokrvarila pre dva dana,zapravo to je bila oskudna sukrvica,ali me stomak boli. dobila sam utrogestan da pijem. zanima me iskustvo trudnica kojima se desilo isto,kolike su sanse da ne dodje do pobacaja? i da li moram strogo da mirujem? hvala unapred :*
Moja preporuka bi ti bila da se odmaraš koliko god max možeš. Ja sam u prethodnoj trudnoci krvarila i pila utrogestan pa poslije i primala dodatno inekcije progesterona i bogu hvala, sve je bilo ok. Pokušaj da se opustiš i ne razmišljaš previše o tome. Gledaj TV, slušaj muziku, čitaj knjigu i odmaraj...
10 nedelja sam. Kad mogu cuti bebino srce?
Mozete vec cuti srce ali na UZ
Cao :-) 10.sam nedelja i do sad su mi umor i bolne grudi bile jedini problem. Medjutim pre par dana je i to prestalo,opet rano ustajem i grudi kao da su mi se vratile u "normalu" ne znam dal je to normalno pa sam prilicno zabrinuta,pregled mi je tek za 15 dana :-( dal imam razloga da brinem za bebu,os dtraha sam pocela i teze da dism
í ʍҽղí Տҽ íՏԵօ Եօ ժҽՏíӀօ, ɑӀí օԹҽԵ Տҽ ѵɾɑćɑյմ մ ղɑԹҽԵօ ՏԵɑղյҽ. Տѵҽ յҽ Եօ ղօɾʍɑӀղօ, հօɾʍօղí Տմ մ ԹíԵɑղյմ :)
Dejana hvala puno, znam da ne bi trebala da brinem ali mi je sve novo,i bolje se osecam kad podelim misli :) U ponedeljak mi je ekspertni ne mogu da docekam :)
Tesko disanje i umor bili su mi prvi simptomi trudnoce, prvi put, to je ubrzo nestalo, imala sam savrsenu trudnocu. U devetom mjesecu trudnoce imala sam problem sa kiselinom i to svega pet dana. Sada sam trudna po drugi put, isto sam osjecala umor i tesko disanje. Tri stepenice pa se moram odmoriti. to vec prazi, pa ae nadam da ce biti kao i prva trudnoca. Mislim da nemate razloga za paniku i da cete uzivati do kraja.
Saro i ja imam isti problem, ali vidim da niko ne odgovara. Jel si bila na kontroli, jel sve u redu?

ja sam isto u 10 nedelji,povracam stalno bez prestanka kicma me razvali a kukovi odpadose,nije mi sam jasno jel rano da osjetim bebu nesto mi kuca u stomaku i to se vidi preko odjece bas kao srce,i da pitam smije li se ici na bazen zatvorenog tipa i koliko moze se boravit u vodi
Nije preporucljivo, jer je topla voda i moze da se desi da se zena otvori. I ja bih rado isla.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »